Quantcast

Apa anime pisanan ing donya?

Animasi Jepang mesthi misuwur, sanajan saiki ana akeh penggemar kanggo seri kasebut, nanging ... Apa anime pisanan ing donya? Kanggo sinau babagan iki lan liya-liyane, kita ngajak sampeyan maca artikel ing ngisor iki.

apa-anime-pisanan-ing-donya

Apa anime pisanan ing donya lan sejarahe?

Kanggo ngerti apa anime pisanan ing donya, bab pisanan sampeyan kudu ngerti iku makna lan dicokot saka sajarah. Iki diidentifikasi minangka kabeh seri animasi Jepang liwat komputer utawa liwat gambar tradisional.

Amarga saben cara hiburan duwe sejarah, sadurunge ing taun 1900 jenenge Senga Eiga, sing diterjemahake minangka film sing ditarik garis.

Sajrone pirang-pirang taun, dheweke berkembang lan jenenge diganti dadi Doga (gambar obah). Pungkasan, kanggo taun 1960 diputusake ngganti jeneng dadi animeeshon, lan jenenge asline; Nanging, kanggo nggampangake pangucapane, asring diarani mung minangka "anime".

Anime pisanan ing donya televisi yaiku Tetsuwan Atom, utawa uga dikenal kabeh minangka Astro Boy.

Gaya seri iki ora mung misuwur ing Jepang negara asalé, ing saindhenging donya ana nomer akeh wong sing seneng-seneng saben dina nonton animasi iki.

Bisa dideleng dening sapa wae, tanpa dipikirake umure, nanging dikategorikake dadi animasi olahraga, romansa, lan gelut. Terserah sampeyan milih sing paling narik perhatian sampeyan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Negara endi sing paling gedhe ing donya?

Astro Boy

Sanajan ora dadi proyek pertama sing ditayangake, iki dianggep minangka seri anime pisanan ing televisi sing duwe episode suwene telung puluh menit. Mulane, popularitas gedhe ing donya iki wis total 193 episode, kang pembuangan temtu bakal weruh luwih saka sapisan.

Iki ditulis lan digambar dening Osamu Tezuka sing misuwur, kanthi tujuan menehi pirsawan babagan robot saka masa depan sing jenenge Astro Boy, kanca-kancane lan hubungan langsung karo manungsa lan jagade.

Originally, iki digawe ing 1963 lan syuting iki tanggung ireng lan putih. Ing wektu 80s, anime ngalami sawetara adaptasi, ngendi episode wis suda lan rekaman wis werna.

Pungkasan, ing 2003, dheweke nggawe versi animasi anyar, njupuk kauntungan saka kasunyatan sing dadi ulang tahun kaping 40 saka karya gedhe Tezuka Productions. Animasi asli kalebu perbaikan teknologi ing gambar lan warna.

Total adaptasi sing digawe kanggo karya ana telu, tanpa mangu, saben wong mbantu nggawe seri animasi Jepang iki minangka pertunjukan kanggo wayahe. Sabanjure, kita ninggalake kanggo sampeyan:

Adaptasi pisanan saka Tetsuwam Atom

Anime iki pisanan diterbitake tanggal 1 Januari 1963 lan transmisi nganti 31 Desember 1966, yaiku, suwene telung taun nganti entuk modifikasi anyar. Wis total 193 episode lan disiarkan ing Fuji Terebi.

apa-anime-pisanan-ing-donya

Adaptasi kapindho

Tetsuwan Atom pikantuk adaptasi ingkang kaping kalih lan dipunsiaraken wiwit 1 Oktober 1980 dumugi Dhésèmber 1981. Nalika punika namung 52 épisode lan dipunsiaraken ing televisi Nippon Terebi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Apa negara paling cilik ing donya?

Tujuan saka modifikasi iki yaiku kanggo ningkatake plot anime kanthi nyata lan ndadekake paragane luwih menarik kanggo publik, saliyane kanggo adaptasi karo nganyari teknologi sing muncul ing wektu kasebut.

Adaptasi katelu lan pungkasan

Iki muncul ing taun 2003 tanggal 6 April lan rampung ing tanggal 28 Maret 2004, adaptasi pungkasan iki digawe kanthi tujuan nggawe perbaikan ing warna, lan nggabungake animasi asli kanthi sawetara nganyari ing industri.

Kenapa serial anime iki diprodhuksi?

Kaputusan kanggo nggawe seri anime anyar muncul amarga ana topik ing meja ing wektu kasebut, ing ngendi saben wong ngumpul mikir babagan apa hubungane antarane manungsa lan robot?

Iki amarga dipercaya yen ing tembe kabeh, utawa meh kabeh, bakal liwat mesin utawa android, lan manungsa bakal diwatesi kanggo nindakake aktivitas.

Sanajan pangripta ora duwe kesempatan kanggo ngrumusake hukum robotika kaya Isaac Asimov (panulis lan ahli kimia), dheweke bisa netepake norma-norma sing ana gandhengane karo eksistensi robot lan manungsa.

Nanging, kesimpulan ing karya loro penulis banget padha, robot dadi sekutu wong lan ora mungsuh.

Sapa Osamu Tezuka?

Saiki, cukup wis ngandika bab karya paling populer ing donya, nanging tenan, sing iku? Karakter iki lair ing taun 1928, ing Tokyo, amarga seri banget dheweke dikenal ing saindhenging negara minangka Dewa manga.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Otot sing luwih kerjane?

Kanthi nggawe Astro Boy, manga ing negara lan malah internasional, njupuk giliran sing ora dikarepke. Panyebaran jinis maca iki gedhe banget nganti dadi cara anyar kanggo hiburan ing antarane warga kabeh umur, ora mung bocah-bocah.

Saliyane anime Astro Boy, dheweke uga nggawe seri liyane, sing pisanan diarani Shin Takarajima, nalika umure mung 20 taun. Seni gedhene dikembangake nalika isih cilik, nggawe gambar-gambar cilik sing sajrone pirang-pirang taun nambah impene nganti kawujud.

Tujuane mesthi nuduhake, liwat gambar, pesen positif sing kebak optimisme, lan sing paling penting kanggo mbantu planet lan manungsa.

Anime dheweke kalebu akeh tema, saka homoseksualitas, korupsi ing politisi, senjata, utawa panemuan robot. Pungkasan, dheweke tilar donya ing taun 1989 amarga kanker weteng nalika umure 60 taun.

Kita ngajak sampeyan maca , ing ngendi sampeyan bakal sinau akeh informasi sing menarik. Kajaba iku, kita ninggalake sampeyan video ing ngendi sampeyan bisa mirsani data sing luwih penting.

https://www.youtube.com/watch?v=PRjAsre6TXs&ab_channel=MANGATHEKE

 


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah