Quantcast

Mulut sungai


Mulut sungai

Saben kali mili nang endi wae. Apa jeneng panggonan iki, apa wangun iku, iki diterangake ing artikel.

Apa tutuk kali?

Definisi muara: Iki minangka papan ing ngendi kali mili menyang banyu (kali liyane, lake, segara, waduk). Sawetara kali ora duwe tutuk permanen, wiwit sing saluran migrasi, nalika tutuk uga obah.

Nalika mili menyang banyu gedhe, amben kali sing rata bisa owah wujud, dadi delta, muara. Kali ing tlatah gersang asring mbentuk cangkeme buta.

sungai delta

Nyedhaki papan patemon, kali warata pecah dadi saluran, cabang, pulo dikumbah ing antarane. Saluran asring ngganti posisi, pulo ilang, sing anyar katon. Komplèks duktus awujud tokoh awujud segitiga utawa aksara delta (aksara Yunani), tutuk kang kaya mangkono diarani delta.

Ing Delta Volga, Astrakhan Nature Reserve diatur, ing ngendi 250 spesies manuk urip; Cadangan kasebut dikenal kanggo nglindhungi kupu-kupu gedhe, contone, swallowtail kanthi swiwi 10 cm.

Muara Muara

Manawa ana pasang surut ing patemon utawa arus deres nyedhak ing gisik, cangkeme kebanjiran banyu segara, wujude kaya corong, ambane amba madhep segara. Cangkeme kaya mangkono diarani muara utawa muara. Muara Ob (Teluk Ob), Amur (Muara Amur), Yenisei lan Thames minangka muara.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Segara Laptev

wuta tutuk

Kali ing tlatah gersang kerep garing sadurunge tekan banyu liyane. Ing mangsa udan, dheweke nyebar ing wilayah kasebut, mbentuk cangkeme sementara. Ing mangsa kemarau, tutuk lan sapérangan kali dadi garing.

Kali Okavango mbentuk cangkeme nalika mili menyang sepi saka Kalahari.

Apa sing wis disinaoni?

Kita sinau apa cangkeme kali, apa bentuke, apa sing diarani varietas. Kita nemokake manawa kali garing uga duwe cangkeme.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah