Quantcast

Petualangan Huckleberry Finn

Novel iki minangka prestasi saka Tom Sawyer. Nalika pisanan diterbitake taun 1884 ing Inggris lan Inggris banjur AS ing taun 1885, buku kasebut langsung dilarang amarga dianggep "vulgar", amarga nggambarake kriminal kelas rendah.

Isi

Gender

Petualangan Huckleberry Finn Iki dianggep minangka novel petualangan. Klasifikasi iki diwenehake amarga utamane nyritakake petualangan para paragane, nggawe pamaca melu risiko lan akibat saka tumindake. Iki uga diterangake minangka buku sastra anak. Senajan kita wis weruh sadurunge, iku dilarang ing wiwitan. Iki minangka novel pisanan ing basa Inggris sing ditulis ing apa sing dikenal minangka "Vernakular Amerika" saengga sawetara wong ragu yen asline dirancang kanggo bocah-bocah.

Narator lan karakter

Novel iki menehi kita narator wong pisanan. Protagonis, Huck, nyritakake kanthi tembung dhewe babagan petualangan sing dialami sajrone lakon kasebut. Sudut pandang dheweke sing maca lan liwat mripate, kita bisa urip critane.

  • Huckleberry "Huck" Finn: yaiku umur telulas taun sing putrane wong mabuk lokal. Dheweke manggon ing St Petersburg, Missouri, ing pinggir Kali Mississippi. Dheweke kerep dipeksa supaya bisa urip kanthi nggunakake kapinteran lan tansah ngrasa rada dibuang.
  • Tom Sawyer: iku kanca Huck lan serves minangka frustasi Huck. Dheweke minangka bocah lanang sing duwe imajinasi sing apik, sanajan dheweke dominan lan petualang banget.
  • Miss Watson lan Randha Douglas: sedulur-sedulur saka St. Petersburg iki duwe dhuwit akeh. Dheweke manggon bebarengan ing omah sing gedhe banget lan mutusake kanggo ngadopsi Huck.
  • Jim: iku wong superstitious lan kadhangkala sentimental. Dheweke uga praktis, cerdas, lan paling diwasa saka kabeh karakter ing novel kasebut. Jim minangka abdi omah ing kluwarga Miss Watson.
  • Bapak : Bapake Huck, kutha mabuk. Pap sing buta huruf ora setuju karo pendhidhikan Huck lan asring ngalahake dheweke.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Zorba Yunani: Urip lan Petualangan Alexis Zorba

Hubungan judhul-isi

Ora usah mikir akeh judul novel iki. Petualangan Huckleberry Finn nyritakake persis apa judhule. Minangka tindak lanjut petualangan Tom Sawyer, buku iki saiki fokus ing nyritakake bab saka sudut pandang Huck.

Sinopsis

Mark Twain nggabungake akeh unsur komik ing crita Huck Finn, bocah lanang umur 13 taun sing manggon ing Missouri sadurunge Perang Sipil. Huck, narator novel, wis manggon karo Widow Douglas lan adhine, Miss Watson, ing kutha Saint Petersburg. Dheweke wis nyoba kanggo "beradab" kanthi busana, tata krama, lan taqwa agama.

Dheweke nemokake urip iki mbatesi lan palsu lan luwih seneng urip bebas lan liar. Nalika rama ngerti sing Huck wis nampa jumlah akeh dhuwit, kidnaps wong lan ngunci wong ing kabin lawas tengen kali. Kanggo ngindhari beatings kejem kang rama, Huck palsu pati dhewe, banjur oncat menyang Jackson Island.

Ing kana dheweke nemokake Jim, abdi Miss Watson sing mlayu, lan wong loro kasebut mutusake ndhelik bebarengan. Kanggo ngindhari bebaya sing ditemokake, dheweke mutusake kanggo ngambang ing kali ing rakit sing wis ditemokake sadurunge. Turu ing wayah awan lan lelungan ing wayah wengi, dheweke rencana nyambungake menyang Kali Ohio ing Kairo, Illinois, sing bakal nggawa dheweke menyang lor menyang negara-negara bebas, ing ngendi perbudakan dilarang.

Padha liwat saka Kairo ing pedhut siji wengi lan nemokake awake ngambang luwih jero menyang wilayah budak. Nalika lagi nggoleki kano, ana kapal uap sing nabrak rakit, lan ngrusak. Huck lan Jim pisah.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  petualangan Tom Sawyer

Huck nada a tierra ing ngendi encuentra con los enfrentados Grangerfords y Shepherdsons. Afirma ser George Jackson, un pasajero que se cayó de un barco de vapor y nadó hasta la orilla. Después de presenciar una violenta erupción de la disputa en la que mueren muchas personas, encuentra a Jim y regresan a la balsa.

Padha terus mudhun kali. Penipu loro, sing ngarani ratu lan patih, mlaku menyang rakit. Ing salah sawijining kutha, raja lan patih minangka sedulur loro Peter Wilks, sing wis tilar donya lan ninggalake rejeki cilik. Huck gagal rencana kanggo swindle kulawarga Wilks. King lan Adipati uwal, nanging luwih mudhun kali loro mutusaké kanggo ngedol Jim kanggo Silas Phelps, sing dadi pamane Tom Sawyer.

Dolan maring lik lan pamane, Tom convinces Huck kanggo nggabungake wong ing rencana njlimet lan ridiculous kanggo free Jim. Huck seneng uwal luwih cepet kanggo Jim, nanging menehi ing wishes Tom. Mung sawise rencana Tom wis mbukak, lan Jim dicekel maneh, Tom mbukak yen Miss Watson wis mbebasake Jim rong sasi sadurungé, sadurunge dheweke seda. Huck mutusake tumuju ing sisih kulon menyang tapel wates sadurunge ana wong sing nyoba "peradaban" maneh.

Análisis

Plot petualangan Huckleberry Finn nyritakake babagan upaya rong karakter kanggo mbebasake awake dhewe. Huck pengin break free saka watesan masyarakat, loro fisik lan mental, nalika Jim flees gesang perbudakan harfiah.

Konflik Huck karo masyarakat diwujudake dening upaya Randha Douglas kanggo "peradaban" dheweke lan kanthi mangkono ndadekake dheweke dadi warga negara sing luhur. Masalahe, nanging iki uga tegese nrima perbudakan lan rasisme sing dilembagakake.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Lelungan Gulliver

Frase

  • "Asring kedadeyan yen adat tradisional sing kurang bener, luwih akeh biaya kanggo nyingkirake."
  • "Ndhuwur kita duwe langit, kabeh diwarnai karo lintang, lan kita bakal ngapusi ing mburi, deleng lan rembugan yen ana wong sing nggawe utawa yen dheweke metu tanpa sebab"


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah