Quantcast

Apa iku Arba?

Yen sampeyan minangka pendaki gunung utawa pengin dadi siji, sampeyan kudu ngerti apa apa iku arva. Ing kirim iki, kita ngandhani kabeh babagan piranti iki, sing wis dadi asuransi jiwa sing diduweni para atlit musim dingin iki.

apa-an-arva-1

Apa arva lan kanggo apa? Asuransi jiwa pendaki gunung

Un "Appareil du Recherche de Victime de Avanlanche" ARVA minangka piranti sing dirancang khusus kanggo nylametake korban potensial sing dikubur ing longsor. Uga diarani minangka "Detektor Korban Longsor" (DVA) utawa "Lawinen Verchütteten Suchgeräte” (LVS), ing Alemania.

Saka kiwa nengen sampeyan bisa ndeleng tas ransel ARVA, probe, shovel lan longsor.

Tim penyelamat iki iku penting banget amarga menehi keamanan wong sing laku olahraga mangsa kayata: ski gunung, racket rides, off-piste lan mesthi, gunung.

Nanging, penting kanggo dicathet arva ora njamin 100% keamanan. Ing tembung liyane, iku dijupuk minangka langkah pancegahan, nanging dudu piranti sing prédhiksi nalika longsor bakal kelakon.

Ing tembung liyane, Iki minangka tim taktis sing mbantu nylametake wong sing dikubur ing longsoran kanthi cepet.

ARVA, ing tangan liyane, uga digunakake minangka merek kanggo piranti olahraga mangsa liyane.

Kepiye cara kerja arva?

Saiki sampeyan ngerti apa iku arva Sabanjure, kita bakal nerangake unsur-unsur kasebut lan kepiye cara ngenali, supaya ngerti kapan ana tandha tebusan. Kita uga mulang sampeyan fungsi nalika tandha ngluwari diaktifake.

  • sinyal frekuensi
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa kualitas swara duwe?

Wiwit taun 1992, ARVA ngetokake lan nampa sinyal kanthi frekuensi normal 457KHz (standar kanggo kabeh merek). Setel minangka standar (EN 300718) saka komunitas Eropa.

Emisi frekuensi kasebut ditindakake liwat antena, sing ana ing sadawane piranti, nggawe medan elektromagnetik kanthi intensitas rendah.

  • jinis arva

Ana analog lan digital Arvas. Desain sing pisanan sing kita sebutake mandheg produksi ing taun 1998. Nanging, bisa diakoni kanthi jeneng: Ortovox F1 Classic and Focus, Baryvox VS 68 lan VS2000, Pieps lan Arva 8000.

Proses iki Operasi kasebut diwiwiti nalika piranti panampa mlebu lapangan karo piranti transmisi liyane, njupuk sinyal kasebut, nggedhekake lan ngowahi gelombang swara (bip), sing saya tambah akeh nalika titik patemon wis cedhak.

Los arvas analógicos, tenían incluido un potenciómetro que permitía regular la intensidad del volumen de la señal sonora. Todo esto, con el propósito de ir reduciendo el área de búsqueda y precisar con eficacia el lugar ing ngendi encuentra el otro arva.

Ing taun sing padha, teka saka jinis anyar Arva (digital) tandha sadurunge lan sawise ing syarat-syarat kemajuan teknologi saka ciri lan fungsi.

Saka kene, arvas luwih optimal, duwe jangkauan sing luwih gedhe lan gampang digoleki, sing ngidini nyuda wektu lan nylametake luwih cepet.

apa-an-arva-2

Arva 9000, Tracker DTS, Barryvox, Ortovox M1 lan Ortovox M2 minangka peralatan sing disambungake karo desain teknologi kasebut (analog lan digital).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa trombosis?

Lan, ora kaya arva analog, arva digital bisa ngowahi sinyal dadi 2 tandha panggilan. Yaiku, liwat mikroprosesor, sinyal kasebut bisa dadi alamat utawa indikator numerik.

  • tandha arah:

Iki ditampilake ing layar minangka panah utawa dioda warna. Intensitas mundhak nalika nyedhaki piranti liyane (soko sing meh padha karo bip sing bisa dirungokake). 

  • Indikasi angka:

Liwat angka numerik, sing referensi ora kudu disambung karo jarak metrik. Padha kapapar dening indikasi arah kira-kira. Tegese, nalika nilai-nilai kasebut mudhun, tegese target wis cedhak, lan yen mundhak, iki nuduhake yen emitor wis adoh.

CATETAN

Nalika nggoleki nganggo piranti mung bip kayata Arva9000, bakal angel banget nemokake pangirim liyane. Mulane, dianjurake kanggo nglengkapi karo peralatan sing luwih maju sing nduweni fungsi nemokake kanthi nilai numerik.

 Apa arva dibandhingake karo piranti liyane?

Un "Appareil du Recherche de Victime de Avanlanche" (ARVA), nduweni ciri tartamtu sing bisa banget padha karo piranti liyane kayata: piring Recco lan Pemancar Sederhana.

Nanging, kita bakal nyritakake babagan arva lan banjur nerangake peralatan liyane, sing uga digunakake ing lapangan olahraga musim dingin.

arwa

Yen sampeyan duwe arva, priksa manawa bobot lan wangune sithik, supaya ora ana sudut sing cetha. Uga, priksa manawa sampeyan duwe sistem mbenakake sing apik supaya bisa dipasang ing awak, nanging kanthi aksesibilitas, kanggo ngganti sistem telusuran yen perlu.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Illuminati?  

Disaranake supaya panggonan arva ing ngisor sandhangan. Luwih becik ing wilayah kayata dada, pinggul utawa wilayah putih liyane) Kanthi cara iki, kontak karo penyelamat bisa efektif.

Amarga, yen sampeyan kejiret ing longsoran lan arva sampeyan langsung kontak karo salju, sayangé baterei bakal ilang. Utawa, luwih elek, ilang arva ing tengah longsor.

Sistem Reco

Kaping pisanan, ngilangi kemungkinan tuku lan nyambungake menyang arva. Iku ora kompatibel! Uga, yen sampeyan pengin nggoleki, piranti iki mbutuhake prosedur khusus kanggo nindakake.  

Sing, ing pungkasan, dheweke bakal duwe pasukan penyelamat, sing ora bisa nylametake korban ing 15 menit pisanan.

emitter prasaja

Iki minangka piranti sing mung ngetokake frekuensi sing padha karo arvas (sanajan luwih murah), nanging kanthi bedane bisa digunakake minangka panrima.

Maksudku, yen sampeyan duwe emitor prasaja, sampeyan bisa Count ing rescuers arva nemokake sampeyan, nanging bakal ngidini sampeyan ngluwihi. Dadi lali babagan miwiti panelusuran. ora ngidini nggoleki.

Pemain pasif iki sing, sanajan bobote murah lan entheng, ora dianjurake kanggo olahraga ski gunung, snowshoeing, gunung utawa olahraga off-piste.

https://www.youtube.com/watch?v=YD2H7QEZDZA

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah