Quantcast

Apa buku The Slave, dening Anand Dílvar, babagan?

Apa sampeyan bisa mbayangno apa tegese ing negara sayur-sayuran? Ketik artikel iki lan goleki apa buku bab abdi, crita bab pangapunten, kamardikan lan ngatasi.

Apa bab buku babu?

Artikel iki bakal menehi hasil karo topik saka apa buku bab abdi, dening Anand Dílvar. Kaping pisanan bakal ana sinopsis buku, analisis, review, karakter lan pungkasane penulis The Slave bakal dibahas.

Budak minangka karya sing kalebu ing genre sastra novel psikologis lan swadaya, amarga penulis buku kasebut katon Anand Dílvar. Nanging nyatane iki minangka julukan sing dianggep dening panulis Meksiko Francisco Javier Ángel Real.

Meksiko iki nganggo jeneng Swami Anand Dílvar, sawise dheweke wiwit nulis sawise dadi murid Osho, pimpinan ideologi spiritual asal India. Ing novel swadaya iki, Anand Dílvar kanthi pinter nyritakake ing wong pisanan pengalaman wong sing ora duwe kemampuan kanggo ngontrol diri.

Amarga karakter iki, sanajan ana ing kahanan sadar, ngerti apa sing kedadeyan ing saubengé, ora bisa ngontrol awak dhewe amarga ana ing negara vegetatif.

Budak iku wong enom lan tokoh utama ing novel Anand Dílvar, sing dadi vegetatif minangka akibat saka kacilakan tragis. Tragedi sing ndadekake dheweke lumpuh total lan ora bisa komunikasi karo sapa wae.

Kahanan sing kaya sayur-sayuran njalari wong enom dadi kepencil babar blas, pisah karo kulawarga, wong sing ditresnani lan kanca sing cedhak. Pengasingan iki ndadékaké Budak ninggalaké awaké dhéwé, kanggo komunikasi kanthi intim karo apa sing dianggep minangka tuntunan rohani.

Obrolan sing uga ngeterake dheweke kanggo nindakake proses analisis diri. Njupuk wong kanggo lumaku path pangapunten, kamardikan lan ngatasi sing ing cendhak apa buku babu bab.

Sinopsis buku The Slave

Wong enom kepepet sawise kacilakan serius, ing awak dhewe saiki vegetatif, dadi abdi tanpa kontrol dhewe. Ing desolation sing melu lan dadi sadar ing pikirane, dheweke miwiti komunikasi karo batine.

Komunikasi internal iki karo awake dhewe lan apa sing diarani minangka pandhuan spiritual. Iki uga miwiti analisis diri utawa retrospeksi sing bakal nggawe sampeyan ngerteni kawruh sing jero lan anyar babagan sampeyan.

Panganggit nyritakake novel kasebut kanthi cara sing luar biasa, gampang lan langsung, nalika maca novel kasebut narik kawigaten. Bisa ndeleng dhewe sing dibayangke lan nggawe refleksi diri kanggo ngganti urip sampeyan dadi luwih apik.

Abdi punika kalebet kitab ingkang kagolong swadaya amargi waosanipun gonjang-ganjing, nggugah lan nggugah batinipun manungsa. Iki dudu wacan babagan kamakmuran materi, nanging babagan kesejahteraan spiritual lan kesejahteraan.

Amarga nduweni niat ngowahi emosi internal sing negatif dadi bungah, tresna lan tentrem. Liwat urip utawa ngalami pangapunten, kamardikan lan perbaikan diri.

bab apa-buku-budhak-3

Karakter ing buku babu

Budhak iku novel sing dicritakake ing wong pisanan dening nom-noman sing ana ing kahanan vegetatif. Ananging saliyane dheweke minangka paraga protagonis, paraga liyane kang dadi sanak-sedulure katon ing crita.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Estanislao Zuleta: Biografi, urip pribadi, karya lan liya-liyane

Wong enom bisa ngerteni karakter kasebut liwat mripate, sanajan ing negara vegetatif, negara sadar dheweke utuh. Rumangsa dipenjara ing awak dhewe, dheweke wiwit putus asa, ing wektu sing padha, dheweke ngerti carane kulawarga lan kanca-kancane ngucapake kepinginan supaya dheweke cepet metu saka kondisi sayur-sayuran.

Nanging kanthi cara sing padha, wong enom bisa nyadari sepira sithik pangarep-arep kulawargane lan sedhih sing dirasakake ndeleng dheweke ing kahanan sing ora nyenengake. Iki ndadekake dheweke rumangsa ora duwe daya tanpa bisa nindakake apa wae kanggo mbebasake kulawargane saka kasusahan lan putus asa.

Ing ngisor iki ringkesan ringkes saben paraga novel kasebut. Katrangan saka karakter bisa luwih njlentrehake mangu, njawab pitakonan: Apa buku bab babu?

Wong enom lan protagonis

Nom-noman iki minangka protagonis lan narator crita buku babu. Dheweke minangka wong enom, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, sing tetep ana ing kahanan vegetatif amarga ngalami kacilakan tragis.

Para protagonis, sadurunge dadi abdi kanggo kondisi vegetatif, wis dadi abdi kanggo obat-obatan lan alkohol, uripe minangka tambahan. Saliyane kecemplung ing rasa nesu, nesu, kraman, putus asa, lan emosi negatif tanpa wates.

Ngalami koma sawise kacilakan ndadekake dheweke mlebu komunikasi sing jero karo batine, sing diarani wong enom minangka pandhuan roh batine. Lelampahan analisis dhiri lan refleksi sing ditindakake nalika koma ndadekake dheweke owah dadi luwih apik minangka manungsa.

Banjur dheweke wiwit ndeleng samubarang sing ngubengi dheweke saka sudut pandang liyane, kanggo menehi nilai sing sejatine, uga nggambarake wong liya sing ora bisa dingerteni utawa ora ana regane.

bab apa-buku-budhak-4

Bapake wong enom

Bapake nom-noman sing koma iku wong sing biasa ndhelikake apa sing dirasakake lan emosi sing dialami. Dheweke wis biasa banget, mula dheweke sinau nindakake kanthi katrampilan gedhe, nuduhake awake dhewe marang wong liya minangka wong sing undhang-undhang, bener, serius lan nuntut banget karo anak-anake.

Ing omah kulawarga, wong iki minangka dhukungan lan dhukungan kanggo garwane, utamane ing wektu-wektu kasusahan sing padha urip karo kahanan putrane sing koma lan vegetatif.

Bapake nom-noman kasebut sanajan nuduhake awake dhewe dadi wong sing kuwat lan serius, nanging kahanane putrane bisa nyebabake dheweke ora bisa. Pecah iki ngidini bapak mbukak atine karo putrane, njaluk ngapura amarga wis dadi hard lan kaku karo dheweke, kanthi cara sing padha kanthi terang-terangan ngakoni katresnane.

Ibune wong enom

Ibune nom-noman sing koma yaiku wanita sing nduweni watak alus, penyayang lan bekti marang omah, bojo lan anak. Kanggo dheweke, kulawarga iku kabeh lan penting banget ing uripe, dheweke dianggep minangka wong sing kuwat lan pejuang, sanajan kadhangkala dheweke ngrasa rapuh.

Nanging, nalika dheweke nuduhake munggah ing rumah sakit lan nyadari kasunyatan sing putrane ketemu awake, dheweke ambruk.

Pengarep

Esperanza minangka salah sawijining perawat rumah sakit sing tanggung jawab ngrawat bocah enom sing koma lan protagonis novel kasebut. Ing narasi, wong enom nggambarake Esperanza minangka wanita pirang kanthi mripat ijo zamrud sing ayu.

Kanthi cara sing padha, dheweke nampilake Esperanza minangka wanita sing apikan lan welas asih kanthi semangat amal. Esperanza ing buku babu, tansah waspada lan waspada ing apa protagonis enom saka novel bisa mbutuhake. Saliyane njaga supaya wong enom tansah nyaman sanajan koma.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ringkesan buku The Friends of Man dening Román Celso

Laura

Laura minangka pacar protagonis novel, wanita enom sing, saliyane ngalami kasusahan amarga kahanan pacare, dheweke lagi ngandhut. Kahanane wong wadon sing lagi mbobot ndadekake dheweke luwih sensitif lan rawan ing wektu-wektu sing lagi ditindakake, ditambah karo watake Laura sing mbledhos, kaya sing dicritakake dening paraga protagonis nom-noman buku kasebut.

Arturo

Arturo minangka sedulur saka protagonis enom saka buku kasebut lan uga putra model, miturut konsep wong tuwane. Dadi wong enom sing diwenehi kerja lan cerdas, dheweke tansah prihatin babagan sinau lan latihan kanthi profesional.

Arturo luwih tuwa rong taun tinimbang wong enom sing koma lan nalika kacilakan kasebut, dheweke wis dadi profesional kanthi gelar arsitektur. Dheweke uga duwe perusahaan arsitektur dhewe.

Lorraine

Lorena iku adhine saka wong enom ing kondisi sayur-sayuran, mung siji taun luwih enom saka wong. Adhine iki digambarake dening protagonis minangka bocah wadon sing nduweni karakter sing kuwat lan nemtokake uripe.

Lorena, miturut protagonis, wis nikah karo pacare sawetara taun sakcepete sadurunge kacilakan. Pacar sing ora ditrima bapake sedulur-sedulur kuwi lan sing ngukum bocah wadon kuwi, yen wis omah-omah kudu lali yen wis duwe kulawarga.

Lorena ora nggatekake bebaya bapake lan sanajan iki dheweke nikah karo pacare. Sawise omah-omah, kulawarga ora ngerti luwih akeh babagan Lorena, nganti kacilakan adhine. Saka ing kono Lorena ketemu maneh karo kulawarga lan kabeh masalah wis kepungkur.

graciela

Graciela iku adhine saka wong enom sing koma lan anak pungkasan saka wong tuwane. Dheweke bocah wadon sing isih umur wolung taun, ibune ngandhut dheweke nalika dheweke wis cukup diwasa karo anak-anake liyane.

Amarga tekane Graciela dadi kejutan kanggo kabeh kulawarga, dheweke dadi bungah ing omah. Paraga protagonis lan narator novel kasebut nggambarake Graciela minangka dhaptar cekak, seneng lan kebak lelembut. Loro-lorone nduweni komunikasi lan hubungan sing cedhak banget, Graciela tresna banget marang adhine lan kanggo dheweke, dheweke dadi pemujaan ing uripe.

bab apa-buku-budhak-5

Analisis bab apa buku babu

Kanggo nganalisa apa buku bab budak, sing sepisanan yaiku posisi dhewe ing konteks kahanan sing dicritakake teks kasebut. Pangripta sajrone novel kasebut ora ngidentifikasi awake dhewe, nanging yen nyritakake kahanan sing ditemokake lan apa sing nyebabake dheweke dadi kaya ngono.

Kacilakan tragis nyebabake wong enom iki tetep ing negara vegetatif, tanpa kontrol awak. Apa sing ngalangi dheweke saka obah lan ngandika; nanging pikirane wis sadar.

Dadi dheweke bisa ngrungokake, ndeleng lan ngerteni apa sing kedadeyan ing saubengé. Kapasitas kanggo pangerten ngidini dheweke nggambarake saben karakter ing buku kasebut.

Semanten ugi sesambetan ingkang dipunjagi kaliyan saben-saben, carane aku ngerti sampeyan bisa ndeleng ing bagean sadurunge. Ing pangertèn iki, bisa diarani sejajar karo kahanan sing dialami protagonis enom, dheweke miwiti proses penyembuhan batin ing jiwane.

Wong enom nemokake awake lan batine, sing diarani panuntun. Iku mbantu dheweke lan nuntun dheweke kanggo ndeleng kanthi jero, nilai sejatine barang lan apa sing penting ing urip.

Nalika nyawane waras, wong enom wiwit ndeleng karakter liyane sing kulawarga saka perspektif sing beda, kanggo ngapura awake dhewe lan dheweke uga. Kebencian lan kekurangan katresnan sing ana ing uripe sadurunge kacilakan nyebabake dheweke urip kecanduan, dadi budak narkoba lan alkohol.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Oliver Twist: Ringkesan, review, karakter lan akeh liyane

Kecanduan sing njalari dheweke nandhang kacilakan serius saengga dadi budak kanggo awake dhewe.

mulang utawa sinau

Isolasi karo awake dhewe ngidini wong enom ngerti yen konflik ing uripe ora amarga wong liya kudu kaya sing dikarepake lan dheweke nggawe dheweke mbrontak.

Luwih, yen wong kudu waras lan ngganti, iku awake dhewe, kanggo ngowahi lingkungan urip lan hubungane karo wong liya. Nresnani lan ora sengit, ngapura lan ora nandhang dendam, bebas lan dudu abdi.

Buku The Slave dening Anand Dílvar ngupaya nyambungake, liwat crita fiksi, piwulang sing menehi inspirasi kanthi bantuan psikologis. Apa sing ndadekake buku iki bisa dadi swadaya spiritual lan stimulasi, mula buku kasebut dikategorikake ing genre novel psikologis.

Argumentasi kasebut ditulis dening penulis kanthi cara sing cukup prasaja, ngupaya nyithak pesen sing menehi inspirasi lan perbaikan diri ing saben baris sing ditulis ing buku kasebut. Ing endi kabeh sing bisa kedadeyan ing urip, sanajan ala, mesthi dadi pelajaran lan ujian sing kudu ditindakake kanthi ngadhepi, ora nyingkiri.

abdi-6

Sawetara review nuduhake apa buku babu

Ing ngisor iki ana sawetara frase sing dadi review kanggo ngerteni apa buku bab budak. Frasa sing uga ngirim pesen swadaya kanggo maca:

  • Perasaan mujudake akibat saka pikiran, yen pikiranmu sedhih dadi sedhih. Yen pikiran sampeyan nggawe wayahe sing nesu, sampeyan bakal langsung nesu, nuntun sampeyan golek dalan metu. Nanging saka nesu, sing nyebabake konflik ing urip sampeyan.
  • Sampeyan ora bisa ngontrol apa sing kedadeyan ing lingkungan, nanging sampeyan bisa ngontrol pikirane. Uga mutusake carane nanggepi kahanan sing kedadeyan ing urip sampeyan.
  • Loro-lorone ing ngisor iki minangka frase verbatim saka buku budak lan refleksi internal saka wong enom:

-Aku rumangsa kaya batur, ing jero ati aku ngerti yen aku bisa ngilangi hubunganku, nanging kanggo kepenak utawa wedi, aku ngidini dheweke ngapusi aku lan milih kanggo aku, supaya ora kudu tanggung jawab kanggo tumindakku dhewe.-

-Saking alit kita sinau saking tiyang sepuh kita bab tindak tanduk lan kapitadosan ingkang dipunanggep leres, inggih menika utas kawiwitan ingkang sekedhik-sekedhik dados setunggaling jaman, ikatan ingkang kiyat ingkang kita sedaya gadhahi nalika sampun dewasa.-

  • Wong kudu tanggung jawab karo uripe, amarga iki kudu ngurus pikirane, perasaan, apa sing ditindakake lan dalan sing ditindakake kanggo nggayuh samubarang. Iki uga nguntungake wong liya kanthi nyingkiri cilaka, mula yen kita tanggung jawab karo urip kita, kita uga tanggung jawab karo wong liya.

abdi-7

Babagan penulis buku babu

Francisco J. Ángel Real utawa dikenal kanthi julukan Swami Anand Dílvar, iku sawijining panulis Meksiko. Sapa sing darmabakti kanggo eksplorasi sinau lan pengalaman sing ningkatake pangembangane dhewe, supaya bisa dituduhake ing buku, lokakarya lan konferensi, ing antarane karya kasebut bisa kasebut:

  • Harmoni ing hubunganku
  • manggon kene lan saiki
  • Katresnan iku kanggo kula!
  • kepungkur iku konco
  • Aku duwe iman ing mangsa
  • Kepiye carane aku bisa dadi aku?

Yen sampeyan seneng karo analisis babagan apa buku budak ing artikel iki, kabari karo ninggalake komentar ing ngisor iki. Lan pungkasane, sampeyan ngajak sampeyan konsultasi lan maca tautan ing ngisor iki sing dituduhake ing ngisor iki:

https://www.youtube.com/watch?v=pJDTXJdIV9w


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah