Tugu Washington

El Monumen Washington Iki minangka obelisk bersejarah sing dibangun kanggo ngurmati presiden pertama Amerika Serikat, George Washington. Karya seni iki dumunung ing Distrik Columbia ing Washington DC

El obelisco se impone sobre el centro de estanque de aguas apacibles, constituyendo un escenario simbólico para la ciudad de Washington.

Monolith dianggep minangka simbol kanggo kutha lan negara. Monumen iki dhuwuré kira-kira 170 meter lan minangka obelisk watu paling dhuwur ing donya. Bahan sing digunakake yaiku marmer, granit lan sandstone. Iki bisa dibedakake kanthi dhuwur seket meter.

El diseño fue elaborado por el arquitecto Robert Mills y la construcción del obelisco finalizó en 1884.

Sanadyan pambangunan obelisk wiwit ing taun 1838, patang setengah dasawarsa liwati, nanging dianggep wektu tundha kasebut amarga kekurangan sumber daya ekonomi.

Sajarah Monumen Washington

Sawisé séda présidhèn pisanan Amérika Sarékat, George Washington, kongres negara kasebut mbahas gagasan mbangun monumen.

Ide iki kanggo ngurmati memori salah sawijining pahlawan sing paling pinunjul ing tanah air Amerika, lan karakter sing dihormati dening wong Amerika.

Alasan utama kanggo mbangun tugu iku amarga Iki minangka salah sawijining pilar sing paling penting kanggo nggayuh kamardikan saka kuk Inggris.

Nalika George Washington isih urip, gagasan kanggo nggawe reca presiden kanthi nunggang jaran aktif ing Kongres. Wonten ing pundi badhe mapan wonten ing papan ingkang badhe dipundadosaken papan panguwasa législatif.

Ing karya equestrian hipotetis, kudu ngemot prasasti sing nggambarake relevansi dhuwur saka presiden minangka perwira tentara ing gerakan kamardikan. Uga dedikasi marang kamardikan lan karyane kanggo mbela kedaulatan negara saka campur tangan asing.

George Washington wis diajeni dening wong Amerika ing saindhenging urip lan sawise dheweke mati. Akeh wong sing rumangsa kudu mbangun tugu kanggo ngeling-eling prestasine nalika isih urip, nanging dheweke ora gelem.

Ing taun 1848, pambangunan Monumen Washington diwiwiti. Konstruksi iki dirancang dening arsitek Robert Mills. Ing pambangunan monumen iki diganggu kaping pirang-pirang, antarane wong-wong mau lack saka Financing lan Perang Sipil. Pungkasan, karya kasebut rampung ing taun 1884, nanging ora dibukak kanggo umum patang taun sabanjure.

Sawise peresmian

Saiki, iki minangka bangunan paling dhuwur ing Washington DC Wong percaya yen bangunan kasebut ora luwih dhuwur tinimbang Monumen Washington. Sanajan mung kawicaksanan populer, amarga monumen iki ora kasebut ing hukum.

Obelisk jaman kuna ora ngluwihi dhuwure luwih saka 30 meter. Nguripake monumen Amerika iki dadi karya sing luwih dhuwur tinimbang sing ditemokake ing ibukutha Eropa lan Mesir. Monumen iki kadhaptar ing Daftar Nasional Tempat Bersejarah wiwit 15 Oktober 1966.

Ing Desember 1982, ing tengah-tengah Perang Dingin, monumen iki dijupuk kanggo 10 jam dening Norman Mayer., sing protes marang senjata nuklir.

Mayer ngaku duwe piranti mbledhos ing njero van sing diparkir ing jejere monumen kasebut. Ing wektu iku ana 8 turis ing tugu, nanging bisa dibebasake.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi tuku panganan sehat ing Seattle?

Polisi Taman Amerika Serikat ngobong integritas fisik Mayer, sing tiwas. Pungkasane, monumen kasebut isih tetep utuh lan dicethakake yen Mayer ora duwe piranti mbledhos.

Ing sasi September 2004, sawijining proyèk dianakaké kanggo menehi dandan cahya ing njaba monumen.

Ing tanggal 4 Juli 2005, proyek sing tujuane ningkatake keamanan ing sekitar monumen kasebut rampung.. Dandan kasebut kalebu seri tembok rendah bunder konsentris kanthi dhuwur 0,76 meter, dirancang kanggo ngidini sirkulasi pejalan kaki utawa pengendara sepeda, nanging nyegah mobilisasi kendaraan.

Desain Monumen Washington

Tugu Washington

Sawise mengeti satus saka lair George Washington rampung, idea kanggo mbangun monumen kanggo pakurmatan wis dileksanakake. Ing taun 1833, "The Society of the Washington Monument" dibentuk, sing dumadi saka warga. Pendanaan kanggo miwiti karya bakal dipikolehi liwat sumbangan umum.

Nalika asosiasi bisa ngunggahake sekitar $ 28.000 kanggo nindakake karya monumen Washington, dheweke nerbitake kontes kanggo ngembangake desain kasebut.

Pedoman sing kudu ditindakake para kontestan ing desain Monumen Washington yaiku:

  • Tampilake utawa Express pakurmatan lan pakurmatan kanggo George Washington. Tugu kasebut kudu selaras karo rasa syukur masyarakat Amerika kanggo patriotisme lan tekad mandiri saka karakter sing dikagumi kasebut.
  • Desain monumen kasebut kudu nggambarake perdamaian lan keanggunan moderat.
  • Iku kudu proporsional, nanging uga kudu dadi bangga nasional. Uga kudu ngasilake gambar sing apik, amarga kudu ngindhuksi sing nonton kanggo ngujo tugu kasebut.
  • Bahan sing digunakake ing desain kudu asli, saka kutha utawa saka macem-macem negara. Bahan konstruksi kayata marmer utawa granit. Uga, rumangsa marem wis nyengkuyung pambangunan Monumen Washington.

Wong sing menangake kompetisi lan tanggung jawab kanggo desaine yaiku arsitek Amerika sing misuwur Robert Mills. Iki ketemu kabeh standar desain lan representasi patriotik.

Pambangunan Monumen Washington

desain monumen washington

Penggalian pondasi pisanan kanggo pambangunan Monumen Washington diwiwiti ing musim semi 1848. Watu pisanan dilebokake ing 4 Juli, miturut upacara sing ditindakake dening Mason. George Washington minangka bagéan saka persaudaraan donya iki.

Konstruksi kasebut dilanjutake nganti taun 1854, nalika sumbangan rampung. Setaun sabanjure, wakil kongres setuju nyumbang $ 200.000 kanggo urip maneh. Pungkasane dheweke ngganti pikiran sadurunge mbuwang kabeh dana finansial.

Kekurangan pendanaan disebabake dening adopsi kabijakan anyar Masyarakat ing taun 1849. Sawetawis wêkdal salajêngipun, awit saking panyuwunipun tiyang-tiyang ing nagari Alabama, sampun sarujuk bilih nagari-nagari tuwin laladan sanès-sanèsipun badhe adamêl sumbangan bahan. Sing bisa ngemot watu pengetan sing cocog karo bangunan hipotetis.

Anggota Paguyuban ngira yen kanthi praktik iki bakal menehi motivasi marang warga lan nggawe dheweke dadi bagian saka pambangunan karya kasebut. Kajaba iku, sing expenses saka negara bakal suda dening ora tuku watu.

pamblokiran marmer, granit lan sandstone teka saka Maryland nyediakake sumber daya construction kanggo karya. Sawetara suku Indian Amérika, organisasi profesional, masyarakat, bisnis, lan negara nyumbang pamblokiran watu kabeh ukuran.

Sampeyan kudu nyatet sing akeh watu ana sawetara prasasti sing ora ana hubungane karo tugu kasebut. Ing kasunyatan, salah siji saka watu pengetan iku guilty amarga lumpuh sumber daya saka kongres lan karo gangguan saka construction saka tugu.

Monumen Washington ditutup

desain monumen washington

Ing awal 1850s, lanPaus Pius IX nyumbang blok marmer. Ing Maret 1854, anggota partai aktivis Amerika nglawan Katulik (KnowNothings) nyolong watu sing disumbangake Paus minangka protes.

Miturut sawetara versi, dheweke dibuwang menyang Kali Potomac. Malah KnowNothings nggawe pilihan kanthi sifat ngapusi, kanthi tujuan nduwe perwakilan lan kekuwatan ing Masyarakat.

Kongres mandheg ngirim sumbangan kanthi jumlah $200.000, Langsung wae. KnowNothings nguwasani Masyarakat tanpa dhasar, nganti taun 1858.

Mengko, amarga kekuwatan KnowNothings, dheweke nambahake 13 tingkat masonry menyang Monumen. Iki minangka kualitas sing ora apik, mula dheweke kudu ninggalake karyane ing situs konstruksi.

Ora bisa nyedhiyakake dhuwit sing cukup kanggo ngrampungake monumen kasebut, miturut pengaruhe sing populer, KnowNothings nyerah lan bali kekuwatan menyang Masyarakat lawas.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane ngunjungi Arlington National Cemetery

Interupsi ing karya lengkap nganti sawise Perang Secession. Kapentingan kanggo ngrampungake monumen kasebut tambah kuwat sawise pungkasan Perang Sipil. Insinyur bola-bali ngevaluasi yayasan kanggo mesthekake yen isih kuwat.

Analisis desain anyar kanggo Monumen Washington

Ing taun 1876, ing sasi seratus taun Pranyatan Kamardikan Amerika Serikat, wakil saka Kongres menehi wewenang kanggo sumbangan luwih saka 200.000 dolar. Tujuane supaya bisa nerusake pembangunan.

Sadurunge karya konstruksi diwiwiti maneh, ana kritik babagan desain sing ora cocog. Sawetara wong mikir yen obelisk, tanpa kolom ing saubengé, bakal dadi gundhul.

Malah arsitek saka karya Robert Mills iki dikenal wis komentar sing tugu tanpa kolom watara iku bakal kaya "Bunch saka asparagus".. Kritik iki nyebabake wong ngirim rancangane dhewe kanggo dipikirake.

Loro-lorone Society for the National Washington Monument lan Congress melu diskusi babagan carane monumen kasebut bakal rampung. Masyarakat nganggep limang desain anyar, nyatakake yen desain William Wetmore Story minangka standar sing luwih dhuwur tinimbang desain liyane. Amarga menehi rasa lan kaendahan seni tartamtu.

Kongres ngrembug limang desain anyar uga asli Mills. Nalika kaputusan final lagi digawe, Society menehi ijin kanggo terus mbangun obelisk. Akhire, anggota saka Society nolak gagasan nambah kolom, supaya obelisk ketemu karo proporsi Mesir klasik.

Konstruksi kawentar ing Monumen Washington

Konstruksi kawentar ing Monumen Washington

Karya kasebut wiwit operasi maneh ing taun 1879, miturut arahan Letnan Kolonel Thomas Lincoln Casey saka Korps Insinyur Angkatan Darat Amerika Serikat.

Casey ngowahi pondasi bangunan sing dirancang kanggo ndhukung bobot struktur sing luwih saka 40.000 ton. Masyarakat bisa nggunakake watu peringatan sing dikumpulake. Casey kasil nempatake 193 watu kasebut ing wilayah interior monumen kasebut.

Pambangunan Monumen maju kanthi cepet, amarga Kongres nyedhiyakake dana sing dibutuhake. Ing wektu patang taun konstruksi rampung, kanthi panggonan watu pungkasan.

Bobot 2,8 Kilogram lan diselehake ing tanggal 6 Desember 1884 sajrone pengetan upacara. Kanggo wektu iku Piece paling gedhe saka aluminium cast. Monumen Washington dibukak kanggo umum sapisan lan kanggo kabeh tanggal 9 Oktober 1888.

Fakta Sejarah Menarik saka Monumen Washington

Ana akeh curiosities watara Monumen Washington sadurunge lan sawise construction sawijining. Sabanjure, kita bakal ngarani sawetara curiosities.

Pambangunan tugu George Washington ora dadi ide sing ditampa dening kabeh.

Dina iki George Washington dianggep minangka simbol bangga patriotik nasional, nanging ing abad kaping XNUMX ora ana gagasan kasebut. Kasunyatane yaiku bangunan a Monumen kanggo ngurmati George Washington dianggep minangka tumindak utawa penghinaan marang republik demokrat.

Wong-wong sing luwih milih Thomas Jefferson tinimbang George Washington nyalahake kasunyatan sing dianggep ora sopan lan nyata.

Butuh luwih saka 40 taun kanggo ngrampungake pambangunan Monumen Washington

Wektu liwati ngendi padha deliberate ing ngendi kanggo mbangun tugu, apa desain kudu lan yen iku apike. Sawise kabeh wis diatur, obelisk watu bakal dibangun ing tengah Washington.

Nalika desain obelisk katon cukup prasaja, struktur kasebut bakal nuduhake sawetara kerumitan kanggo arsitek Robert Mills lan "Washington National Monument Society".

Sing njalari pembangunane nganti suwe yaiku konflik ideologi, kekurangan pendanaan, gangguan amarga Perang Sipil. Sanadyan pambangunan rampung ing taun 1885, nanging ora telung taun sawisé dibukak kanggo umum.

Sabotase ing Washington National Monument Society tundha konstruksi

Ing taun 1855, Washington National Monument Society disabotase dening kelompok aktivis anti-Katolik sing diarani KnowNothings. Kelompok iki tanggung jawab kanggo mbantah lan ngrusak watu-watu sing disumbangake dening Paus Piux IX.

Sabotase KnowNothing nyebabake dhukungan finansial saka warga lan Kongres ditarik. Sawetara wektu mengko, kontrol Society of National Monument kanggo Washington dadi bagéan saka warga maneh.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Inggih Thor

Struktur awal kanggo Monumen Washington

Sadurunge obelisk diputusake minangka simbol perwakilan minangka Monumen Washington, sawetara gagasan awal muncul. Ing kono ana patung ekuestrian, ing ngendi George Washington bakal katon nunggang jaran.

Ide liyane yaiku mbangun reca ing ndhuwur kolom Yunani klasik. Minangka pilihan pungkasan, iku proposal digawe dening wakil saka Negara Virginia babagan construction saka kuburan ing Amerika Serikat Capitol.

Nanging idea iki ora disetujoni, amarga kulawarga Washington ora kaya idea sing mati Sisa saka karakter illustrious iki ditransfer saka kuburan kulawarga kanggo sembarang panggonan liyane.

A colonnade iki wanted kanggo kalebu ing desain mengko saka Monumen Washington

Sawise desain arsitek Robert Mills disetujoni, pertimbangan diwenehake kanggo kalebu pilar minangka fitur sing narik kawigaten.

Ide asli Mills yaiku ngubengi menara kanthi pilar bunder, ing ngendi patung George Washington bakal ngadeg. Iki bakal lungguh ing kreta mewah lan uga bakal mbangun kira-kira 30 patung karakter Perang Revolusioner sing kondhang.

srengenge mesir

Arsitek Robert Mills wis sijine srengenge winged. Gagasan nggawe unsur Mesir iki minangka bagéan saka desain yaiku simbol ketuhanan. Kajaba iku, iki diselehake ing pigura lawang ngleboke menyang Monumen Washington, kang luwih pinunjul lan imposing. Sawisé suwé srengéngé ditindhes ing taun 1885.

Pucuk Obelisk asline rata

Sanajan obelisk Monumen Washington saiki bisa dingerteni kanthi pucuk sing runcing, nyatane ora kaya ngono.

Mills wiwitane ngrancang obelisk kanggo duwe ndhuwur sing rata. Ing taun 1879 desain monumen kasebut diowahi kanthi pucuk sing runcing ing sisih ndhuwur.

Insinyur sing mbangun Monumen Washington njaluk pemerintah menehi kopi panas marang para pekerja.

Sawise arsitek Robert Mills tilar donya ing taun 1855, Kolonel Thomas Lincoln Casey nggawe prasetya kanggo ngrampungake konstruksi kasebut. Uga, nalika iku dheweke diangkat dadi pangareping Korps Insinyur Angkatan Darat Amerika Serikat.

Salah sawijining panjaluk resmi pisanan yaiku Departemen Keuangan Amerika Serikat nyedhiyakake kopi panas kanggo para pekerja. Bank netepi panjaluk kasebut.

Dokumen sajarah disarèkaké ing Monumen Washington

Ing dina pisanan konstruksi, kothak seng ngemot barang-barang berharga diselehake ing pondasi Monumen Washington.

Sawetara obyek sing ditemokake yaiku: salinan Konstitusi lan Pranyatan Kamardikan, Kitab Suci, koleksi koin Amerika, publikasi sensus, lan obyek liyane.

Tamu-tamu kondhang rawuh ing upacara peletakan tanah

Antarane 20 warga sing teka kanggo miwiti konstruksi ing 000 banjur-presiden James K. Polk ana.

Telung présidhèn Amérika Sarékat ing mangsa ngarep uga rawuh: James Buchanan, Abraham Lincoln lan Andrew Johnson.

Kapribaden liyane kayata mantan wanita pertama Dolley Madison, randha Alexander Hamilton, Elizabeth Hamilton lan manuk nasional Amerika Serikat: elang botak.

Monumen Washington biyen minangka struktur paling dhuwur ing planet iki

Monumen Washington

Sawise resmi diresmikake tanggal 9 Oktober 1888, ing Monumen Washington munggah ing dhuwur 169 meter.

Monumen kasebut, amarga dhuwure, dadi bangunan paling dhuwur ing planet iki. Nanging, Monumen Washington dicopot saka jabatan kehormatan kasebut amarga ing tanggal 31 Maret 1889, Menara Eiffel diresmikake, sing dhuwure 300 meter.

Bedane warna ing bagean ngisor saka Monumen Washington

Minangka kasunyatan penasaran, katelu saka bagean ngisor monumèn wis werna beda saka liyane. Iki kedadeyan sawise dilanjutake maneh karya sawise Perang Sipil, Manajer konstruksi ora nemokake watu sing padha digunakake, dadi katon njaba tugu diganti.

Jam operasi kanggo umum ing Monumen Washington

Yen sampeyan pengin ngunjungi Monumen Washington lan relive sajarah sing kedaden sadurunge, sak lan sawise construction, banjur kita sebutno jam ngunjungi.

Monumen iki mbukak saben dina ing taun, kajaba tanggal 4 Juli lan 25 Desember. Ing mangsa panas, jam buka wiwit jam 9:00 lan dilanjutake nganti jam 10:00. Tur pungkasan biasane ditindakake jam 9:45.

Kanggo sisa taun, Monumen Washington mbukak nganti 5:00 sore. Tur pungkasan biasane jam 4:45 sore, 15 menit sadurunge tutup.

Pintu mlebu ora kalebu biaya, nanging penting kanggo duwe tiket kanggo ngakses monumen kasebut. Tiket iki disebarake saben dina jam 8:30 lan biasane kanggo dina sing padha.

Kepiye entuk tiket kanggo ndeleng Monumen Washington?

Tiket mbagekke ing urutan rawuh lan kanggo sembarang wektu dina. Dadi yen sampeyan arep ngunjungi monumen sedina muput, saben wong bisa pratelan watesan nganti 6 tiket.

Musim kanthi panyebaran paling akeh yaiku ing musim panas lan liburan. Mulane, jalur kanggo njupuk tiket diwiwiti jam 7 esuk.

Perlu dicathet yen situs web rekreasi saka Pamrentah AS nyedhiyakake kasedhiya kanggo kabeh wong supaya bisa leladen sadurunge. Jumlah dhuwit yaiku 1.50 dolar saben wong.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah