Quantcast

Apa botulism?

Yen sampeyan pengin nyimpen panganan ing omah, sampeyan kudu ngerti kabeh risiko lan akibat sing bisa ditindakake. Mulane, dina iki kita mulang sampeyan Apa botulism? lan kabeh informasi babagan subyek sing sampeyan butuhake.

apa-botulism

Apa botulism? Bebaya nyimpen panganan ing omah

Iki minangka penyakit sing, sanajan ora kerep kedadeyan, nyebabake karusakan serius ing awak wong-wong sing ngonsumsi panganan kanthi racun.

Infeksi kasebut disebabake dening racun botulinum, sing uga diprodhuksi dening bakteri Clostridium botulinum. Dheweke ora bisa dideleng utawa mambu ing jero panganan, nanging mung kanthi nyoba bagean cilik saka panganan sing kontaminasi, gejala serius sing ditimbulake bisa dingerteni, malah nyebabake pati.

Kerusakan biasane ana ing sistem saraf wong, nanging bisa uga mengaruhi sistem pernapasan. Iki minangka infèksi sing mbebayani nyawa wong, lan mulane penting banget kanggo ngerti kabeh informasi sampeyan.

Apa asal saka botulisme?

Wiwit taun 1817 nganti kira-kira taun 1822, lelara iki dadi cukup nggumunake amarga jumlah kasus sing ditudhuhake, nganti 150 tiwas ing wektu sing cendhak.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa trombosis?

Iki sadurunge dikenal minangka penyakit Kerner, amarga dheweke minangka ilmuwan sing nemokake, utawa uga minangka sosis utawa racun lemak, amarga racun kasebut luwih gampang ditemokake ing panganan kasebut. Ing taun 1895 nalika Emile Pierre van Ermengem pungkasane nemokake bakteri sing nyebabake infeksi kasebut.

Bakteri Clostridium botulinum biasane ditemokake ing lemah, ing panganan sing ora nampa kebersihan lan persiapan sing tepat, utawa ing banyu sing kontaminasi.

Panganan sing paling beresiko kena kontaminasi yaiku panganan kaleng lan panganan sing kurang asam, kayata woh-wohan, sayuran, lan iwak. Uga, racun ditemokake ing sing ngemot panganan pedhes utawa dibungkus ing aluminium foil.

Saiki, wolung jinis toksin botulinum dikenal, sing diklasifikasikake miturut huruf alfabet, yaiku, saka A nganti H. Nanging, sing paling cocog kanggo panganan yaiku sing pertama, mula sing kudu ditindakake. nampa manungsa waé lan care paling.

Apa gejala botulisme?

Mesthi sawise ketemu apa botulism, sampeyan kudu mikir babagan gejala kasebut, kanggo njawab pitakonan iki, kita ngajak sampeyan maca bagean artikel iki, ing ngendi sampeyan bakal entuk informasi sing sampeyan pengin ngerti.

Tandha lan gejala penyakit iki katon ing wektu kira-kira 12 nganti 36 jam sawise ngonsumsi panganan sing kena racun.

Nanging, wektu bisa beda-beda saka wong kanggo wong gumantung ing carane aku ngerti golek awak, lan uga, miturut jumlah racun utawa panganan sing dipangan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa efek 2038?

Salah sawijining gejala sing mbedakake saka infeksi bakteri liyane yaiku ora nyebabake demam utawa owah-owahan suhu awak. Manifestasi klinis ditampilake kanthi beda ing wong diwasa lan bocah, mula, ing ngisor iki kita ninggalake sampeyan loro kasus kasebut.

Botulism ing wong diwasa

  • Mual
  • Muntah
  • Visi kaping pindho
  • Kelopak mata Droopy
  • tutuk garing
  • Sesak napas
  • Murid sing wis bobrok
  • Lumpuh utawa kekirangan ing perangan awak
  • Sembelit
  • Nyeri weteng

Botulism ing bocah-bocah

¿apa botulism bocah? Infèksi iki uga disebabake ing sistem gastrointestinal minangka asil ingesting racun botulinum; Bisa kedadeyan ing bocah-bocah nganti umur setaun, nanging luwih kerep saka rong nganti wolung sasi. Iki minangka wangun botulisme sing paling misuwur.

Gejala kasebut katon ing antarane 18 nganti 36 jam sawise ngonsumsi racun botulinum ing panganan.

  • Sembelit minangka gejala sing dadi ciri infèksi iki ing bocah-bocah
  • Mundhut nada otot utawa kelemahane
  • Kelopak mata Droopy
  • Kesulitan nyedhot lan dipakani
  • nangis lemah
  • Sesak ambegan
  • Cansancio
  • Paralisis

Kepiye carane botulisme sing disebabake dening kontaminasi panganan bisa dicegah?

Nyegah penyakit iki kudu ditindakake wiwit panganan dikemas.

Standar sing ditetepake kanggo prosedur iki nuduhake manawa kanggo panyimpenan, panganan, komposisi lan wadhah sing bakal digunakake kudu digatekake.

Suhu sing ditetepake miturut aturan pengalengan komersial kanggo entuk sterilisasi sing apik yaiku 121 ° C. Yen sampeyan pengin ngemas panganan ing omah, sampeyan kudu nggatekake proses ketat kanggo iki, lan kanthi mangkono ngurangi risiko kontaminasi karo bakteri.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa pansexual?

Sampeyan kudu ngati-ati khusus babagan panganan kayata asparagus, jamur, jagung, bit, lan liya-liyane.

Iku kurang dianjurake kanggo ngemas daging lan iwak, yen mangkono, elinga kanggo njaga kebersihan sing apik lan nalika masak, nindakake kanthi apik.

Kasunyatan sing penting banget yaiku bakteri bisa dirusak kanthi panas ing pawon, yaiku thermolabile. Ing tembung liyane, yen sampeyan duwe keraguan babagan panganan, sampeyan kudu masak kanthi apik, utawa supaya godhok nganti kira-kira sepuluh menit, kanggo mesthekake persiapan sing tepat lan nyuda resiko kontaminasi.

Apa sing kudu ditindakake yen ana keraguan babagan panganan?

Yen sampeyan ora yakin babagan kebersihan utawa nyiyapake panganan, luwih becik dibuwang. Sampeyan kudu nganggep kahanan wadhah kasebut lan dibuwang; Kanggo nuntun sampeyan, kita menehi informasi ing ngisor iki:

  • Wadhah kasebut bocor.
  • wadhah ing kahanan ala
  • Nalika mbukak wadhah, sampeyan nemokake cairan utawa busa asing
  • Werna panganan sing beda lan mambu aneh

Komplikasi botulisme

Yen sampeyan maca bagean pisanan ing Apa botulisme? Mesthine sampeyan kepengin ngerti komplikasi penyakit kasebut.

Sanajan ing pirang-pirang kesempatan kasebut minangka infèksi sing nyebabake pati cepet, nanging yen diobati luwih awal, risiko mati utawa ngalami karusakan serius bakal suda.

Muga-muga artikel iki babagan Apabotulism? Wis mbantu sampeyan ngatasi keraguan, kita ngajak sampeyan ngunjungi lan ndeleng video ing ngisor iki.

https://www.youtube.com/watch?v=p4-nMRjQcVQ&ab_channel=UniversidaddeLaRioja-Unirioja

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah