Apa kualitas swara duwe?

Wis sampeyan takon apa kualitas swara duwe? Ing kirim iki sing gegandhengan karo swara, kita bakal mbukak cara kerja swara. Saka frekuensi, timbre, durasi lan intensitas.

apa-kualitas-nduwe-swara-1

Apa kualitas swara sing mbedakake saka siji liyane?

Kita duwe konsep swara, geter sing diprodhuksi ing sumber swara utawa awak, sing ditularake liwat udhara.

Tuladha visual gelombang swara miturut dhuwur frekuensi.

Gelombang swara kasebut nduweni apa sing diarani kualitas frekuensi, durasi, timbre, lan intensitas. Sabanjure, kita nerangake saben wong:

Frekuensi

Frekuensi utawa uga diarani dhuwur swara, yaiku sing kita kenal karo nada swara. Mulane, dhuwure ditemtokake dening frekuensi geter gelombang swara sing dipancarake.

Frekuensi swara kasebut diklasifikasikake minangka kurang, medium utawa dhuwur. Referensi kasebut digawe kanthi cara paramèter sing bisa diukur sacara fisik lan diregani ing kisaran sing bisa dimangertèni déning manungsa. Tuladhane:

Swara lan piranti musik kalebu ing kisaran antara 20 lan 2000Hz. Ing sanjabane iki, ana swara sing ora bisa dibedakake utawa dirasakake dening manungsa.

Ing cilik saka sawetara kéwan, kayata asu, padha bisa duwe sawetara saka 20 kanggo 6500Hz, kanggo njupuk swara. Nalika kelelawar bisa njupuk swara sing ana ing kisaran 120Hz nganti 250.000Hz

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa pansexual?

Wigati

Rata-rata unit pangukuran Hertz utawa Hertz (Hz), yaiku 440Hz, kanggo swara rata-rata, tegese ana 440 gelombang per detik sajrone transmisi kasebut.

Suwene

Suwene swara digunakake minangka referensi kanggo nemokake dawane saka gelombang Kajaba iku, kaya jenenge, ngidini kanggo nunjukake wektu ing ngendi gelombang swara dijaga nganti rampung.

Ngidini mangkono, bisa mbedakake yen ana swara dawa utawa cendhak. Lan iku, gumantung saka sumber asale, swara kasebut bisa dawa banget nganti ora ngalami gangguan ing transmisi utawa nyepetake, ngalami suda utawa owah-owahan menyang swara sabanjure (kayata sing diasilake dening senar mbungkuk. instrumen.

Ing sisih liya, ana uga durasi gelombang swara kanthi dawa tartamtu sing bisa dideteksi. Contone: drum utawa cathetan piano. Dadi iki, allusion paling apik kanggo ngerti, yen swara mandheg, nalika geter.

Antarane kualitas swara, durasi mung siji sing duwe watesan ing spektrum. Iki amarga kita mung bisa ndeleng liwat fisik saka sumber swara.

Nanging, kanthi kemajuan teknologi, watesan sing sadurunge wis diatasi, nganti kita bisa nyimpen swara kanthi digital tanpa wates.

Intensitas

Sejatine, iku sing kita kenal minangka volume. Digolongake minangka swara sing kuwat utawa lemah, sing kekuwatane gumantung saka amplitudo gelombang swara.

Kualitas swara iki diukur ing db (decibel), ing ngendi jangkauan swara kanggo manungsa uga diwatesi. Tuladhane:

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa trombosis?

Ing kisaran 0db, manungsa ora bisa mbedakake swara apa wae. Lan, ing udakara 140dB, intensitas kasebut banter banget yen dirungokake, bakal lara banget kanggo kita.

Timbre

Yen sampeyan duwe mamang babagan Apa kualitas swara kanthi data luwih akeh? Kuwi bel lawang. Iki amarga saben sumber swara duwe ciri swara dhewe. Lan faktor kasebut beda-beda miturut cara nggawe swara, eksekusi, bahan sing digawe, amplitudo, lsp.

Kanggo entuk ide babagan cara kerja timbre, conto cathetan musik sing padha ing instrumen sing beda-beda, kanthi volume sing padha, digunakake. Kabeh asil, apa asalé saka biola, piano, suling utawa gitar… Timbre bakal beda ing saben siji.

Saliyane, fungsi timbre uga ditemokake ing swara manungsa. Nduwe macem-macem intensitas lan durasi ing saben siji, malah bisa duwe variasi ing kualitas swara.

Kualitas iki diklasifikasikake kaya ing ngisor iki: swara dhasar (intensitas sing luwih dhuwur) lan swara harmonik (intensitas sing luwih murah). Iki bisa gampang dibedakake kanthi campuran frekuensi, intensitas, durasi lan timbre sing bisa diprodhuksi.

Apa kualitas swara ing metronome?

Metronome lair minangka alat kanggo nandhani tempo utawa, ing istilah umum, kacepetan potongan musik liwat ketukan per menit (ketukan per menit), luwih dikenal minangka "bpm".

Ngelingi iki, kita bakal ngerti yen, ing kasus musik, diputer luwih cepet utawa luwih alon, gumantung saka kacepetan sing dituduhake dening metronome, uga minangka referensi kanggo musisi nalika nerjemahake swara.

apa-kualitas-nduwe-swara-2
Metronome ajeg ngasilake sinyal visual utawa akustik kanggo njaga pulsa musik sing tetep.

Apa kualitas swara vs swara?

Pitakonan iki bener kanggo ngerti bedane swara lan swara, amarga akeh wong sing nggunakake istilah kasebut minangka siji. Sabanjure, kita nerangake apa karakteristik saka loro kasebut:

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa botulism?

Muni

Iku sing, nalika ngrungokake wong-wong mau, ngasilake sensasi sing nyenengake, amarga musik lan / utawa harmonis. Lan, umume, ana hubungane karo jinis frekuensi tartamtu sing ana ing gelombang swara ing wektu kasebut.

Swara

Yaiku sing kedadeyan ing frekuensi sing dhuwur banget tanpa interval wektu sing ditemtokake, dibandhingake karo swara.

Ing tembung liya, kita bisa ngomong yen nalika ana gangguan, ana gangguan pendengaran sing tabrakan lan menehi sensasi otak-sensori sing ora nyenengake lan ngganggu.

Apa kualitas swara ing gema?

Echo ing dasare minangka refleksi swara lan disebabake nalika gelombang geter diubengi dening permukaan sing jejeg.

Panaliten nuduhake manawa manungsa duwe kuping sing bisa mbedakake 2 swara sing berturut-turut, anggere wis digawe ing jarak paling sethithik 0.1 detik.

Mulane, gema bakal gumantung ing kacepetan panyebaran (saka swara rata-rata), jarak antarane sumber emisi lan lumahing nggambarake.

https://www.youtube.com/watch?v=7y-8xiPvzKQ

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah