Quantcast

Francia


Francia

Prancis minangka negara paling gedhé ing Eropah Kulon, dumunung ing sisih kidul-kulon. Apa posisi geografis negara iki, alam lan kahanan, lan apa panggonan iku manggoni ing donya modern?

Lokasi geografis lan kahanan alam

Wilayah Prancis yaiku 544 ewu meter persegi. kilometer Ing sisih kulon, pesisir Prancis dikumbah déning Teluk Biscay, ing sisih lor déning Selat Inggris lan Pas de Calais, ing sisih kidul déning Segara Mediterania. Ing wilayah kulon lan lor, dhataran datar lan pegunungan luwih dominan (dataran rendah Garonne, cekungan Parisian), ing sisih tengah lan ing sisih wétan, gunung-gunung kanthi dhuwur medium (massif Prancis tengah, Vosges lan sapérangan gunung Jura).

Las altas cordilleras de los Alpes se elevan en el sureste del país. Es aquí ing ngendi encuentra el punto más alto de Europa Occidental: el Monte Mont Blanc, cuya altura es de 4807 metros. En la parte suroeste, junto a la frontera con España, se extienden los Pirineos.

Iklim beda-beda saka maritim sedheng nganti Mediterania. Pesisir Mediterania didominasi dening a iklim subtropis ditondoi dening mangsa panas garing lan mangsa udan. Ing wilayah liyane, curah udan disebarake luwih merata ing saindhenging taun. Sajrone taun, 600-1000 mm saka udan padha tiba ing dhataran lan 2000-2500 mm ing gunung. Suhu rata-rata ing Januari yaiku +1…+5 derajat, lan ing Juli - +17…+22 derajat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Amazon dataran rendah: ngendi iku kosong, koordinat, ciri relief, dawa sedhela

Kali paling gedhé ing Prancis yaiku Loire, sing mili menyang Teluk Biscay. Kajaba iku, Rhône lan Saone, sing kalebu ing cekungan Mediterania, uga Seine, sing mili menyang Selat Inggris, dianggep minangka kali gedhe.

Sistem negara lan panggonan ing ekonomi donya

Prancis saiki dadi republik presiden-parlementer. Kepala negara yaiku presiden, sing dipilih kanthi voting umum kanggo masa jabatan 7 taun. Emmanuel Macron wis dadi Presiden Prancis wiwit 14 Mei 2017. Parlemen bikameral kasusun saka Majelis Nasional lan Senat. Wilayah negara kasebut dipérang dadi 96 departemen, kalebu bekas koloni Prancis: Guadeloupe, Guyana, Martinique, Reuni, Polinesia Prancis, Kaledonia Baru. Ibukutha Prancis yaiku Paris. Saliyane Paris, pusat industri paling gedhe yaiku kutha kaya Marseille, Le Havre, Lille, Strasbourg, Nantes, Toulouse.

Komposisi saka populasi Prancis iku 64,9 yuta wong. 90% basa Prancis, basa utama uga basa Prancis. Mayoritas populasi nganut Katulik.


Prancis, kaya negara liya ing donya, duwe gendéra, lagu kebangsaan, lambang. Gendéra Prancis kasusun saka telung garis vertikal: biru, putih lan abang. Iki dikenalake wiwit taun 1794. Lagu kebangsaan Prancis yaiku Marseillaise, sing dikenal ing saindenging jagad!

Prancis saiki dadi negara industri sing maju banget. Iki minangka salah siji saka 7 negara paling maju ing donya lan rangking XNUMX ing babagan produk domestik bruto. Ing babagan GDP per kapita, uga dadi salah sawijining papan pertama ing donya. dhasar saka ekonomi yaiku industri, lan cabang paling modern yaiku tenaga nuklir, industri aerospace lan produksi mobil. Kajaba iku, Prancis minangka salah sawijining pusat wisata ing donya, perintis, budaya "ibukutha donya."

Sampeyan bisa milih sampeyan:  kewan gurun Rusia

Apa sing wis disinaoni?

Prancis iku sawijining negara gedhe ing Eropah Kulon, kang, ing babagan pembangunan ekonomi, manggoni posisi anjog ora mung ing Eropah, nanging uga ing donya. Ing sistem negara, iku sawijining republik parlementer, lan presiden dipilih kanthi voting populer kanggo periode 7 taun.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah