Wong papat jaranan kiamat

Wong papat jaranan kiamat  yaiku novel dening penulis Spanyol Vicente Blasco Ibáñez, diterbitake pisanan ing taun 1916, sing nyritakake crita kusut babagan mantu Prancis lan Jerman ing tanah Argentina. -pemilik sing ketemu piyambak onomatopia ing sisih ngelawan ing Perang Donya I.

Ringkesan lan Sinopsis

Wong Prancis jenenge Marcelo Desnoyers lelungan menyang Argentina ing taun 1870, lan omah-omah karo putri mbarep Julio Madariaga, sing duwe peternakan. Akhire, Marcelo, bojone lan anak-anake, Julio lan Chichi, bali menyang Francia lan padha manggon ing omah gedhong ing Paris. Julio dadi wong enom sing manja lan males sing ngindhari komitmen lan pacaran karo wong wadon sing wis nikah jenenge Marguerite Laurier.

Sauntara kuwi, putri bungsu Madariaga wis nikah karo wong Jerman sing jenenge Karl Hartrott, lan keluarga Hartrott bali menyang Alemania. Kulawarga Desnoyers lan kulawarga Hartrott bentrok karo wiwitan Perang Donya I. Nanging, Julio Desnoyers wiwitane ora nuduhake kapentingan ing perang, nalika kulawarga Hartrott antusias ndhukung sabab Jerman. Mung sawise Marguerite, Jeng Julio, lavishes manungsa waé ing bojone sawise terakhir tatu ing perang, Julio dipeksa kanggo melu ing perang.

Nalika Julio Desnoyers enom dadi prajurit, Marcelo Desnoyers lawas ninggalake papan perlindungan lan bali menyang omah gedhong, ing ngendi dheweke ndeleng prajurit Jerman maju lan pungkasane ngrampas barang-barange lan mangan panganan. Pungkasane, prajurit Prancis ngusir prajurit Jerman bali, lan Marcelo milih mbela wong Jerman sing sadurunge nylametake nyawane.

Julio Desnoyers bali menyang kulawargane, tatu ing perang nanging ngalembana kanggo wani, lan cepet siap kanggo terus perang. Ing pungkasan perang, Julio tiwas ing perang. Novel rampung karo Marcelo ing kuburan putrane, nangis yen putrine, Chichi, duwe anak, dheweke ora bakal duwe jeneng "Desnoyers." Marcelo nemokake manawa Hartrott uga wis kelangan putrane nalika perang.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bocah lanang ing Pajamas Striped

Referensi allegorical kanggo Four Horsemen of the Apocalypse diumumake dening "Tchernoff", wong sing manggoni salah sawijining kamar ing bangunan apartemen ing ngendi Julio manggon. Tchernoff minangka "wong Rusia utawa Kutub sing meh tansah bali karo buntelan buku, lan ngenteni pirang-pirang jam nulis ing cedhak jendhela plataran" (senadyan ambiguitas awal babagan kewarganegaraan, dheweke banjur diarani Rusia lan Sosialis).

Ing pungkasan Part I, nalika Tchernoff, Julio Desnoyers, lan kanca-kancane Argensola nonton prajurit Prancis menyang perang, Tchernoff sing mabuk miwiti monolog liar:

Ujug-ujug dheweke mlumpat saka pikirane menyang tembung tanpa peringatan, nerusake lakune nalar kanthi banter.

"Lan nalika srengenge munggah ing sawetara jam, donya bakal weruh penunggangan jaran papat, mungsuh manungsa, mlayu liwat lapangan sing ... Wis jaran alam bébas scratching lemah ora sabar; Para penunggang ala wis padha ngumpul lan padha ijol-ijolan tembung pungkasan sadurunge mlumpat menyang pelana."

Tchernoff nerusake kanggo njlèntrèhaké kéwan saka Apocalypse, lan banjur papat jaranan sing ndhisiki: Wewelak (utawa Penaklukan), Perang, Paceklik, lan Pati.

Bagian I dipungkasi kanthi pratelan, "Kasengsaran manungsa, ing sapuan brutal saka papat penunggang kuda, wis diwiwiti!"

Ing pungkasan novel, nalika Marcelo Desnoyers ana ing kuburan putrane Julio, Desnoyers wis percaya yen "ora ana kaadilan; donya iki mrentah dening wuta kasempatan ", lan wis sesanti saka papat jaranan, ngancam bakal trample bumi sapisan maneh: "Kabeh liyane ana ngimpi. Wong jaranan papat iku nyatane…».

Genre: Fiksi Sejarah

Ditulis ing wiwitan Perang Donya I, novel iki kanthi seni nggabungake rasa kagum penulis marang Prancis lan tradhisi revolusioner lan demokratis karo crita kulawarga Argentina sing ana hubungane karo Jerman lan Prancis. Sing ndadekake novel fiksi sejarah.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Klan Beruang Gua

Fiksi sajarah nyritakake crita ing jaman kepungkur, asring sajrone wektu sing penting. Ing fiksi sajarah, periode wektu minangka bagéyan penting saka latar lan asring crita dhewe.

Ing sawetara fiksi sajarah, acara-acara misuwur katon saka sudut pandang sing ora kacathet ing sajarah, nuduhake tokoh-tokoh sajarah sing ngurusi acara-acara nyata nalika nggambarake kanthi cara sing ora kacathet ing sajarah. Ing wektu liyane, prastawa sajarah utawa periode wektu nglengkapi narasi crita, mbentuk kerangka lan latar mburi urip para paraga. Kadhangkala fiksi sajarah bisa uga bener, nanging jeneng wong lan panggonan wis diowahi ing sawetara cara.

Pribadi

  • Julio Madariaga: wong Spanyol sing kuwat lan virile sing imigrasi menyang Argentina. Madariaga nggawe tanah tuku rejeki sing ora dikarepake lan diowahi dadi tanah peternakan sing apik, diisi sapi sing diunggahake saka sapi sing menang penghargaan sing saiki diisi lan diselehake ing lawang mlebu kamar. Madariaga matèni utawa tames wong India, nggodha wanita lokal, lan ninggalake turunane ngendi wae kang roams.
  • Julius Desnoyers:  putra manja lan nggantheng saka millionaire Marcelo Desnoyers. Dheweke dadi penari tango panas lan ayu saka pirang-pirang wanita Paris. Julio jatuh cinta karo Marguerite Laurier, nanging nalika perang ndadekake bojone dadi pahlawan, tatu perang kasebut ngelingake dheweke babagan katresnan lan tugas sing sepisanan.
  • Margaret Laurier: Jeng ayu lan jina Julio Desnoyers, kang trysts ora-dadi-rahasia karo wong wiwit ing lantai Karawitan lan pungkasan ing studio Montmartre. Penemuan bojone Marguerite, Etienne Laurier, nyebabake rencana nikah. Seragam lan kepahlawanan bojone, nanging dheweke isin amarga kekasih ora bisa melu perang.
  • Argentina: Abdi lan kapercayan Julio, sing maca kabeh buku Julio, minangka wong ing donya, kudu ngerti. Iku menehi ringkesan kompak isine kanggo edification guru. Dheweke njaga lemari Julio kanthi nyerbu pantry lan rong ruangan kulawarga.
  • Don Marcelo Desnoyers: bojone Luisa Madariaga, mandor lan pewaris peternakan Madariaga, lan bapake jutawan Julio lan Lusita. Umume crita kasebut saka sudut pandang Marcelo.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pendulum Foucault

Análisis

Salah sawijining tema buku kasebut yaiku kontras antara nilai-nilai Teutonik ing Eropa Lor lan budaya masarakat ing Mediterania Latin. Nyembah brahala-brahala palsu, sing dadi langganan Jerman, bakal, meh perlu, bakal nggawa kasusahan lan karusakan kanggo kulawarga Jerman. Rasisme Jerman kasebut ing buku iki, sanajan tema keunggulan lan kemurnian ras Arya ora ndominasi daftar panjang tuduhan budaya Jerman sing ana ing narasi kasebut.

Sing maca mesthine yakin yen budaya Latino luwih unggul amarga nduweni, lan seneng, nilai-nilai kemanusiaan sing kuwat lan rasa estetis sing luwih maju. Kabecikan kasebut kudu dilawan lan mati, sanajan Julio Madariaga sing isih enom, warga Argentina sing ora tanggung jawab lan sembrono sing diilhami kanggo perang atas jenenge Prancis kanggo rasa keadilan sing ditindakake.

Ing Four Horsemen of the Apocalypse, gagasan nasionalisme sing kleru lan salah bisa ngalahake akal sehat lan hubungan kulawarga. Iki ora bakal kedadeyan ing Donya Anyar, ujare penulis, ing ngendi wates sing mbukak ngidini akeh negara urip lan makmur bebarengan.

Tema anti-perang ndominasi bagean kapindho buku kasebut. Cetha, ing tangan siji, sing penulis aborts perang lan jalaran lan atribut kanggo egois lan ciyut motif, kayata kepinginan kanggo daya lan aggrandizes wilayah. Ing tangan liyane, dheweke ora pasifis; Blasco kanthi cetha percaya yen dadi prajurit ing perang, nalika perang ing sisih Prancis lan sekutu-sekutune, minangka tumindak sing mulia lan teladan lan ukuran kepahlawanan sing sejati.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah