Quantcast

Apa sampeyan ngerti apa bangunan Flatiron? Temokake ing kene

Bangunan Flatiron minangka ciri pencakar langit New York, sing digawe dening arsitek Daniel Hudson Burnham ing taun 1902. Wiwit dibangun, bangunan iki minangka salah sawijining arsitektur paling misuwur ing Big Apple.

Sajarah

Gedung Flatiron minangka gedung pencakar langit sing ana ing Manhattan, lan wiwitane dikenal minangka Gedung Fuller, nampa jeneng iki kanggo ngurmati pangadeg perusahaan konstruksi sing mbiayai pambangunan bangunan kasebut, George A. Fuller, lan sing tilar donya ing taun 1900. Nalika rampung dibangun ing taun 1902, bangunan iki dadi salah sawijining bangunan paling dhuwur ing New York.

Bangunan Flatiron bisa dumunung ing blok utawa pemblokiran, lan kang watesan: Wétan karo Broadway; menyang Kidul, dening Calle 22; lan ing sisih kulon karo Fifth Avenue. Loro dalan iki pas ing ngarep bangunan bebarengan karo Calle 23, khusus ing Madison Square. Lingkungan kasebut ganti jeneng dadi Distrik Flatiron minangka cara kanggo ngurmati dheweke.

Fuller, minangka bangunan Flatiron diarani ing wiwitan, wiwit 29 Juni 1989, dianggep minangka landmark sajarah nasional negara iki. Bangunan emblematic iki dibangun kanthi tujuan pisanan duwe markas Perusahaan Konstruksi Fuller ing kana, karya kasebut dibiayai dening pemilik perusahaan kasebut lan minangka penghormatan marang wong sing menehi jeneng kasebut, Fuller Building.

Suwe-suwe, jeneng kasebut diganti, lan diarani New Yorkers minangka "The Flatiron", amarga wangun wedge saka strukture, sing meh padha karo wesi sandhangan. Desain bangunan Flatiron cocog karo gaya Beaux Art, sing minangka sumbangan saka arsitek sing ngurus karya kasebut, Burnham, sing dadi pengikut arsitektur klasik, sing asale saka negara kayata Roma lan Yunani.

Teknik-teknik digunakake ing pambangunan bangunan Flatiron, sing nalika iku minangka novel. Bangunan kasebut ngemot jinis kerangka saka bahan baja, dene fasad dibangun nganggo watu gamping lan terakota. Salah sawijining ujung bunder lan ukurane mung 2 meter, kanthi sudut 25 derajat. (Deleng artikel: Gedung Dakota)

Gedung pencakar langit lawas iki nduweni total 22 jubin, nyebar ing dhuwur 87 meter. Nalika bangunan Flatiron dibangun, diyakini bangunan-bangunan kasebut ora bisa nahan angin sing kenceng banget, sing kedadeyan ing prapatan papan panggonane bangunan kasebut. Nanging, senadyan kapercayan kasebut, bangunan kasebut disiapake kanthi kemampuan kanggo nahan angin gedhe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa sampeyan ngerti babagan Koleksi Frick? Temokake kabeh ing kene

Rencana Gedung Flatiron

Struktur segitiga cukup unik kanggo bangunan Flatiron, sing menehi struktur minangka salah sawijining prabédan paling pinunjul ing antarane kabeh bangunan sing ana ing lingkungan Manhattan, saengga dadi salah sawijining sing paling apik ing New York City. .

Desain lan pambangunan bangunan Flatiron tanggung jawab arsitek Daniel Burnham, ing taun 1902, minangka profesional sing dianggep minangka salah sawijining eksponen paling gedhe ing Sekolah Chicago. Rencana sketsa struktur bangunan kasebut ana ing pengaruh arus sing dikembangake antarane pungkasan abad kaping XNUMX lan awal abad kaping XNUMX.

Teknik sing ditindakake ing karya konstruksi dianggep minangka pionir babagan introduksi bahan lan metode anyar, uga babagan apa sing ana gandhengane karo pambangunan gedung pencakar langit pisanan sing digawe ing sejarah New York. , kang miturut tradisi wis pisanan ing syarat-syarat construction dhuwur, thanks kanggo kasunyatan sing wis geologi apik saka tanah, kang ing wangun slates.

Rencana kanggo Gedung Flatiron dibingkai nganggo gaya arsitektur Beaux Arts, yaiku aplikasi standar gaya sing digawe dening sarjana Prancis tradisional. Desaine pigura dimensi bangunan watara 87 meter ing dhuwur lan distribusi 22 jubin utawa jubin.

Ing wektu peresmian, pambangunan bangunan iki kadhaptar minangka salah siji sing paling dhuwur ing New York City, senadyan kasunyatan sing saiki dhuwur iki meh ora pati penting. Baja minangka bahan konstruksi digabungake ing struktur kasebut, supaya bisa nambah ukurane, amarga kanthi teknik lan bahan tradisional ora mungkin kanggo ngembangake dhuwure.

Aspek sing paling khas lan luar biasa ing desain bangunan iki yaiku susunan lantai ing wangun segitiga isosceles. Isine tembok sing posisine mbentuk sudut sing ora padha karo mode flattened lan ambane udakara 2 meter. Uga nduweni fasad sing ketemu ing vertex, mbentuk sudut 25 derajat. (Deleng artikel: Pusat Lincoln)

Bangunan Flatiron wis dadi, wiwit diresmikake nganti saiki, minangka simbol New York City sing misuwur ing saindenging jagad, sing dadi papan kanggo film lan karya seni sing ora kaetung, seri sing wis disetel ing New York City, kayata conto sing dakkarepake. tresna karo Witch, Hitch, Godzilla, Shark Tale, Spider-Man, utawa Armageddon.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa sampeyan ngerti babagan Binghamton? Temokake apa sing sampeyan kudu ngerti ing kene

Uga ing serial televisi sing njupuk Panggonan ing New York kayata Veronica's Secret, Friends utawa Gossip Girl, ngendi iku wis dadi umum kanggo ndeleng ing latar mburi ing sawetara pemandangan ruangan. Kajaba iku, wis parodi ing video game kayata Gta III, Gta: LCS lan Gta IV, lan episode ing Liberty City. Kajaba iku, dijenengi minangka landmark sajarah nasional ing Amerika Serikat ing sasi Juni taun 1989.

Arsitektur Bangunan

Gedung Flatiron nampilake arsitektur adhedhasar gaya klasik sing diklasifikasikake minangka Beaux Arts, sing digawe dening arsitek Daniel Burnham. Dipuntedahaken desain ing gaya kolom Yunani klasik, desain stands metu thanks kanggo konsepsi fasad sawijining, kang kasusun saka telung bagean: basa, poros lan ibukutha.

Wiwitane, sing nitahake, arsitek Burnham, duwe proyek sing padha karo gambar sing pungkasane dibangun saka bangunan kasebut, nanging desain sadurunge duwe bagian ndhuwur lan fasad sing luwih rumit sing ngemot pirang-pirang langkah ing cedhak puncak. Kajaba iku, dibedakake karo pasuryan jam, sing uga dicopot saka desain pungkasan.

Lumahing bangunan Flatiron dirancang nggunakake bahan watu gamping lan terakota. Ana kapercayan sing salah babagan bangunan Flatiron, sing dianggep minangka gedung pencakar langit paling tuwa ing Manhattan sing isih ana nganti saiki, sing ora bener, amarga pambangunan Gedung Park Row luwih awal lan luwih gedhe tinimbang bangunan kasebut, lan tanggal. wiwit taun 1899.

Isih paling misuwur. Kasunyatan liyane sing aneh yaiku bangunan Flatiron ing New York dudu pelopor kanthi rencana sing bentuke baji, uga bangunan Gooderham ing Toronto lan bangunan Flatiron ing Atlanta duwe, lan umure luwih tuwa, sanajan dheweke nindakake. ora duwe dhuwur padha bangunan New York.

Aspek arsitektur liyane yaiku dhasar bangunan Flatiron digawe saka bahan watu gamping warna beige, lan nduweni jendhela sing ditutupi bahan tembaga. Kanggo "poros" utawa awak utama bangunan kasebut, kasusun saka bata sing dicet nganggo warna pucet, sing uga kalebu seri undulations sing ditampilake ing sisih fasad, sing dianggo minangka sudut pandang.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane njaluk saka Newark kanggo Manhattan dening Sepur

Apa sing cocog karo wilayah ibukutha, digawe saka lengkungan lan kolom, sing duwe cornice sing disusun kanthi bentuk makutha, lan atap sing rata karo loteng. Satemene wektu pambangunan Flatiron cukup cepet, mung setaun cukup kanggo pembangunane, malah balunge waja diselehake ing wektu seminggu.

Senajan arsitektur Gedung Flatiron nampa review apik saka masyarakat, nanging ora kaya para ahli. Iki amarga bagean aerodinamis saka bangunan aku pracaya ing viento efek trowongan, lurung-lurung munggah saka ngendi iku dumunung.

Wong-wong sing padha weruh padha dilebokake ing sadawane trotoar supaya bisa ndeleng wayahe angin ngangkat rok wong sing liwat, amarga nalika iku ndeleng pedhet wadon sing gundhul pancen nyenengake.

Lantai 21 ditambahake mengko, nalika bangunan kasebut wis dibangun kanthi lengkap, mula kanggo pindhah menyang ndhuwur bangunan iki, pangguna kudu ngganti elevator nalika tekan lantai 20. Baja digunakake ing konstruksi, unsur liyane sing menehi. tutul saka bédané.

https://www.youtube.com/watch?v=ie0VXvG6uJ8

Bangunan flatiron ing njero

Ing gedhong Flatiron, ana sawetara papan, sing paling akeh ditata kanggo operasi kantor. Dikandhakake yen ing taun pisanan dibukak, ana restoran sing populer ing ruang paling ngisor.

Kantor-kantor kasebut dibangun ing bagean paling sempit saka bangunan kasebut, sing diarani "titik". Nduwe jendela tengah sing bisa ndeleng gedhung-gedhung liyane kanthi langsung, liyane uga misuwur ing New York City, kayata Empire State Building.

Nalika dibangun, bangunan kasebut dikenal kanthi jeneng "The Burnhams Madness", amarga sawetara kritikus nganggep bangunan kasebut ora bakal ngadeg suwe, amarga wujud lan dhuwure, nanging salah.

Toilet lanang lan wadon kapisah. Toilet kanggo wong lanang dibangun ing jubin sing rata, lan ing kasus WC wanita, ana ing lantai sing ganjil. Sanajan umume kantor, ana uga apartemen sing dihiasi tembok putih sing menehi gaya elegan, nggawe ruang paling sempit katon wiyar.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah