Quantcast

Nalika Franco mrentah

Nalika Franco mrentah

Francoisme Spanyol

Sajrone abad kaping 1939, Spanyol ing gubernur Francisco Franco wiwit taun 1975 nganti XNUMX, sawijining rezim sing diarani 'Francoism'. Sajrone periode iki, Jendral Franco ngabdiake awake dhewe kanggo nguatake kontrol marang Spanyol lan nggawe Spanyol dadi negara konservatif lan otoriter.

budaya

Sajrone rezim Franco, Spanyol ngalami larangan budaya sing nganiaya seniman, panulis lan individu kreatif liyane. Senadyan censorship minangka komponen penting saka persiapan Franco, nanging kontrol kehadiran warga ing kegiatan hiburan sing bener-bener ngetrapake norma. Produser film Spanyol kudu ngirim film menyang evaluasi sadurunge diluncurake, sing nyebabake sensor diri sing populer.

Politik

Franco uga ngetrapake kabijakan regresif sing mbebasake, kanthi partai politik lan organisasi dilarang, lan mung asosiasi kolaborasi karo rezim Franco sing diarani Falange Spanyol Tradisional lan Dewan Penyerang Sindikalis Nasional sing diidini. Anggota organisasi politik sing nentang rezim kasebut dikunjara lan dieksekusi.

Ekonomi

Ing tingkat ekonomi, rezim Franco nyuda peran negara ing ekonomi, nyuda pajak kanggo sing duwe tanah lan ningkatake wutah liwat pariwisata lan sektor industri. Penaklukan industri anyar, sepur, infrastruktur kutha lan dalan gedhe, nyumbang banget marang ekonomi Spanyol. Asuransi pengangguran uga dijaga kanggo ngenthengake sawetara kesulitan ekonomi ing Spanyol.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngerti hardness banyu ing wilayahku

Warisan

Awal urip lan memori Franco bakal tetep kontroversial lan divisive kanggo akeh wong Spanyol. Senajan ing Granada wis ana monumen Franco (La Cumbre Alhambra, Club Deportivo Riosellano, Torre del Omemee, etc.) wis ana, warisan politik, ekonomi lan budaya gedhe ninggalake tandha jero ing Spanyol.

Resumen

  • Budaya: Francia iki dileksanakake Watesan budaya ing kreatifitas wong, lan ana censorship sadurunge nuduhake film.
  • Kebijakan: Prancis nglarang partai politik lan mung ngidini siji organisasi kanggo mrentah.
  • Ekonomi: Prancis nyuda peran negara ing ekonomi, nalika promosi pariwisata lan sektor industri.
  • Warisan: Prancis ninggalake tandha langgeng ing budaya lan politik Spanyol.

Francoisme

Frasa Terkenal Sing Ngringkes Kediktatoran Francisco Franco

Luwih saka patang puluh taun, rezim Francisco Franco mrentah Spanyol lan nggawe sejarah negara kasebut kanthi akeh frasa sing ora bisa dilalekake.

Ing ngisor iki sawetara frasa sing paling misuwur:

  • "Siji Tentara, Siji Gereja, Siji Sumber Informasi". Frasa misuwur iki diucapake dening Franco nalika wawancara ing taun 1938.
  • "Kahormatan iku tanpa wates ... lan tanah air imposing." Iki minangka salah sawijining frase sing digunakake Franco kanggo nemtokake subyektivitas visi Spanyol sing pengin dibangun.
  • "Spanyol luwih akeh tinimbang wilayah geografis". Ukara iki nyimpulake visi nasionalis lan bangga Franco babagan rakyat lan budayane.
  • "Butuh keberanian kanggo nelukake, nanging luwih akeh kanggo njaga penaklukan." Frasa iki penting banget kanggo Franco, amarga iki nggambarake filosofi pamaréntahan, miturut pangopènan tatanan minangka kunci pangembangan lan kemajuan Spanyol.
  • "Demokrasi minangka kabijakan sing paling ala, kajaba kanggo kabeh liyane." Iki minangka salah sawijining frase sing nyebabake kontroversi paling akeh sajrone rezim Franco, amarga akeh sing ndeleng minangka cara kanggo mbenerake otoritarianisme rezim kasebut.

Frasa kasebut minangka refleksi saka nilai lan prinsip sing ndhukung pamrentah Francisco Franco. Dheweke uga minangka pangeling babagan sejarah Spanyol lan kepiye pengaruhe diktator.

Nalika Franco mrentah

Francisco Franco minangka salah sawijining pimpinan paling penting ing Spanyol. Dheweke miwiti periode suwene diktator Spanyol sing dumadi saka taun 1939 nganti mati ing taun 1975. Sajrone meh 4 dasawarsa pemerintahane, Franco entuk owah-owahan drastis ing budaya lan ekonomi Spanyol. Iki minangka sawetara prestasi utama Franco nalika ngatur:

Owah-owahan Ekonomi

  • Revitalisasi saka pertanian: Pertanian minangka sektor sing paling entuk manfaat saka ekonomi Francoist. Investasi infrastruktur digawe kanggo mbantu para petani lan teknik konstruksi anyar dikenalake. Iki mbantu nambah panen lan nguatake ekonomi.
  • insentif kanggo industri: Franco mangertos yen kanggo mindhah ekonomi maju, stimulus luwih gedhe kanggo industri dibutuhake. Iki ngidini kebebasan komersial sing luwih gedhe, nyuda pajak, lan nyengkuyung tuwuhing industri anyar.
  • Peningkatan infrastruktur: Franco uga nganut modernisasi infrastruktur Spanyol. Dalan gedhe dibangun, dalan dipulihake, jalur sepur dibangun, lan pelabuhan dibangun.

Owah-owahan Sosial

  • Penguatan identitas Spanyol: Franco uga nggunakake kepemimpinan kanggo nguatake sentimen nasional Spanyol. Iki digayuh kanthi ngetrapake simbol nasional lan pola wicara sing signifikan. Iki menehi wong Spanyol rasa kebersamaan sing tetep nganti saiki.
  • Ngilangi posisi politik sing ekstrem: nalika pamaréntahan Franco, aktivitas sing ana hubungane karo anarkisme lan komunisme dilarang. Iki nyuda bebaya kudeta militer liyane utawa konflik sipil liyane kaya taun 30-an.
  • Ngapikake hubungan karo Gréja Katulik: Franco nggawe aliansi sing cedhak karo Gréja Katulik Roma. Iki ngidini persatuan sing luwih gedhe ing antarane umat Katolik Spanyol lan uga menehi pengaruh luwih akeh ing urip politik.

Francisco Franco minangka salah sawijining pimpinan paling penting ing Spanyol. Sajrone pamrentahane, dheweke entuk owah-owahan sing signifikan ing ekonomi, budaya, lan hubungan antarane Spanyol lan jagad liyane. Pamrentahan Franco akeh pengaruhe babagan sejarah Spanyol saka sudut pandang ekonomi, sosial, lan politik.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Como Se Reproducen Los Reptiles

Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Carane nindakake
NXT
visual
tata cara donya