Yen banyune ora ana warna, kok segara biru utawa ijo?

Yen sampeyan mundhakaken segelas banyu segara sampeyan bakal weruh sing Ora duwe warna, nanging yen sampeyan ana ing njero kapal lan segara bakal menehi kesan sing duwe warna. Kenging punapa? Kanggo cepet ngerti, kita njlèntrèhaké apa banyu kanggo cahya.

[wps_youtube url =”https://www.youtube.com/watch?v=8yDyzCKSlkU” width=”600″ dhuwur=”400″ responsif=”ya”autoplay=”ora”]

Kepiye tumindak banyu karo cahya?

Cahya putih dumadi saka spektrum kabeh werna - abang, oranye, kuning, ijo, biru, indigo lan violet. Nalika kita ndeleng obyek lan ndeleng biru, kita ndeleng spektrum warna biru sing dibayangke obyek kasebut.. Kabeh werna liyane diserap lan ora katon.

Ing kasus segara, cahya abang diserap kanthi cara sing bisa ngilangi permukaan banyu. Lan ing ambane udakara 8 meter, meh kabeh cahya abang sing bisa dideleng ing mripat manungsa wis ilang; silinder abang padhang saka panyilem, contone, bakal katon coklat peteng kusam.

Ing ambane 22 m silinder udhara kuning katon luwih mirip biru-ijo amarga cahya kuning ora katon lan diserap dening banyu. Sinar cahya meh kabeh diserap ing 30 m ing jero banyu.

60 meter luwih jero, kabeh cahya katon kaya biru monokromatik. Dadi yen segara resik lan bening, kaya ing segara mbukak, paling ora diserep saka spektrum biru, kang katon ing mripat kita.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wedi pati

Nanging kadhangkala ijo lan kadhangkala biru

Nanging segara ora tansah biru. Ing sawetara bagéan iku ijo biru, ijo, coklat lan abang. Titik iki amarga sebagian saka bayangan awan, nanging utamane disebabake dening macem-macem partikel, mineral utawa organik, dilereni soko tugas ing banyu.

Ing sawetara wilayah, utamane ing cedhak pesisir lan segara sing luwih cethek, bahan organik rusak lan ngasilake pigmen kuning, dicampur karo cahya sing ndadekake warnane luwih ijo.

Werna coklat bisa disebabake endapan ngisor. Ing pirang-pirang wilayah pesisir kanthi interval gedhe, ana spesies dinoflagellate abang, mula iki nyebabake katon abang. Iku misuwur "pasang abang".

Amarga alasan sing wis diterangake ing artikel iki, kita bisa nikmati macem-macem warna ing segara lan pesisir sing kita deleng. Miturut studi sing ditindakake ing Universitas Negeri Chicago, umume wong seneng pantai sing ijo cahya, amarga iki nyebabake istirahat sing luwih gedhe lan menehi rasa kurang bebaya tenggelam.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah