Apa filter kabin?


Ngerti kabeh babagan saringan kabin lan sepira pentinge, ngerti kabeh trik kanggo ngenali nalika sampeyan kudu ngganti lan carane nindakake.

Apa filter kabin lan sepira pentinge?

Uga dikenal minangka Filter serbuk sari, Filter kabin, sampeyan bisa nemokake ing AC lan sirkuit kontrol iklim kendaraan, iku nepaki tujuan nyaring kabeh partikel utawa unsur njaba sing bisa nimbulaké kontaminasi saka udhara sing teka saka njaba. Duwe saringan iki njamin hawa ing njero kendaraan luwih apik.

Yen mobil kulawarga, salon utawa van utawa minivan, bisa duwe luwih saka siji saringan kabin supaya fungsi kasebut ditindakake kanthi luwih efektif. Filter-filter kasebut bisa dadi rong jinis: serbuk sari utawa karbon aktif.

Apa fungsi lan apa bedane filter serbuk sari lan filter karbon aktif?

Panganggone serbuk sari lan panyaring karbon aktif padha, mung duwe sawetara beda, tanggung jawab kanggo nyegah introduksi zat njaba menyang kendaraan liwat sirkuit udara. Bentenipun antarane loro dumunung ing kasunyatan sing karbon aktif Filter ora mung nyegah entri serbuk sari lan partikel padha menyang mobil, iku uga nyegah kontaminasi lan ambu ora enak saka ngetik kendaraan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Cara kanggo milih polish mobil?

Bedane liyane yaiku warna sing ana, serbuk sari putih lan batu bara ireng. Senadyan mangkono, loro-lorone ana gandheng cenenge yaiku menehi panglipur ing njero kendharaan, arang-arang sing paling disenengi wong amarga menehi panglipur bau kanthi ngilangi bau sing ora enak sing bisa diduweni ing dalan.

Apa Filter ing kondisi miskin bisa ngrusak daya saka engine?

Sejatine, ora mungkin filter sing ana ing kahanan sing ora apik bisa nduwe pengaruh marang kekuwatan mesin utawa kinerja, mung sing bisa mengaruhi kualitas udara lan jumlah sing diwenehake ing njero kendaraan.

Nalika saringan kabin mobil kudu diganti?

Ana pola tartamtu kanggo tindakake, banget khusus aku njupuk menyang akun jumlah maksimum kilometer antarane owah-owahan saka siji Filter lan liyane, supaya ngluwihi 30.000 kilometer, iku wiwit dadi saranake kanggo netepke panggantos saka 15.000.

Kanggo ngerti kapan kudu ngganti saringan, elinga indikasi iki:

  • Kipas angin wis ilang daya
  • Dianggep ambu ora enak ing njero mobil, utamané sanalika sampeyan nguripake AC.
  • Windows kerep kabut 
  • AC katon luwih adhem tinimbang biasane.

Elinga yen kudu didandani sanalika bisa, amarga ora mung ngganggu kualitas udara ing njero mobil, nanging uga bisa nyebabake kinerja sing ora bener minangka pembalap, amarga, kaya sing kasebut, fogging saka jendhela ngalangi. visibilitas driver.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi Setir Ball Joint

Mula, yen sampeyan ngerteni manawa saringan sampeyan rusak, bukak bengkel sing dipercaya lan ganti.

Ora bisa ngganti Filter nang kendaraan mengaruhi kesehatan?

Ing kasus iki, saringan ing kondisi miskin, apa iku nglumpukake luwih Kelembapan, iki nyebabake bakteri, jamur lan akeh mikroorganisme liyane kanggo ngasilaken sing bisa mengaruhi kesehatan saka anggota sing nggunakake kendaraan. Kanggo pembalap bisa nyebabake alergi ing mripat, mata berair lan malah kemacetan irung; sing nyebabake rasa kesel lan kerep wahing sing bisa nyebabake nyopir kendaraan sing ora apik.

Suwene saringan kabin bisa tahan ing kondisi apik?

Yen kita nimbang 4 macem-macem jinis saringan sing kudu digabungake ing mesin kendaraan, saringan kabin mung siji sing ora dirancang kanggo operasi efisien kendaraan kasebut.

Tujuan utama panyaring iki yaiku kenyamanan lan kesehatan para penghuni. Menawi mekaten, manungsa waé khusus kudu mbayar kanggo kondisi, utamané nalika nglampahi akeh jam lungguh ing wilayah internal utawa kabin kendaraan.

Mobil sing kudu ati-ati nalika nggunakake lan ngganti saringan kabin yaiku mobil sing diangkut penumpang utawa nggawa akeh wong ing njero. Iki mbutuhake supaya padha dijamin comfort lan safety luwih ing kualitas udhara sing ambegan. Mulane macem-macem teknologi lan riset digunakake kanggo ngasilake saringan anyar sing ngasilake kesehatan sing apik ing driver.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira regane Porsche Macan 2021

Filter kabin kendaraan digawe saka apa?

Sanajan biasane komposisi saringan kabin yaiku kertas keropos sing dilapisi serat non-anyaman bebarengan karo lapisan polipropilena sing diisi listrik statis kanggo nahan partikel. Sarana produksi wis ngasilake kombinasi media filter lan karbon aktif sing beda.

Sifat lan konsentrasi rereged nemtokake jinis kombinasi unsur kasebut sing cocog kanggo saben saringan.

Fungsi utama yaiku mbusak bledug lan polutan saka udara sing mlebu kendaraan. Fungsi iki minangka prioritas ing musim semi, nalika ana generasi serbuk sari sing luwih gedhe amarga suspensi, sing nyebabake alergi serius ing bagean gedhe saka populasi.

Filter karbon aktif bisa nahan akeh bahan kontaminasi liyane sing nyebabake kanker kayata hidrokarbon, jelaga kumelun, bahan organik beracun, spora lan jamur. Urip migunani saringan kabin winates banget, lan kudu diganti karo sing anyar saben-saben.

Coba manawa kanggo katentreman atine, sampeyan kudu njaga kendharaan sampeyan ing sangisore mekanik sing dipercaya, lan sampeyan kudu mriksa lan ngganti sabuk, lenga, perawatan mesin lan roda, saben sawetara kilometer sing ditempuh, mula aja lali mriksa saringan sampeyan. .


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah