Apa Halangan Tarif lan Non-Tarif?

Impor lan ekspor ing saindenging jagad diatur lan dikontrol kanthi mbayar tarif, sing beda-beda gumantung saka produk lan negara sing arep dipasarake. Sinau ing artikel iki kabeh babagan hambatan tarif lan non-tarif.

Definisi

Iki minangka pajak, sing kudu dibayar ing sawijining negara, dening importir lan eksportir ing bea cukai kanggo mlebu utawa metu saka barang dagangan.

Padha matesi kanggo perdagangan internasional saka sawijining bangsa, uga bakal mlebu ing Bedane antarane Perdagangan Luar Negeri lan Perdagangan Internasional, liwat pajak (tarif) ing impor utawa ekspor sumber daya utawa layanan dening zona ekonomi utawa negara. Pajak iki diakoni minangka tarif.

Ngerti peraturan dileksanakake ing apik kanggo dipasarke ing samubarang jinis pasar, iku tugas prasaja, biasane ana biaya bea cukai.

Rintangan tarif iki minangka alangan kanggo akeh bisnis amarga ngunggahake biaya barang sing didol utawa sing bakal dituku, miturut volume lan karakteristik ijol-ijolan.

Uga, iki minangka instrumen kontrol fiskal lan anggaran, uga regulasi internasional. Iku njamin ngerti yen sumber utawa layanan wis dititi priksa, mulane ngerti yen iku legal utawa ora.

Pabean alangan

Sanajan bener, ing sawetara negara, tarif minangka penghalang kanggo mlebu perdagangan internasional langsung lan tekane ibukutha menyang negara kasebut, sing ndadekake papan iki luwih menarik kanggo investasi.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Free Trade: Apa iku?, Treaties lan liyane

Apa iku Tarif?

Iki minangka penghargaan sing ditumpangake ing sumber daya sing diimpor saka sawijining negara. Nalika kapal teka ing pelabuhan pabean, petugas pabean ngontrol isi kargo lan ngetrapake pajeg (pajak) miturut tarif sing ditetepake kanggo kelas produk kasebut.

Amarga sumber daya ora bisa dinasionalisasi (digabungake menyang ekonomi saka wilayah panampa) nganti tax utawa upeti iki mbayar, iku salah siji saka pajak paling gampang kanggo ngumpulake lan rega koleksi kurang. Kajaba iku, para penyelundup nggoleki cara supaya ora mbayar pajak kasebut.

Jinis Tarif

Ana telung jinis tarif utama, sing nemtokake alangan tarif:

Tarif Tambah Nilai

Iku salah siji sing rego ing persentasi saka biaya prodhuk (CIF), contone: 10 sen saben dollar, tinimbang tarif diadegaké, iku bab kritéria liyane kayata bobot, contone: 5 $ saben 10 kg.

Tarif Sewa

Iki minangka urutan rega sing ditemtokake utamane kanggo ngumpulake dana dening Negara. Conto: Tarif kanggo ngimpor kopi (ing negara sing ora ngasilake kopi) ngisi jumlah sing aman kanggo Negara.

Tarif Proteksi

Kang digunakake sengaja kanggo fatten biaya ing produk impor, kanggo defend ing industri nasional saka sengketa manca. Conto: bea 50% ing mesin sing didol dening importir kanthi rega $100 lan saiki amarga tugas kasebut, produser lokal mung bisa ngedol mesin kasebut kanthi rega $100 utawa luwih murah, nanging bisa didol kanthi rega $150.

Kaluwihan lan kekurangan

Ing wayahe sing dikandhakake yen alangan tarif sumber utawa layanan sing nyedhiyakake kapentingan kanggo negara utawa zona ekonomi, saka sisih ekspor utawa impor, amarga alasan ing ngisor iki:

  • Saka perspektif ekspor, negara nyoba ngasilake penghasilan liwat pangumpulan pajak, luwih mbukak lan internasionalisasi negara, luwih akeh negara mlebu utawa ngekspor. Iku uga njamin kanggo mbenerake imbalances ing biaya kanggo Advertisement ing ing luar negeri lan njamin supaya aktivitas sampeyan.
  • Saka perspektif impor, negara nyoba kanggo nglindhungi produk nasional saka regejegan, nemen nambah biaya sumber daya utawa layanan sing teka saka luar negeri, mbantu produksi nasional. Sampeyan saiki bisa njaluk conto iki ing negara kaya Venezuela utawa Ecuador ing ngendi konsumsi sumber daya manca minangka kemewahan, malah ana kekurangan amarga perusahaan nasional ora duwe kapasitas kanggo ngasilake sumber daya utawa layanan tartamtu kanggo mundhak ekonomi dhasar amarga panjaluk kasebut ora dijamin kanthi kompeten.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Komersialisasi: Apa iku?, Fase, Jinis lan liya-liyane

Ana uga ora alangan tugas kanggo ningkataké pangayoman saka industri nasional. Yen padha nyoba kanggo sijine technical, kangelan legal, quotas utawa langkah liyane sing rembugan impor.

Rintangan tarif Kaluwihan lan Kaluwihan

Proteksiisme lawan Tarif

Proteksiisme minangka wutah saka kabijakan ekonomi, kanggo mbela produk negara sing padha, watesan dileksanakake ing entri produk manca sing padha liwat kewajiban tarif lan pajak impor sing nambah produk kasebut kanthi cara sing ora nguntungake. . Kabijakan proteksionis iki wis nyedhiyakake macem-macem periode boom lan bust.

Umumé, ing kahanan sing ana perang utawa ekonomi swasembada, proteksionisme digunakake kanthi tegas. Ing kahanan krisis ekonomi, sawetara tingkat proteksi kanggo produk sing padha supaya ora nyuda biaya lan mulane bencana ing sektor apa wae. ekonomi nasional.

Dina iki, proteksionisme ditemokake kanthi jelas ing Kabijakan Pertanian Umum (CAP) Uni Eropa lan Amerika Serikat, nglawan ekonomi liyane ing jagad katelu utawa sing muncul supaya ora ana biaya tenaga kerja lan ekonomi, tetanèn liyane diamati ing retrogression, salah siji saka debat mbukak ing organisasi perdagangan donya, saben wektu tingkat pangayoman impedes wutah (pembangunan) saka ekonomi miskin.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah