Pilates

En todo el mundo, unos 11 millones de personas practican Pilates y muchas estrellas como Gwyneth Paltrow, Madonna, Sharon Stone y Jennifer Aniston, todas ellas aficionadas a esta disciplina, han contribuido a su popularidad. Pero el Pilates es ante todo una actividad deportiva que ha demostrado su valor y eficacia en los campos de la danza, la educación deportiva y la fisioterapia.

Kajaba iku, iku apik banget kanggo atlit tingkat dhuwur, nanging uga kanggo wong sedentary sing pengin bali ing wangun.

Iki minangka cara sing ngormati kapasitas fisik saben individu lan ora mbutuhake upaya kasar. Sampeyan uga dianjurake kanggo wong sing nandhang cedera olahraga lan kanggo wanita ngandhut (kajaba ing sasi pungkasan meteng). Iku uga apik kanggo wong sing pengin bali ing wangun sawise babaran (2 sasi postpartum dianjurake).

Pilates

Pilates: Apa iku?

Iki minangka sesi 50 menit ing mesin utawa ing lantai utawa gantian ing antarane cara kasebut.

Saben latihan kudu diulang kaping 5-10 kanthi alon lan tepat.

Inhalation lan exhalation penting banget. Mangkene carane Joseph nggambarake disiplin sing diciptakake: "Sawetara gerakan sing direncanakake kanthi tepat lan dileksanakake kanthi urutan sing seimbang, kaya jam lan jam sing ora peduli, contortions sing dipeksa."

Cara kasebut adhedhasar unsur kasebut:

  • Ambegan: Nggawe link antarane awak lan roh;
  • Konsentrasi: Iku prinsip "pikiran lan awak", ing ngendi otot-otot bereaksi luwih apik yen pikiran fokus.
  • Pusat: Pusat awak penting banget. Ngerti carane ngontrol ngidini sampeyan nindakake gerakan kanthi aman.
  • Kontrol: Tujuan utama Pilates yaiku bisa ngontrol gerakan kanggo ngembangake koordinasi;
  • Akurasi: Sajrone latihan, fokus ing rincian gerakan;
  • Fluency: Ing saben gerakan, sampeyan ora kudu ngrasakake wiwitan lan pungkasan, nanging sampeyan kudu nindakake kanthi terus-terusan.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Muay Thai

Keuntungan saka latihan pilates

Cara Pilates nduweni akeh manfaat kanggo awak lan kesehatan. Ing ngisor iki sing paling penting:

  • weteng flat: Pusat awak, yaiku, weteng, ditekanake ing kabeh latihan amarga karya abdominals jero, utamane otot transversus.
  • Spine luwih elastis: Kanthi umur, cakram intervertebral ilang, ilang kemampuan kanggo nyerep trauma, lan balung mburi dadi luwih kaku. Pilates mbentang utomo, nambah mobilitas lan elastisitas.
  • Otot tonik: Pilates nggunakake kombinasi gerakan sing ngembangake otot tartamtu lan mbentang liyane. Akibaté, otot sing luwih harmonis.
  • Postur sing bener: Latihan Pilates mbantu awak nyelarasake dhewe lan nambah postur, menehi postur sing luwih ramping lan fisik sing luwih lincah.
  • Pamit kanggo nyeri punggung: Pilates uga bisa digunakake kanggo tujuan terapeutik, amarga akeh latihan ing matras Pilates mbantu nglawan nyeri punggung kronis, punggung ngisor, gulu utawa nyeri sendi.

Contraindications

Ora ana contraindications utama yen sampeyan pengin miwiti ing disiplin iki.

[tds_note]Terus maca: Karate[/tds_note]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah