baudolino

baudolino punika novel 2000 dening filsuf Italia Umberto Eco. Crita nderek protagonis eponymous, Baudolino, nalika lelungan liwat versi mitos abad-XNUMX abad tengah Kristen Eropah.

Novel kasebut ngrujuk akeh tokoh lan acara sejarah sing nyata, menehi interpretasi liwat lensa mitos iki kanggo mbabarake fantasi lan rasa kuwatir sing nyebabake lan ngrusak wong Eropa abad pertengahan nalika nyoba nylametake kahanan sing ora stabil politik lan ekonomi. Novel kagolong novel sejarah lan karya fiksi spekulatif.

Ringkesan lan Sinopsis

Baudolino diwiwiti ing taun 1204. Baudolino (singkatan saka Baudolino saka Alessandria) pindhah menyang Konstantinopel, ora ngerti babagan perkembangan anyar: kutha iki wis rusak nalika Perang Salib kaping papat.

Dheweke ketemu perwira Yunani Bizantium Niketas Choniates lan nylametake nyawane. Niketas kesengsem karo prentah Baudolino sing meh supernatural ing pirang-pirang basa, sawetara sing durung tau dirungokake. Dheweke takon marang Baudolino kepiye carane dheweke ngerti akeh basa lan njaluk ngerti yen dheweke dadi bagian saka perang salib. Kanggo nanggepi, Baudolino nyritakake kabeh babagan uripe.

Diwiwiti ing taun 1155 nalika dheweke isih dadi petani Italia. Amarga kepinteran lan akeh talenta, dheweke diweruhi lan diadopsi dening Kaisar Frederick I. Sing nggawe manawa Baudolino entuk pendidikan lan latihan fisik sing paling apik. Piyambakipun kasengsem ing sajarah perang sugih ing Italia lor lan banjur lelungan menyang Paris kanggo dadi akademisi.

Nalika ing kana, dheweke kekancan karo sawetara tokoh terkenal lan eksentrik, kalebu Robert de Boron, Nusantara, Abdul, lan Kyot, sing dilaporake nulis puisi roman abad pertengahan Parzival. Nalika dheweke krungu babagan Prester John, sing diarani nggawe kerajaan mistis, dheweke mutusake kanggo ngentekake urip kanggo nggoleki dheweke.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Klan Beruang Gua

Novel banjur kelip-kelip bali menyang Eropa awal abad kaping XNUMX. Ing wektu iki, Kaisar Frederick perang kanggo numpes pemberontakan ing Italia sisih lor. Baudolino campur tangan lan mbuktekake dheweke minangka mediator utama antarane Kakaisaran Italia lan negara-negara bangsa. mbrontak. Dheweke ngatur perdamaian antarane Kaisar lan Allesandria, sing pimpinane bapak kandunge dhewe.

Kaisar sarujuk menehi kamardikan kutha minangka ijol-ijolan kerjasama. Kaisar Frederick tilar donya nalika Perang Salib Katelu. Narator ngaku yen dheweke ora mati ing kali, minangka cathetan sajarah ngandika; tinimbang, dheweke tilar donya ing tengah wengi ing kahanan misterius sak Tetep ing Estate saka bangsawan Armenian. Baudolino nemokake misteri kasebut nanging ora nate ngonfirmasi manawa (yen ana) tersangka sing mateni Kaisar.

Sawisé Kaisar Frederick séda, Baudolino pungkasané miwiti perjalanan kanggo nemokake Kratoné Prester John. Odyssey suwene limalas taun. Baudolino ngliwati Asia, nemokake akeh adegan mitologi, sing ora ana hubungane karo Asia geografis.

Sadawane dalan, dheweke ketemu makhluk mitos, kalebu unicorn, Blemmyes, pygmies, lan skiapods, uga kasim. Bagean iki narik kawigaten babagan bestiaries abad pertengahan, nggabungake filosofi lan komedi modern kanggo menehi ambivalensi babagan tugas nggambarake tema abad pertengahan utawa sejarah kanthi akurat.

Baudolino pungkasanipun nemokake Kratoning Prester John. Nanging pungkasane, Hun Putih numpes. Wong Tua ing Gunung nguwasani Baudolino lan kanca-kancane nganti pirang-pirang taun. Wong-wong mau banjur bali menyang Konstantinopel lan nemoni Perang Salib Papat kanthi paling brutal.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bocah lanang ing Pajamas Striped

Ing pungkasan novel, Niketas Choniates ngandhani Baudolino yen Kaisar Frederick tilar donya amarga kacilakan aneh. Baudolino mungkasi kanthi ora ana resolusi sing jelas kanggo perjuangan tanpa wates Italia lan kekerasan Perang Salib; Ing wektu sing padha, iki nuduhake manawa wektu iki ora bisa dicritakake kanthi akurat.

Genre: Fiksi Spekulatif

Fiksi spekulatif minangka "supergenre" sastra, nyakup sawetara genre fiksi sing beda-beda, saben unsur spekulatif adhedhasar konjektur lan ora ana ing donya nyata. Kadhangkala disebut "apa yen" buku, sastra spekulatif ngganti hukum apa nyata utawa bisa kaya sing kita ngerti ing masyarakat kita saiki, lan banjur speculate ing asil.

Pribadi

Utama

  • Baudolino: wong enom saka Alessandria, protagonist, ketoke referensi kanggo santo pangreksa.
  • Monopod Gavagai: referensi kanggo conto indeterminacy terjemahan Quine.
  • Deacon John: sub-panguwasa kusta ing Pndapetzim, ketoke adhedhasar Baldwin IV saka Yerusalem.

Sekunder

  • Gagliaudo Aulari: Juruwilujeng legendaris Alessandria, lan garwane, tuwane biologi Baudolino.
  • Blemmyes: Dikabarake minangka macem-macem spesies wong mitos tanpa kepala, ing jaman kuna lan mengko, padha manggon ing wilayah sing adoh ing donya miturut legenda.
  • Niketas Choniates: Dheweke dadi pejabat lan sejarawan pamaréntahan Bizantium Yunani, kaya seduluré Michael Akominatos, sing dikancani menyang Konstantinopel saka panggonan lairé, Chonae. Nicetas nulis sajarah Kekaisaran Romawi Wétan wiwit taun 1118 nganti 1207.

Análisis

Novel kasebut pancen kuat banget kanggo nuwuhake pitakon babagan apa sing bener lan apa sing ora ana ing sejarah lan ing jaman kepungkur. Iki nuduhake manawa kita ora bisa dipercaya para sejarawan, lan kita mesthi ora percaya karo laporan lisan babagan kedadeyan kepungkur.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pilar bumi

Tema ngapusi ana pirang-pirang wujud. Conto sing rumit banget yaiku puisi sing ditulis Baudolino. Dheweke nulis puisi kanggo katresnan gedhe ing urip, garwane Frederick, nanging ora tau dikirim. Dheweke banjur nulis tanggepan yen dheweke mesthine nulis kanggo dheweke babagan puisi, lan malah nindakake kanthi layang sing ditulis kaya dheweke mbayangake tulisan tangan sing ditresnani.

Dheweke pungkasane duwe kanca, pujangga, sing sejatine dadi pujangga sing nggegirisi, nanging liwat goroh Baudolino entuk kerja karo uskup minangka penyair lan Baudolino nulis kabeh puisi kanggo dheweke.

Mulane, goroh ing rong kasus iki beda. Kapisan minangka jinis korespondensi simulasi sing ora nate kedadeyan, lan ing kaloro, apa sing diarani goroh mung minangka panulis puisi kasebut.

Twist liyane sing apik babagan tema bebener lan goroh yaiku Baudolino nate nggawe sawetara judhul buku akademik dening wong sing kondhang lan menehi rekomendasi menyang kanca sing manggon ing biara kanthi perpustakaan sing apik. Mesthine, buku kasebut ora bisa ditemokake, mula para pustakawan disalahake amarga ora duwe.

Baudolino yakin manawa pustakawan, supaya metu saka kekacoan, bakal nulis lan banjur mlebu kanon sastra. Mangkono, iki nuwuhake pitakonan kabeh babagan linuwih saka pangarang sing diklaim teks sastra, teologi, lan ilmiah sing misuwur. Eco mung main ing pirang-pirang bentuk ngapusi, utamane ngapusi ing sejarah sing direkam.

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah