Babad Narnia lan Pangeran Caspian

"Babagan Narnia lan Pangeran Caspian” yaiku buku sing ditulis dening C. S Lewis, diterbitake ing taun 1951. Karya iki nyritakake crita sing kebak petualangan, katresnan lan fantasi. Iku adhedhasar acara Alkitab lan mitos saka Irlandia. Iki kalebu seri buku, sing wis diterbitake wiwit taun 1950. Saben buku, sing disedhiyakake kanthi mandiri, nyritakake plot babagan jagad gaib sing kebak imajinasi sing ora ana watesan.

Hubungan judhul konten "The Chronicles of Narnia lan Pangeran Caspian":

Istilah "Narnia" asalé saka kutha Italia sing disebut Narni, sing dumunung ing sacedhake Roma. Kaya sing dingerteni, Lewis ngrasa predileksi tartamtu kanggo jeneng papan iki nalika dheweke nemokake kutha iki ing atlas nalika isih cilik. Kajaba iku, penulis iki ngerti ing ambane klasik Latin, kang ana ing urip wiwit enom.

Ing pangertèn iki, seri karya apik banget iki dumadi ing donya Narnia, diadegaké dening Aslan. Donya iki nduweni divisi sawetara wilayah, sing bisa disorot: Narnia dhewe, Calormen, Archenland, lan Tanah Liar ing Lor.

Karakter saka "The Chronicles of Narnia lan Pangeran Caspian:

Ing karya kita bisa nemokake karakter sing kewan umum kayata manuk, iwak, bajing, lan liya-liyane. Nanging kewan uga bisa ngomong. Kanthi cara sing padha, kita bisa nemokake ing jagad gaib iki sing diarani Narnia, makhluk sing ana hubungane karo mitologi kuno kayata centaur, naga, faun, penyihir, kurcaci, minotaurs, gnome, phoenix, wiggles rawa, lan liya-liyane. Ing sajeroning makhluk-makhluk iki, awaké dhéwé isa nemokké sing apik, lan liya-liyané sing ala. Nanging, kabeh mau mengaruhi crita sing beda-beda kanthi cara tartamtu.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bomarzo

Ing sisih liya, ana karakter utama lan sekunder, sing katon ing saindhenging seri karya iki. We ketemu Caspian, sing Pangeran sah dhampar. Ing wiwitan lakon, dheweke sombong lan ora duwe pimpinan. Nanging nalika crita kasebut mbukak, karakter iki nemokake yen dheweke ora bisa nglawan kabeh mungsuh, mula dheweke njaluk bantuan.

Peter minangka karakter liyane sing gabung karo Caspian kanggo nylametake Narnia; Aslan katon ing mburi buku, minangka mung wong sing bisa ndeleng dheweke Lucy. Dheweke, kanggo dheweke, lugu, jujur ​​lan manis, lan mung siji sing weruh Aslan urip, nanging ora ana sing percaya nganti pungkasane crita. Ing tangan liyane, ana Susan, sing ditampilake minangka wanita tengah lan diwasa sing tiba ing katresnan karo Pangeran Caspian; Edmund Pevensie duwe aliansi karo penyihir putih lan kanthi jelas ndeleng akibat sing nyebabake dheweke.

Ringkesan "The Chronicles of Narnia Prince Caspian":

Crita iki nyritakake babagan Pangeran Caspian lan hak yen dheweke kudu entuk tahta kanthi sah. Iki nuduhake perjalanan kaping pindho menyang Narnia saka sedulur Pevensie. Mulane, dheweke muni sungu kanggo bali Pevensie enom menyang donya gaib lan ngumpulake tentara kanggo bisa nyisihaken negara kang saka raja tirani.

Pungkasane, perang pakurmatan dumadi antarane wong loro, sing bakal menehi tandha nasibe Narnia. Nanging bocah enom loro iki, Caspian lan Peter, duwe bedane. Nanging pungkasane kabeh kudu dirampungake kanggo nggayuh kabecikan kabeh, lan kanthi mangkono nylametake Narnia saka dominasi sing ditindakake dening Raja Miraz lan bapake Caspian. Karya iki nyritakake babagan sedulur Pevensie, sing bali menyang Narnia kaping pindho lan nemokake manawa ing jagad iki mung setaun kepungkur, ing Narnia wis taun 1700. Nalika bali, dheweke nemokake manawa raja Miraz sing ala. Telmar nduweni kontrol lengkap Narnia, lan iki nyebabake ngilangi kabeh makhluk gaib saka Narnia, nanging isih akeh sing didhelikake.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Muga-muga sukses

Dadi bocah papat mbantu Caspian enom ngunggahake tentara makhluk sing ngomong, lan kanthi dhukungan saka Aslan singa gedhe, Narnia diluwari saka cengkeraman ala. Banjur, para remaja iki kudu bali menyang jagad manungsa maneh, nanging Susan lan Peter ora bakal bisa bali menyang Narnia maneh, amarga umure, mula sedulur loro kasebut pisah ing salawas-lawase, bali menyang papan ing wiwitan, London underground.

Analisis "The Chronicles of Narnia lan Pangeran Caspian:

Karya iki menehi kita crita sing kebak petualangan, ing ngendi macem-macem tema penting dibayangke, kayata persahabatan, kesetiaan, persatuan, lan liya-liyane. Nanging, akeh sing ngritik raos agama ing buku kasebut, amarga Aslan dituduhake minangka dewa, lan diwakili karo gambar singa, kanggo maknane, lan Lucy kaya pandhita sing nduweni daya kanggo ndeleng dheweke. Nanging tanpa mangu-mangu, sanajan kritik kasebut, karya kasebut sukses lan disenengi para pamaca sing seneng karo wacana sing kebak fantasi, misteri lan khayalan.

Pungkasan, "The Chronicles of Narnia and Prince of Caspian" nyritakake crita sing apik banget sing kebak sihir, ing ngendi paraga kasebut minangka makhluk luar biasa sing manggon ing Narnia, jagad sing khusus lan beda ing ngendi akeh petualangan sing kedadeyan lan nilai persahabatan sing metu. kanggo ngalahake ala. Iku karya kebak raos, kang imajinasi ngrembaka nggawe samubarang bisa.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Alice ing Wonderland

Verbatim ngutip saka "The Chronicles of Narnia and Prince Caspian":

"Entuk wektu kanggo milih kanca, nanging luwih alon kanggo ngganti."
"Aku takon sampeyan siji bab, lan sampeyan ora kebawa dening saran gedhe banget. Luwih becik sampeyan milih penasihat sing menehi saran kanthi ikhlas, lan tindakake. Iku mbebayani kanggo ngancani wong akeh.
"Pilih tembung, amarga kaendahan wiwit sawijining dina, nalika ana wong sing milih."
"Dheweke ngandhani yen aku kudu nampa aku, kekurangan lan kabeh, lan kita ora bisa milih cacat. Dheweke dadi bagean saka kita lan kita kudu urip karo dheweke. Nanging, kita bisa milih kanca lan aku seneng yen aku milih sampeyan." "Iku kabeh gumantung saka keputusan sing ora apik, sing sampeyan duwe kanca."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah