Apa pansexual?

Saiki, orientasi seksual duwe akeh istilah sing bisa sampeyan kenal, mula wektu iki kita mulang babagan apa apa panseksual lan kabeh curiosities sampeyan bisa duwe ing subyek.

apa-panseksual

Apa pansexual lan carane ngerti yen sampeyan?

Pansexuality nuduhake orientasi seksual ing ngendi sampeyan emosional, seksual, utawa romantis kepincut kanggo wong, preduli saka jinis utawa identitas gender.

Sampeyan bisa uga disabetake dening fisik, nilai utawa pribadine; nanging daya tarik iku nalika sampeyan pancene ngerti wong tanpa mbayar akeh manungsa waé kanggo jinis.

Asal-usule muncul amarga manunggaling ater-ater pan (kabeh) lan seksualitas, yaiku, wong sing diklasifikasikake minangka panseksual kepincut marang kabeh jinis kelamin sing ana saiki, lan ora mung heteroseksual utawa homoseksual.

Tembung panseksual nduweni sesambungan sing raket karo panseksualisme kanthi sampurna diterangake dening bapak psikoanalisis, Sigmund Freud. Istilah pungkasan iki nuduhake yen kabeh prilaku manungsa, utawa mayoritas, dipengaruhi dening kepinginan seksual tanpa mangu.

Kanggo mesthekake yen teks iki dimangerteni kanthi lengkap, penting kanggo njlentrehake definisi: orientasi seksual, identitas seksual lan identitas jender, amarga kaping pirang-pirang bisa bingung lan mikir yen tegese padha, utawa sinonim, lan padha. ora.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa iku Arba?

identitas seksual

Yaiku konsep sing diduweni wong babagan awake dhewe, yaiku carane wong nganggep awake dhewe miturut awak lan ciri fisik utawa biologis, kalebu alat kelamin lan penampilan awak. Iki dumadi saka telung unsur utama: orientasi seksual, identitas jender lan peran jender.

Orientasi seksual

Kanggo luwih ngerti subyek apa panseksual, iku cukup penting kanggo ngerti makna saka orientasi seksual.

Orientasi seksual nuduhake selera sampeyan, yaiku babagan ngenali wong sing narik kawigaten sampeyan, kanthi fisik, seksual utawa emosional. Ora ana hubungane karo carane wong liya dianggep.

Ana sing percaya yen orientasi seksual ora dadi pilihan, nanging gumantung saka konsep saben wong. Kanggo klompok pangguna, sampeyan ora bisa mutusake jinis kelamin sing sampeyan minati sajrone umur sampeyan.

Umume, orientasi seksual sampeyan berkembang nalika remaja nalika sampeyan durung duwe pengalaman hubungan. Mulane, kanggo akeh spesialis iku prilaku sing ora bisa diganti kanthi sukarela.

Identitas gender

Identitas jender kasusun saka cara sing dianggep wong, bisa uga padha karo jinis sing diwenehake sacara biologis utawa beda.

Uga, miturut studi psikologis, bisa uga ana hubungane karo jinis psikis, utawa sing dipercaya pikiran sampeyan, miturut pengalaman sing beda-beda sing wis sampeyan lakoni utawa bakal urip.

apa-panseksual

Peran gender

Iku kabeh aturan lan norma sing ditetepake kanggo prilaku wong ing masyarakat, miturut wong lanang lan wadon saka sawijining klompok.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Illuminati?  

Omnisexuality utawa Pansexuality?

yen sampeyan ngerti apa panseksualitasMesthi sampeyan kepengin weruh kenapa dheweke nggunakake istilah omniseksualitas utawa triseksualitas kanggo nyebut panseksualitas? Apa tegese padha?

Jawabane NO, saben istilah nuduhake kahanan sing beda-beda ing ngisor iki:

Omnisexuality tegese atraksi kanggo wong sing kagungane orientasi seksual beda, nanging mbayar manungsa waé, lan respecting jender sing partner seneng. Ing sisih liya, wong panseksual tetep mikir yen jender ora ana, lan kita kabeh padha.

Kajaba iku, istilah omniseksualitas lair ing taun 1959, dene panseksual pisanan digunakake ing taun 1970. Istilah iki luwih anyar lan cocog karo preferensi saiki.

Dene triseksualitas nuduhake daya tarik seksual, fisik utawa emosional saka telung jinis.

Panseksualitas vs Biseksualitas

Akeh wong bisa mbingungake istilah kasebut, nanging biseksualitas yaiku nalika wong kepincut karo rong jinis tartamtu (biasane wadon lan lanang) ing wektu sing padha. Dene panseksualitas kalebu kabeh jinis kelamin sing saiki ana.

Sawetara pracaya iku fashion sing dilalekake, lan wis muncul maneh ing taun anyar, Nanging, padha salah. Wong ora bisa mutusake kapan dadi panseksual utawa ora, iku sing dirasakake lan ora bisa diganti kanthi sukarela.

Malah akeh spesialis percaya yen wong lair kanthi mangkono, kaya sing kedadeyan karo orientasi seksual liyane. Iku topik cukup ekstensif, ngendi ana beda panemu saka ahli, lan liyane ora dadi luwih, Nanging, iku mung tetep kanggo ndhukung becik sing luwih padha karo apa sampeyan mikir.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa kualitas swara duwe?

Apa wong panseksual ngenali warna apa wae?

Kaya klompok liyane, panseksual duwe warna kanggo gendera. Mangkono, nalika nindakake pawai kanggo mbela pikirane, dheweke duwe cara kanggo ngenali awake dhewe.

Amarga ana akeh wong sing luwih ngerti aspek kanthi sesanti, warna gendera bisa ngirim pesen perdamaian lan rasa hormat sing dikarepake dening panseksual. Ana telung werna sing makili:

  • Jambon: Werna sing dadi ciri wanita, mula dadi pakurmatan kanggo dheweke.
  • Kuning: Nggambarake non-biner, yaiku kabeh wong sing ora nganggep awake dhewe lanang utawa wadon, duwe jinis dhewe lan diajeni kanthi warna kuning.
  • Biru: Werna warna lanang sing ana ing genre kasebut.

Selebriti sing panseksual?

Ora aneh yen sawetara selebriti kalebu ing grup iki, sing sanajan ora anyar, umume dilalekake. Ing kene kita menehi jeneng sawetara:

  • Alan Cumming: Saiki ing hubungan karo wong liya.
  • Miley Cyrus: Dheweke minangka salah sawijining selebriti sing paling nuduhake orientasi, sanajan nganggo warna bendera.
  • Bella Thorne: Sadurunge dheweke diklasifikasikake minangka biseksual, nanging saiki dheweke nganggep apa panseksual.

Diundang kanggo ngunjungi , ngendi sampeyan bakal maca informasi menarik. Kita uga ngajak sampeyan nonton video ing ngisor iki.

https://www.youtube.com/watch?v=uXWmUB69Bbo&ab_channel=MILENIO

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah