Apa Trade Exchange?, Karakteristik lan liyane

Nalika kita pirembagan bab apa ijol-ijolan komersial, iku kegiatan kang individu ngirim apik utawa sawetara layanan, nampa mergo ijol-ijolan, iki bisa katon padha karo apa kita ngerti minangka barter. Ing artikel iki, kita bakal nerangake luwih jero babagan perawatan, jinis lan liya-liyane.

Apa iku exchange?

Kanggo miwiti, kita bakal nemtokake apa ijol-ijolan, lan iki minangka kegiatan nyedhiyakake sawetara obyek, layanan apa wae, lan liya-liyane. Ijol-ijolan iki umum banget ing masyarakat minangka tanggepan marang kedadeyan pribadi saben individu, ing ngendi dheweke nemokake minangka barang sing bisa entuk manfaat, sanajan ijol-ijolan iki uga duwe sawetara kekurangan.

Définisi liya sing bisa ditindakake yaiku sing digawe dening Nieto de García, sing dadi lulusan. Dhéfinisi iki digawe ing taun rong ewu wolu, nuduhake yen tukaran yaiku kegiyatan sesambungan karo wong liya kanggo entuk apa sing diduweni, sing nduweni sipat tartamtu. nilai tukar lan sarana, nawakake ing bagean kita soko sing uga duwe nilai lan migunani.

Apa pertukaran komersial?

Bab sing padha kedadeyan ing ijol-ijolan komersial, iki minangka kegiatan sing padha ing ngendi individu nggawe ijol-ijolan karo saben liyane, dadi obyek, layanan, tumindak, lan liya-liyane. Kegiatan iki uga umum banget ing masyarakat. Iku kegiatan kang loro administrator ekonomi related kanggo nggawe sawetara jinis exchange, nampa sawetara wawasan.

Wawasan iki sing kita jeneng bisa dumadi biasane ing rong jinis, pisanan ing dhuwit lan kaloro ing sawetara barang utawa layanan. Kabeh ijol-ijolan sing ditindakake bebarengan diarani perdagangan, amarga iki minangka kabeh sing ana hubungane antarane ijol-ijolan sing diasilake ing jagad iki.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa Halangan Tarif lan Non-Tarif?

Thanks kanggo globalisasi, sampeyan bisa nindakake ijol-ijolan komersial ing saindenging planet kanthi cara sing luwih gampang.

Perlu dicathet menawa perdagangan minangka salah sawijining sumber sing ngasilake paling akeh kasugihan ing donya, saéngga masyarakat bisa maju kanthi luwih akeh. ekonomi, lan iki thanks kanggo kabeh sing ijol-ijolan komersial sing digawe.

ijol-ijolan perdagangan global

Dhéfinisi kapisah sing bisa digawe saka ijol-ijolan komersial yaiku sing digawe dening Parra Nunez ing taun rong ewu sepuluh, nuduhake yen iki tuku lan tawaran barang dagangan dening loro pihak, lan pentinge ijol-ijolan komersial iki kanggo nyuplai pasar karo akeh barang lan layanan supaya bisa nyukupi pangarep-arep lan nyukupi kabutuhan kabeh. nampilake anggota masyarakat.

Jinis ijol-ijolan komersial

Jinis ijol-ijolan tansah gumantung marang sing digawe karo, kanggo alesan iki bisa beda-beda. Ing tembung liyane, jinis ijol-ijolan komersial bisa beda-beda gumantung ing kategori saka Agen ekonomi sing melu ijol-ijolan. Ing ngisor iki jinis-jinis kasebut:

Perdagangan domestik

Iki kedadeyan ing antarane pangurus ekonomi sing duwe lokalitas sing padha.

Perdagangan domestik, kanthi cara sing padha karo perdagangan manca, nduweni tujuan kanggo nyukupi kabeh kewajiban dhasar sing diduweni masyarakat, iki ditindakake dening para panggedhe Negara-negara.

Conto sing bisa ditindakake kanggo perdagangan internal yaiku nalika sawijining wilayah ora duwe peternakan sapi, nanging kudu nyedhiyakake produk kasebut menyang individu sing ana ing wilayah kasebut. Lan kanthi cara iki tuku bisa ditindakake menyang lokasi liya sing duwe. Ngasilake kanthi cara iki supaya loro lokal bisa entuk manfaat bebarengan.

Perdagangan manca

Iki sing kedadeyan karo bangsa katelu, yaiku saka negara liya sing ora ana lokalitas umum. Ing jinis perdagangan sampeyan bisa nambah loro liyane sing uga umum ing ijol-ijolan ekonomi, lan iki:

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Free Trade: Apa iku?, Treaties lan liyane

  • Ekspor

Yaiku barang utawa jasa sing dikirim menyang negara liya, kanggo dipasarake. Yaiku sing didol ing negara liya kanggo dikonsumsi utawa dipasarake ing kana.

Definisi tambahan yaiku sing digawe dening INCEA, nemtokake ekspor minangka ijol-ijolan barang utawa layanan utawa loro-lorone bebarengan, sing diasilake antarane rong negara supaya loro-lorone bisa nyukupi tujuan lan kabutuhan pasar, estas Padha bisa internal utawa eksternal.

Kajaba iku, nuduhake yen ijol-ijolan iki dikontrol dening norma-norma tartamtu, konsensus, antara liya ing tingkat internasional sing ditindakake dening negara-negara kanggo nyepetake pembangunan lan bisa nyukupi kabutuhan internal, sing ora bisa dilindhungi dening produksi ing tingkat nasional.

  • Impor

Iki kedadeyan sebaliknya, yaiku barang lan layanan sing digawa, diimpor, saka negara liya kanggo dikonsumsi lan dipasarake ing lokalitas asli. Cara liya kanggo ndeleng Impor, yaiku barang utawa layanan sing dijaluk saka negara liya kanggo digawa menyang wilayah kita.

Ing sisih liya, kabeh gumantung ing dalan, ijol-ijolan iki bisa diklasifikasikake dadi sawetara jinis:

  1. Tukar tanah: Iku sing diprodhuksi dening tanah.
  2. Pertukaran maritim: Sing diprodhuksi dening segara.
  3. Commerce elektronik: Iku kui online.
  4. pertukaran udara: Sing digawe dening udhara, pesawat.
  5. Pertukaran sungai: Iku sing diprodhuksi liwat kali utawa sawetara sumber. Kanggo ngrampungake bagean iki, ijol-ijolan iki bisa digolongake dadi rong kategori tambahan, lan gumantung saka panyedhiya lan konsumen. Uga gumantung apa loro agen iki nyoba adol barang pungkasan utawa yen barang kasebut disebarake ing toko liyane. Padha bisa dikategorikaké minangka nderek:
  6. Grosir tukaran: Iku occurs nalika iku kui antarane wholesalers, kang konsumen iki ora pungkasan, awit bakal ngedol mengko. Iki uga bisa diarani "grosir".
  7. Ganti dadi cilik: Ing iki ngelawan occurs, nalika konsumen punika pungkasan, lan bisa uga diarani minangka ritel.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  C2B (Konsumen kanggo Bisnis): Apa iku?, Karakteristik lan liya-liyane

ijol-ijolan dagang online

Perdagangan antarane negara

Thanks kanggo kemajuan sing wis diduweni sarana transportasi, ijol-ijolan komersial wis dadi kegiatan sing saya tambah akeh maneh ing saindenging jagad. Maksudku sing apik utawa layanan bisa ditemokake, contone, ing negara kaya Spanyol, lan dina sabanjure wis ana ing Kolombia. Iki amarga apa sing dijenengi sadurunge, globalisasi lan pengaruhe ing ekonomi.

 

Kanthi tembung liya, amarga keuntungan sing digawa dening globalisasi, arus perdagangan luwih nyebar, lan ing wektu sing padha bisa dituku lan diijolake ing ngendi wae ing jagad iki.

Ijol-ijolan sing dumadi ing antarane negara-negara kasebut minangka prakara sing penting banget, amarga ngemot persentase PDB sing akeh, kanthi cara sing padha njalari arus barang terus-terusan.

Ijol-ijolan iki ngasilake kasugihan ing negara-negara, kanthi cara sing padha karo kasugihan ing saindenging jagad. Globalisasi bebarengan karo perdagangan antarane negara mbabarake tingkat dhuwur saka kegiatan lan karya ing jagad perdagangan wis dadi soko dhasar lan prioritas dhuwur.

Kajaba iku, perdagangan antarane negara saya akeh duwe ruang perdagangan bebas ing saindenging jagad. Spasi sing pengin ningkatake ijol-ijolan komersial ing antarane kabeh negara.

Fungsi ijol-ijolan komersial

Fungsi saka jinis ijol-ijolan iki yaiku nyuplai ora mung barang nanging uga layanan, supaya bisa netepi kewajiban dhasar sing diduweni masyarakat, tansah ngelingi kaluwihan komparatif lan kompetitif sing diduweni pasar liyane, sing uga nindakake komersial. ijol-ijolan.



Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah