Quantcast

Apa negara paling cilik ing donya?

Wis sampeyan takon apa negara paling cilik ing donya? Yen sampeyan ngimpi lelungan ing planet biru sing apik iki utawa wis ngupayakake siji utawa liyane trip menyang papan sing eksotis lan bersejarah. Sampeyan bakal tresna kirim iki. Tansah maca kanggo ngerteni babagan papan sing apik tenan sing kita dhaptar kanggo sampeyan lan temokake sing paling cilik ing kabeh!

apa-negara-paling-cilik-ing-donya-1

Apa negara paling cilik ing donya lan penasaran?

Ing donya, ana 20 negara sing duwe ekstensi winates 500km2 dibandhingake karo kutha kaya Madrid-Spanyol, sing ekstensi 8000km2.

Foto udara Republik Maladewa.

Dadi, ing dhaptar sing bakal dituduhake sabanjure, ana negara paling cilik ing planet iki, nanging, apa negara paling cilik ing donya? Terus maca kanggo mangerteni ngendi iku.

Maladewa

Kanggo njawab, sethithik, pitakonan sampeyan babagan apa negara paling cilik ing donya. Kita bakal miwiti karo swarga Republik Maladewa, sing dumadi saka 1200 pulo. Senajan, mung ana 200 sing dienggoni.

Minangka negara paling cilik ing Asia, kanthi jembar 298km2 lan gunggunge 390.669 jiwa, iku sawijining bangsa sing urip saka ekspor panganan laut lan tali.

Ing tingkat pariwisata, Maladewa dadi tujuan sing cocog kanggo mantèn anyar lan, yen sampeyan seneng segara, sampeyan ora bisa kantun banyu pirus, apa sampeyan dadi pasangan utawa jomblo.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Negara endi sing paling gedhe ing donya?

Monaco

Senadyan jembaré mung 2,02 km2, Monaco minangka salah sawijining negara kanthi kapadhetan populasi paling dhuwur (31.223). Dadi negara kutha, dumunung ing Côte d'Azur sing apik banget, sing gabung karo Italia y Francia.

Monaco misuwur kanggo casino Monte Carlo, proyeksi monarki Monegasque. Kajaba iku, ngemot salah sawijining museum Oseanografi paling tuwa ing donya. Lan aja lali tawaran olahraga kayata hadiah Formula 1 lan Tennis Open.

Lurung-lurung cobbled sing sempit menehi sentuhan musim panas sing pengin sampeyan tahan ing salawas-lawase lan sampeyan ora bakal bisa lali kunjungan menyang kutha lawas.

Saint Kitts lan Nevis

Uga dikenal minangka "Negara paling cilik ing Amerika". Pungkasan ing dhaptar iki kanggo 260km2 lan 54.149 jiwa.

Nalika ngunjungi negara iki, sampeyan bakal nemokake 2 pulo ing tengah Segara Karibia, nanging kanthi sejarah modern sing diwiwiti nalika Christopher Columbus nglakokake perjalanan menyang Amerika.

Mulane sing paling gedhe dibaptis kanthi jeneng navigator lan sing cilik amarga ciri khas awan putih sing biasane nglumpukake ing sekitar puncak gunung geni.

https://www.youtube.com/watch?v=WDTxcPrior4

 Malta

Negara iki diakoni minangka jantung cilik Mediterania amarga nduweni area 316km2 lan populasi 439.800 jiwa. Iki minangka tujuan wisata sing dihargai dening para pecinta pantai, masakan lan keragaman budaya.

Nyatane, Malta minangka salah sawijining negara sing paling dipilih dening para siswa sing pengin sinau basa anyar. Kajaba iku, sejarahe pancen nggumunake lan sugih, saengga bisa digabung karo campuran budaya sing ora bakal ditemokake ing papan liya.

Pulo Seychelles

Nalika pitakonan muncul: Apa negara paling gedhe ing donya? Negara iki kudu ana ing dhaptar. Kapuloan Seychelles pungkasane dadi paling akeh ing Samudra Hindia.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Otot sing luwih kerjane?

Negara iki, kagolong Persemakmuran mung nduweni 455km2, sing ngubengi satus pulo kanthi 96.387 jiwa.

Kepulauan Marshall

Kita meh cedhak ngerti negara sing paling cilik ing donya. Nanging saiki, nimbang Kapuloan Marshall lan mitos segara kidul.

Ya, diarani jeneng pulo kasebut kanggo Kapten John Marshall, ahli hukum Amerika, sing ngunjungi pulo kasebut ing pungkasan abad kaping XNUMX.

Kapuloan Marshall kasusun saka mung 5 pulo lan 29 atol, Kapuloan Marshall jembaré 181km2 lan ana 78.831 jiwa.

Kasunyatan sing aneh babagan pulo kasebut yaiku dheweke entuk kamardikan saka Amerika Serikat ing taun 1990. Mulane, iku salah sawijining negara paling enom ing donya.

Nauru

Populasi ing negara iki kira-kira ana 13.000 jiwa, kanthi jembar 21.3 km2. Nauru, dikenal minangka "negara sing urip ing bat", kang lokasi wis tengen ing leash saka Ecuador.

Kaendahan pesisir, tebing ijo lan keagungan segara ndadekake bandha wisata kanggo wong-wong sing pengin ngurmati wisata alam sing ditawakake Nauru.

Cariyosipun kebak kaluputan, satemah referensi asmanipun klentu. Republik Mikronesia (Nauru) ngekspor tambang fosfat, nanging ing sawijining wektu, diyakini minangka kotoran kelelawar.

Tuvalu

Saliyane minangka bagean saka dhaptar negara paling cilik ing donya, Tuvalu minangka kasunyatan sing cukup relevan ing jaman saiki (pemanasan global).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa anime pisanan ing donya?

Bekas Kapuloan Elice duwé jembar 26 km2 lan sing ndunungi 11.508 jiwa. Nanging, Tuvalu diancam bakal dibusak saka peta. Nguripake menyang pulo liyane sing ends munggah ing dhasar segara.

Panggonane (Polynesia) ana ing antarane Hawaii lan Australia. Tuvalu minangka negara kanthi kapadhetan populasi paling sithik ing donya, sawise Vatikan lan Nuaru.

Distribusi lemahe adhedhasar 9 atol karang, sing sumber daya alam, iku null. Nanging ayu kanggo ngujo.

Swarga iki rawan amarga 2 perkara: pemanasan global lan permukaan laut. Nyatane, dharatan pulo utama Tavulu (Fongafale), sempit banget, nalika ana montor mabur nyedhak, menehi sensasi tenggelam.

Vatikan

apa-negara-paling-cilik-ing-donya-2

Pungkasan, saiki kita bisa menehi jawaban langsung apa negara paling cilik ing donya Lan iku Negara Vatikan, kanthi lumahing kurang saka 0.44 km2 lan populasi mung 1000 jiwa.

Kutha Vatikan, dumunung ing jantung Roma, dumadi saka Principality of Monako lan Liechstein, Republik San Marino, pulo Nuaru lan Tuvalu, sing pungkasan karo Andorra.

Ing kutha iki, wis dibukak dening mayuta-yuta turis, utamané pracaya agama Katolik, kanggo ndeleng seni arsitektur Basilika St Peter lan Museum Vatikan.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah