Apa efek 2038?

Saben dina para ilmuwan komputer nindakake riset kanggo ngerti manawa akeh owah-owahan ing teknologi, nanging akeh sing ngganggu ngerti. apa efek 2038lan akibat sing bisa ditindakake. Kanggo ngerteni kabeh iki, terus maca artikel sing diwenehake kanggo sampeyan.

apa-2038-efek

Apa efek 2038 lan kepiye sampeyan bisa ngindhari wektu kasebut?

Efek saka taun 2038 uga dikenal minangka Y2K38 ing jagad spesialis ing lapangan. Apa sing bisa nyebabake masalah iki yaiku ana kegagalan piranti lunak utama sajrone taun kasebut.

Nanging ... Apa efek 2038? kesalahan iki raket karo kapasitas maksimum sistem sing duwe 32 bit. Tegese padha ndhukung saben proses sing ditindakake kanthi nggunakake 32 digit binar, saliyane, dheweke duwe kombinasi positif sing akeh.

Sistem utawa kode biner dumadi saka basa kang awujud angka-angka kang digunakake kanggo mangerteni sakabehe tulisan ing sajeroning komputer. Uga, digunakake bebarengan karo sawetara strategi kanggo ngodhe data, utawa bit strings.

Senadyan cacat sing kuwatir kabeh populasi sing duwe kawruh babagan subyek, iku penting kanggo ngerti sing masalah iki ora mengaruhi kabeh program, mung sing nggunakake sistem POSIX utawa uga disebut Unix Time.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa botulism?

Apa sistem POXIS?

Sistem POSIX kasusun saka jumlah detik sing bisa ngliwati UTC tengah wengi tanggal 1 Januari 1970. Nanging, sistem operasi Linux Kernel tanggung jawab kanggo ngetung wiwit jam 21:00 tanggal 31 Desember 1969, kaya sing kedadeyan ing kasus Android.

Masalah kasebut asale saka kasunyatan manawa counter nuduhake nomer detik sing salah, tegese tanggal kasebut pancen 1901, lan dudu 2038 kaya sing kudune. Mangkono tundha kabeh teknologi sing ana ing printah saka sistem iki.

Apa ana latar mburi masalah sing padha karo bug 2038?

Ing tanggal 8 Agustus 2013, ana kegagalan ing hubungane karo akun kanthi wektu. Sanajan ora ana gandhengane karo piranti sing biasa digunakake, iki minangka salah sawijining acara sing padha karo kesalahan 2038.

Nalika iku, NASA duwe probe ruang angkasa kanthi tujuan kanggo nganalisa jero komposisi internal komet. Kabeh mlaku kanthi apik, wiwit diluncurake ing Januari 2005.

Nanging, ing taun 2013 ana kegagalan sing nganti saiki ora duwe panjelasan sing lengkap. Dipercaya amarga ana kesalahan ing komputer sing nglacak wektu, antena pesawat ruang angkasa dadi bingung lan ora bisa ngirim sinyal menyang bumi.

Nyoba digawe kira-kira sasi kanggo njaga komunikasi karo kapal, tanpa entuk respon. Mulane, misi NASA kudu mungkasi tanpa data paling anyar.

apa-2038-efek

Boeing 787

Uga dikenal minangka Dreamliner, pesawat iki diprodhuksi dening perusahaan Boeing Commercial Airplanes, senadyan pesawat medium-ukuran lan duwe struktur visual banget, wis masalah ing hubungan kanggo piranti lunak.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa pansexual?

Sistem listrik sampeyan duwe kesalahan, lan ing wektu tartamtu sampeyan kudu mateni kanggo nyegah masalah sing luwih gedhe, utawa mesin pesawat mati.

Ing taun 2015, keputusan digawe kanggo mateni sistem listrik ing wektu sing ora luwih saka 248 dina, lan kanthi mangkono nyuda resiko yen count microsecond rusak.

Supaya pesawat bisa terus dienggo kanthi bener, klompok airworthiness tartamtu ditetepake kanggo ngganti piranti lunak lan nindakake tugase.

Piranti apa sing rawan gagal?

Kaya kasebut ing wiwitan artikel, piranti sing mesthi bakal nandhang sangsara saka kegagalan iki yaiku 32 bit, amarga kesalahan ing jumlah wektu ora bisa ngontrol kabeh operasi.

Ing kasus Android, piranti bakal diblokir tanpa kamungkinan rebooting. Salah siji cara kanggo mriksa teori iki yaiku pindhah menyang setelan telpon, goleki wektu lan tanggal, pilih taun 2038 lan ora bakal menehi pilihan kanggo nglamar taun iki.

Nanging, ing versi anyar 4.0.4 sing fitur anyar ditambahake. Ing kasus ing ndhuwur, sampeyan bisa nemokake taun 2014, contone; nanging nalika nyoba nggoleki wektu sing luwih maju, tanggalan ora ngidini lan bali menyang tanggal dina.

Nanging, wis ana akeh model Android sing duwe luwih saka 64 bit ing prosesor lan bakal aman saka kesalahan iki.

Ing kasus sistem operasi iOS, diwiwiti karo model iPhone 5s, kabeh liyane diijini nerusake tanggal kasebut nganti 1 Januari 2038, amarga prosesor duwe 64 bit.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa trombosis?

Apa solusine?

Solusi pisanan yaiku nggawe prosesor sing 64-bit lan munggah, mula akeh sistem operasi wis ngetrapake langkah anyar iki. Microsoft, contone, nyedhiyakake sistem 64-bit ing versi; malah Windows 11 ora ngidini 32-dicokot, amarga lagi lungse.

Kajaba iku, ing kasus macOS, mung versi 64-bit sing kasedhiya, iOS, diwiwiti karo iPhone 7, uga ngoperasikake versi 64-bit. Ing sisih liya, Android anyar kanthi versi 5.0, uga duwe 64 bit.

Ing tembung liyane, akèh-akèhé saka komputer wis dianyari, supaya kesalahan iki ora kelakon ing mangsa, lan mbusak kabeh data lan informasi.

Muga-muga artikel iki cocog karo sampeyan, yen sampeyan pengin ngerti topik sing luwih menarik, diundang sampeyan ngunjungi, saliyane, sampeyan bisa nonton video sing ditinggalake ing ngisor iki.

https://www.youtube.com/watch?v=XSLBzQKcc2s&ab_channel=TikTakDraw

 

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah