Menara Kembar: Apa iku?, sejarah, lokasi, lan liya-liyane

Ing artikel iki, kita bakal ngomong babagan Menara Kembar sing misuwur, sing dadi bagean saka World Trade Center, kita uga bakal ngomong babagan sejarahe, konstruksi lan akeh perkara liyane sing ana gandhengane karo Menara emblematic iki.

Menara Kembar

Apa Menara Kembar?

Menara Kembar minangka bagéan saka World Trade Center (sing tegesé World Trade Center) minangka sakumpulan bangunan sing dumunung ing Lower Manhattan, ing New York City, ing Amerika Serikat. Menara-menara iki diresmikake tanggal 4 April 1973, lan rusak amarga serangan sing kedadeyan ing 11 September 2001, bangunan liyane sing dadi World Trade Center uga rusak.

Sisa-sisa kasebut banjur dibongkar, ing papan sing dumunung ing kompleks iki, wis dibangun limang (5) gedung pencakar langit anyar, minangka peringatan kanggo para korban sing tiwas ing serangan lan terminal transportasi. Bangunan nomer siji saka World Trade Center 1, minangka bangunan utama ing set anyar, kanthi total 104 lantai. Nggayuh dadi bangunan paling dhuwur ing Hemisphere Kulon.

Nalika pambangunan menara asli rampung: World Trade Center 1 (yaiku Menara Lor) lan World Trade Center 2 (yaiku Menara Kidul), diarani Menara Kembar, bangunan kasebut minangka bangunan paling dhuwur ing donya.

Bangunan liyane sing nggawe kompleks yaiku: World Trade Center 3 (yaiku Hotel Marriott World Trade Center), World Trade Center 4 (ing ngendi kantor sawetara bursa saham digunakake), World Trade Center 5, World Trade Pusat 6 (ing pundi Bea Cukai lan Perlindhungan Border biyen), lan World Trade Center 7.

Menara Kembar

Sajarah

Menara Kembar lan liyane bangunan iki dibangun antarane 1975 lan 1985, kanthi total biaya 400 yuta dolar (sing ing taun 2014 nuduhake udakara 2300 milyar dolar). , manggoni total 1,24 yuta meter persegi (m2) ruang kantor.

Komplek iki dirancang dening Minoru Yamasaki lan Associates (saka Troy, Michigan, lan Emery Roth and Sons, New York) ing awal taun 60. Menara Kembar, saben 110 crita, nggunakake pigura tabung kanggo desain struktur.

Kanggo nggayuh, Port Authority of New York lan New Jersey sarujuk kanggo ngrebut Hudson lan Manhattan Railroad, sing banjur dadi apa sing kita kenal minangka Trans-Hudson Port Authority (PATH).

Watu dhasar kanggo pambangunan World Trade Center dilebokake ing 5 Agustus 1966. Menara Lor rampung ing Desember 1972, lan Menara Kidul rampung ing Juli 1973. XNUMX. Sajrone proses construction, extraction saka jumlah gedhe saka materi wis digawa metu, kang mengko bakal digunakake minangka ngisi kanggo construction saka Battery Park City, dumunung ing wilayah kulon Lower Manhattan.

Menara Lor minangka papan kanggo restoran Windows on the World ing lantai 106 lan 107, lan dek observasi Top of the World dumunung ing lantai 107 Menara Kidul.

Menara Kembar

upaya

Sadawaning sajarah, World Trade Center ngalami sawetara serangan: geni tanggal 13 Februari 1975, serangan karo piranti mbledhos tanggal 26 Februari 1993, lan rampokan tanggal 14 Januari 1998. XNUMX.

Ing taun sing padha, Otoritas Pelabuhan nggawe keputusan kanggo privatisasi Pusat Perdagangan Dunia, liwat tender umum, kanthi tujuan supaya perusahaan swasta bakal nganggep manajemen klompok bangunan kasebut, lan tender iki diwenehake marang perusahaan Silverstein. ing wulan Juli taun 2001.

Nanging serangan paling gedhe sing dialami ana ing wayah esuk dina Selasa, 11 September 2001, nalika klompok pembajak sing dadi bagéan saka Al-Qaeda kasil nabrak rong pesawat Boeing 767 ing menara, siji pesawat nglawan saben menara, sing mimpin kanggo nggawa metu serangan teroris sing terkoordinasi banget.

Sawise diobong nganti 56 menit, Menara Kidul (WTC 2) ambruk, banjur setengah jam sawise Menara Lor (WTC 1). Serangan ing Menara Kembar World Trade Center iki nyebabake pati luwih saka 2750. Bangunan World Trade Center 7 ambruk ing dina sing padha, sawetara jam sabanjure, lan bangunan liyane sing dadi bagean saka kompleks iki, sanajan padha ambruk. ora tiba, padha kudu kabongkar amarga karusakan nandhang ana irreparable.

Proses mbusak lebu lan ngobati saka panggonan kang dumunung ing World Trade Center, njupuk bab wolung sasi.

Menara Kembar

kepriye kedadeyane:

Ing tanggal 11 September 2001, teroris Islam kanthi paksa nyekel penerbangan nomer 11 saka maskapai American Airlines, lan nabrak menyang fasad sisih lor Menara Lor, iki kedadeyan ing jam 8:46: 40 esuk; pesawat tabrakan antarane jubin 93 lan 99 saka menara.

Mengko, sawise 17 menit, ing 9:02:59, klompok teroris liyane sing wis mbajak pesawat United Airlines nomer penerbangan 175 tabrakan menyang Menara Kidul; kacilakan ana antarane 77 lan 85 jubin menara.

Kerusakan kacilakan ing Menara Lor ngilangake kabeh dalan kanggo uwal menyang sisih ndhuwur area impact, njebak udakara 1.344 wong. , asil ing siji tangga utuh; nanging, mung sawetara wong sing bisa menek mudhun kasil sadurunge menara ambruk.

Senajan Menara Kidul nampa impact luwih murah tinimbang Menara Lor, saéngga nyebabake luwih akeh jubin, luwih sithik wong, kira-kira 700, mati langsung utawa kepepet.

Jam 9:59 esuk, Menara Kidul ambruk, sawise kobong watara 56 menit. Geni kasebut nyebabake bahan-bahan rangka baja sing wis rusak amarga kacilakan pesawat kasebut gagal. Menara Lor ambruk jam 10:28, sawise kobong watara 102 menit.

Jam 17:20 ing tanggal 11 September 2001, bangunan World Trade Center 7 wiwit ambruk, kanthi sayap wétan ambruk, lan ambruk rampung ing jam 17:21, amarga geni sing ora bisa dikendhaleni sing nyebabake kegagalan ing struktur kasebut. .

Menara Kembar

Bangunan World Trade Center 3, sing dadi hotel Marriott, rusak amarga ambruk loro menara kasebut. Telung (3) bangunan sing isih ana ing alun-alun WTC rusak banget amarga reruntuhan sing tiba, lan banjur dibongkar.

Gedung Bank Alemania (Bank Deutsche), sing dumunung ing dalan Liberty, banjur dikutuk amarga kahanan beracun sing ora bisa dienggoni; direkonstruksi, rampung ing awal taun 2011.

Gedung Fiterman Hall saka Komunitas Universitas Kotamadya Manhattan, sing dumunung ing 30 West Broadway Street, uga dikutuk, amarga karusakan serius sing ditampa minangka akibat saka serangan kasebut, lan rekonstruksi wis dijadwalake.

Tilas

Sanalika sawise serangan kasebut, laporan nyatakake ewonan wong sing bisa tiwas ing serangan kasebut, amarga luwih saka 50.000 bisa ditemokake ing njero menara.

Bubar, 2753 sertifikat pati (ora kalebu pembajak) sing ana hubungane karo serangan 9-11 ing New York dirilis, kalebu siji kanggo Felicia Dunn-Jones, wong sing wis tilar donya sing ditambahake ing daftar pati resmi ing wulan Mei. taun 2007.

Felicia Dunn-Jones tilar donya sawetara sasi sawise serangan saka kondisi paru-paru sing ana hubungane karo paparan bledug nalika ambruk Menara Kembar.

Menara Kembar

Telung korban liyane banjur ditambahake menyang jumlah pati resmi (dening kantor koroner kutha): Dr. Sneha Anne Philip, sing pungkasan katon ing menara dina sadurunge serangan.

Pak Len Heyward, wong sing menehi jinis limfoma lan banjur tilar donya ing taun 2008, kabeh iki minangka akibat saka inhalasi bledug ing acara-acara sawise serangan ing Menara Kembar lan Pak Jerry Borg, sing tilar donya ing Desember 2010 minangka minangka asil saka sarcoidosis paru, sing ditemtokake disebabake dening bledug saka serangan kasebut.

El Cantor Fitzgerald LP, minangka bank investasi sing kantore ana ing lantai 101 lan 105 Menara Utara World Trade Center, kelangan karyawan 658, iki minangka kerugian paling gedhe, ing antarane majikan sing beda-beda. menara iki.

Sabanjure ing dhaptar kasebut yaiku perusahaan Marsh & McLennan Companies, sing ana ing lantai ngisor langsung ing ngisor bank Cantor Fitzgerald, lantai 91-101 (panggonan pesawat pertama kenek), ilang total 295 karyawan, lan uga tiwas. 175 wong sing dadi karyawan perusahaan Aon Corporation.

Kajaba iku, 343 wong sing tiwas yaiku petugas pemadam kebakaran ing New York City, 84 karyawan Otoritas Pelabuhan, lan 37 minangka bagean saka Departemen Kepolisian Port Authority, lan 23 liyane sing tiwas minangka petugas Departemen. Polisi New York City. .

Menara Kembar

Sawise 10 taun serangan kasebut, mung ana 1.629 korban sing diidentifikasi. Saka gunggunge wong sing ana ing njero menara nalika ambruk, mung 20 sing bisa ditulungi urip. Antarane wong-wong mau yaiku Will Jimeno lan Sgt. John McLoughlin, sing dadi perwira polisi Port Authority.

Konspirasi kasebut

Konspirasi babagan kedadean sing kedadeyan ing 11/11 minangka klompok teori sing nyoba nerangake asal-usul lan pangembangan serangan kasebut (sing kedadeyan ing 2001 September XNUMX ing World Trade Center ing New York).

Ana teori konspirasi tartamtu sing nyatakake yen teroris saka Israel utawa Pakistan minangka wong sing ngatur, nanging teori sing paling populer biasane adhedhasar salah siji saka rong (2) gagasan iki:

-Pamrentah Amerika Serikat ngerti sadurunge serangan kasebut lan ora sengaja nindakake apa-apa kanggo nyegah. Teori iki nrima anane klompok penculik sing asale saka Islam lan ora takon apa sing nyebabake Menara Kembar ambruk, nanging kanthi kategorine nuduh Pemerintah ora sengaja nyegah para teroris nindakake serangan kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ngendi Golek Kamar Mandi Umum ing Manhattan?

Wis diwenehi jeneng LIHOP (ing basa Inggris «let it kelakon kanthi sengaja", ing basa Spanyol "ayo kelakon kanthi sengaja").

-Pamrentah Amerika Serikat dhewe sing nyiapake lan nindakake serangan ing operasi bendera palsu. Teori konspirasi iki takon apa sababe ambruk Menara Kembar, sing jawabane bakal dadi pembongkaran sing dikontrol.

Istilah ing basa Inggris wis digunakake: inside job (sing artine kerja internal) kanggo nyebut serangan kasebut. Dheweke diarani MIHOP (ing basa Inggris "digawe kanthi sengaja", ing basa Spanyol "padha nindakake kanthi sengaja").

Menara Kembar

Lokasi Menara Kembar

Klompok bangunan megah iki dumunung ing kutha sing diarani kutha pencakar langit, wilayah iki dumunung persis ing wilayah sing dikenal minangka Manhattan ngisor ing kutha New York, ing Amerika Serikat.

Menara kembar mapan wonten ing bagian tengah komplek ingkang awujud bangunan World Trade Center, menara kembar dipunubengi dening bangunan, World Trade Center 3, World Trade Center 4, World Trade Center 5, World Trade Center. 6 lan World Trade Center 7.

Mapa

Komplek World Trade Center dumunung ing cedhak Kali Hudson, ing jejere Wall Street, ing Manhattan ngisor. Ing ngisor iki kita nuduhake peta Manhattan kanthi lokasi sing tepat saka kompleks World Trade Center, ing ngendi Menara Kembar dibangun:

Menara Kembar

Konstruksi Peralatan

Ing Maret 1965, Port Authority miwiti akuisisi tanah kanggo mbangun World Trade Center. Karya kanggo nyiapake reresik saka telulas pamblokiran, karo demolition saka gedhong-gedhong cilik wiwit tanggal 21 Maret 1966, kanggo mbangun World Trade Center. Watu pisanan saka konstruksi iki diselehake ing 5 Agustus 1966.

Situs kanggo pambangunan World Trade Center ana ing TPA 20 meter ing ngisor dhasar watu. Kanggo nindakake pambangunan World Trade Center, perlu kanggo njlèntrèhaké jinis bathtub sing tembok minangka layar ing sisih pinggir panggonan menyang West Street, supaya banyu Kali Hudson ora metu.

Cara sing digunakake kanggo nindakake penahanan dipilih dening kepala insinyur John M. Kyle, Jr., saka Otoritas Pelabuhan, metode iki kalebu realisasi parit, sing banjur diisi campuran sing kasusun saka bentonit lan banyu, sing bisa plug bolongan lan supaya metu banyu sing ana ing lemah.

Butuh udakara patbelas (14) sasi kanggo ngrampungake tembok diafragma, sing perlu kanggo miwiti penggalian kabeh materi ing bagian internal situs kasebut. Bahan 917.000 m3 sing dicopot saka penggalian, digunakake bebarengan karo bahan liyane kanggo ngisi, kanggo nindakake ekspansi pesisir Manhattan liwat West Street, saengga bisa cocog lan bisa mbentuk Battery ParkCity.

Menara Kembar

Ing sasi Januari taun 1967, Port Authority maringi kontrak kanggo 74 yuta dolar kanggo supplier baja beda, karo Karl Koch kang tanggung jawab kanggo ngangkat baja. Perusahaan sing disewakake kanggo nindakake pengawasan konstruksi kabeh proyek World Trade Center yaiku perusahaan sing diarani Tishman Realty and Construction (ing Februari 1967).

Perusahaan Tishman Realty & Construction ing Februari 1967 ditugasake kanggo ngawasi pambangunan proyek kasebut.

Konstruksi diwiwiti kanthi karya ing Menara Lor ing wulan Agustus 1968; Pambangunan Menara Kidul diwiwiti ing Januari 1969.

The Hudson Tubes asli, kang nyambung Port Authority Trans-Hudson (PATH) sepur menyang Terminal Hudson, ana ing layanan kanggo dadi construction, nganti 1971, nalika stasiun PATH anyar dibukak. Trans-Hudson Port Authority (PATH).

Upacara kanggo ngrayakake rampunge World Trade Center 1 (Menara Utara) yaiku tanggal 23 Desember 1970, upacara kanggo World Trade Center 2 (Menara Selatan) sabanjure, tanggal 19 Juli 1971. Nyewa pisanan pindhah menyang Menara Utara. ing Desember 1970; Penyewa pisanan pindhah menyang Menara Kidul ing Januari 1972.

Nalika Menara Kembar World Trade Center rampung, total biaya kanggo Otoritas Pelabuhan wis tekan 900 yuta dolar, upacara pambukaan dianakake tanggal 4 April 1973.

Menara Kembar

Arsitektur

Tanggal 20 September 1962, Otoritas Pelabuhan New York lan New Jersey ngandhani yen Minoru Yamasaki dadi arsitek utama proyek World Trade Center, lan menehi jeneng perusahaan Emery Roth and Sons minangka arsitek sing ana gandhengane. .

Minoru Yamasaki ngrancang rencana kanggo nggabungake rong menara sing padha menyang kompleks kasebut; Rencana asli Yamasaki yaiku saben menara dhuwure 80 lantai. Nanging kanggo nyukupi syarat sing ditetepake dening Otoritas Pelabuhan kudu ana ruang kantor 930.000 m2, saben menara kudu dhuwure 110 lantai.

Desain:

Watesan sing penting banget ing kelas konstruksi iki yaiku sing nuduhake elevator; ana aturan sing luwih dhuwur bangunan, liyane elevator dibutuhake kanggo ngawula, lan iki nganggo kakehan papan.

Yamasaki lan insinyur liyane sarujuk nggunakake sistem anyar sing nduweni rong lobi khusus, ngidini pangguna pindhah saka lift ekspres kanthi kapasitas dhuwur (sing mung mandheg ing lantai tartamtu) menyang lift lokal (sing bisa mandheg ing sembarang lantai. saka bagean).

Menara Kembar

Iki ngidini desain bisa ditindakake kanthi numpuk elevator lokal ing papan sing padha, dirancang kanggo elevator. Lobi khusus dumunung ing lantai 44 lan 78 saben menara, iki ngidini panggunaan elevator sing efisien, nambah jumlah ruang sing bisa digunakake ing saben lantai kanthi 62-75% kanthi nyuda jumlah poros elevator. total, World Trade Center wis 95 elevator, kalebu elevator Express lan lokal.

Sistem iki diilhami dening Kereta bawah tanah New York, sing nduweni garis sing kalebu musim express, ngendi kabeh jinis sepur mandheg, lan stasiun lokal.

Desain sing digawe Minoru Yamasaki kanggo World Trade Center, ditampilake kanggo umum ing 18 Januari 1964, desain iki nuduhake kothak sing ana watara 63 m saben sisih minangka basis kanggo menara. sempit, ambane kira-kira 46 inci ing area kantor, minangka simbol rasa wedi Yamasaki ing dhuwur, uga kepinginan kanggo nyewakake rasa aman ing fasilitas bangunan.

Desain saben menara kalebu fasad sing ditutupi karo bahan paduan aluminium, potongan-potongan kasebut dirakit siji-siji, amarga menara-menara kasebut mundhak dhuwur. World Trade Center minangka refleksi saka etika arsitektur Le Corbusier, ing wektu sing padha minangka conto paling gedhe saka kecenderungan Gotik modernis Yamasaki.

Kajaba saka loro menara kembar, proyek kanggo Komplek World Trade Center uga duwe bangunan liyane, total papat, saka dhuwur ngisor, iki dibangun ing awal 70s. Bangunan pungkasan nomer 7 saka World Trade Center, iku mung ana. 47 jubin, lan dibangun ing taun 80-an, ing sisih lor Komplek utama. Secara total, kabeh kompleks World Trade Center manggoni blok super sing ukurane kira-kira 65.000 m2.

Menara Kembar

Struktur

Perusahaan teknik struktural Worthington, Skilling, Helle & Jackson tanggung jawab kanggo ngetrapake desain sing dikembangake dening Yamasaki, nyiapake pigura tabung struktural sing digunakake kanggo mbangun fasad Menara Kembar.

Departemen teknik Otoritas Pelabuhan nduweni peran minangka insinyur pendiri, perusahaan Joseph R. Loring & Associates minangka insinyur listrik lan perusahaan Jaros, Baum & Bolles minangka insinyur mekanik proyek gedhe iki.

Tishman Realty & Construction Company minangka perusahaan kontrak ing proyek World Trade Center. Guy F. Tozzoli, Direktur Departemen Perdagangan Donya ing Otoritas Pelabuhan, lan Pak Rino M. Monti, Kepala Insinyur Otoritas Pelabuhan, dadi tanggung jawab kanggo ngawasi proyek kasebut.

Dadi agensi antar negara bagian, Port Authority ora tundhuk karo hukum utawa peraturan lokal sing ditetepake ing kutha New York, iki kalebu kode bangunan. Nanging insinyur struktur World Trade Center isih ngetutake kode anyar, kanggo bangunan taun 1968.

Desain pigura tabung, sing sadurunge dikenalake dening Fazlur Khan, minangka pendekatan anyar sing mbantu nggawe rencana lantai luwih mbukak tinimbang desain tradisional, sing nyebarake kolom ing saindenging ruang interior, kanggo entuk dhukungan sing dibutuhake kanggo beban bangunan.

Menara World Trade Center digunakake kolom baja perimeter kuwat lan luwih tahan, disebut Vierendeel trusses, kang diselehake ing jarak cendhak antarane wong-wong mau, kanggo njaga struktur tembok banget kuwat lan kaku, kang ing kemampuan kanggo ndhukung meh kabeh kathah sing. bisa dadi lateral, kayata viento, lan ing wektu sing padha nuduhake beban gravitasi karo kolom sing ana ing tengah.

Menara Kembar

Struktur keliling, sing ana 59 kolom ing saben sisih, dibangun kanthi nggunakake potongan modular prefabrikasi sing akeh, saben-saben kasusun saka telung kolom, kanthi dhuwur telung (3) lantai, lan disambungake karo piring sill.

Piring kasebut dilas menyang kolom kanggo nggawe potongan modular ing situs kasebut. Yaiku, ing bengkel fabrikasi modul-modul sing ana ing jejere dicopot bebarengan karo sendi ing tengah kolom, lan piring sill.

Piring kasebut dumunung ing saben lantai, ngatur kanggo ngirim tension ing antarane kolom, lan kanthi cara iki diijini bisa kerja bareng kanggo nolak beban lateral. Sendi ing antarane modul kasebut staggered vertikal, supaya joints saka kolom karo modul jejer ora pas ing lantai padha.

Ing sisih tengah saben menara ana bolongan kanggo elevator lan kanggo layanan, kanggo jamban, kanggo telung undhak-undhakan lan spasi liyane sing perlu. Ruang tengah iki nduweni area persegi panjang kanthi ukuran 27 x 41 meter, lan nduweni 47 kolom baja sing diwiwiti ing dasar lan tekan ndhuwur menara. Spasi gedhe ing antarane keliling lan bagian tengah, sing bebas saka kolom, dipisahake kanthi vertikal dening balok lantai (sing digawe prefabrikasi).

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Lingkungan paling mbebayani ing New York

Lantai kasebut bisa ndhukung bobote dhewe, uga beban urip, saéngga menehi stabilitas lateral menyang tembok njaba lan nyebarake beban angin ing antarane tembok kasebut kanthi cara sing seimbang. Lantai digawe saka slab beton entheng sing kandel sepuluh (10) cm, sing ana ing ndhuwur dek baja bergelombang. Jaringan sing kasusun saka girder jembatan ringan lan girder utama ndhukung lantai.

Balok kasebut disambungake menyang area perimeter kanthi kolom bolak-balik, sing ana ing ndhuwur dhasar 2,03m. Garis ndhuwur balok padha bolted kanggo kursi sing padha gandheng menyang piring sill ing njaba lan kanggo saluran sing gandheng menyang kolom tengah ing njero.

Lantai menara dipasang ing piring sing ana ing pinggir parapet, iki ditindakake kanthi nggunakake damper viscoelastic; Jenis damper iki digunakake kanggo nyoba nyuda ombak sing khas, sing dirasakake dening para penghuni bangunan kasebut.

Balok gedhe banget dipasang ing antarane lantai 107 lan ndhuwur saben menara, sing dirancang supaya bisa ndhukung antena telekomunikasi sing dhuwur ing ndhuwur saben menara. Nanging pungkasane mung Menara Utara (World Trade Center 1) sing duwe ngandika antena, kang diselehake ing 1978.

Sistem kisi kasebut dumadi saka enem (6) trusses sing disusun ing bagian paling dawa saka inti, lan papat (4) ing sisih paling cendhak, iki gabung karo inti tengah kanthi kerangka perimeter bangunan.

Sistem kerangka iki entuk redistribusi beban sing ana ing antarane keliling lan kolom tengah, saéngga mbantu nyetabilake upaya sing disebabake dening antena transmisi.

Desain pigura tabung kalebu nggunakake tengah digawe saka baja lan kolom ing keliling, iki ditutupi karo bahan tahan geni, saéngga nggawe struktur relatif entheng sing bisa imbang liyane kanggo nanggepi angin saka struktur liyane tradisional.

Kaya sing ana ing Empire State Building, sing kanggo nglindhungi awake saka geni duwe masonry sing kandel lan cukup abot, kanthi bahan struktur baja. (ndeleng artikel Fifth Avenue ing New York)

Sajrone tahap desain, tes ditindakake torowongan angin kanggo netepake tekanan sing disebabake dening angin sing bisa diadhepi bangunan World Trade Center, kanthi cara sing padha kanggo netepake respon struktur kasebut marang pasukan kasebut.

Sawetara nyobi uga rampung kanggo netepke carane akeh sway sing manggoni nyaman bisa ngidinke; nanging, nomer akeh wong presented dizziness lan gejala salabetipun liyane.

Salah sawijining insinyur utama, Leslie Robertson, kerja keras karo insinyur kelahiran Kanada Alan G. Davenport kanggo ngembangake damper viscoelastic, sing bisa nyerep akeh gulungan. Penyerap kejut iki digunakake ing struktur sing nggabung karo balok lantai lan kolom perimeter, bebarengan karo modifikasi liyane kanggo struktur, bisa nyuda sway bangunan menyang tingkat sing bisa ditampa.

https://www.youtube.com/watch?v=jM5JcAx-aGw

Jogan

Saka total 110 lantai, wolung ing antarané dipisahake kanggo area layanan teknis, nggawe lantai teknis ing tingkat B5 / B6 (lantai sing dadi lantai layanan yaiku: 7/8, 41/42, 75/76 lan 108/ 109); iki papat (4) wilayah loro-crita, saben kang nyebar roto-roto ing saben Tower.

Lantai liyane minangka ruang bebas kanggo panggunaan kantor. Saben jubin menara kasebut nduweni ruang fungsional 3.700 m2, saben menara duwe total ruang 350.000 m2 kanggo panggunaan komersial.

Dhuwur

Nalika World Trade Center 1972 (Menara Utara) rampung ing taun 1, menara iki dadi, suwene rong (2) taun, bangunan paling dhuwur ing donya, ngluwihi Empire State Building; gedhong iki nduwèni gelar bangunan paling dhuwur ing donya suwene 40 taun. Menara Lor dhuwuré 417 m lan uga duwé tiang telekomunikasi utawa antena sing ditambahaké ing atap ing taun 1978, lan antena iki dhuwuré 110 m.

Kalebu antena iki, titik paling dhuwur ing Menara Lor tekan 527 m. World Trade Center 2 (Menara Selatan) banjur dadi bangunan paling dhuwur nomer loro ing donya nalika rampung ing taun 1973. Dek observasi ing atap Menara Kidul dhuwuré 415m ing ndhuwur lemah, lan dek observasi internal kasebut. menara dhuwuré 400 m.

Menara kembar World Trade Center kasil njaga judhul bangunan paling dhuwur ing donya mung kanggo wektu sing cendhak, amarga nalika Menara Willis, sing dumunung ing Chicago, rampung ing Mei 1973, dhuwure 440 m saka atap. .

Sajrone taun-taun kasebut ana, menara kembar World Trade Center nduweni crita paling akeh (110) saka bangunan liyane. Jumlah iki mung ngluwihi pambangunan Burj Khalifa, dumunung ing Dubai, sing dibukak ing 2010.

Menara Kembar

Ing njero Menara

Gunggunge, kabeh kompleks sing dumadi saka pitung (7) bangunan kasebut nduweni ruang 1.040.000 m2. Ing wiwitan, komplek iki disusun kanggo perusahaan lan organisasi sing langsung melu ing donya perdagangan, nanging ing wiwitan ora sukses sing dikarepake bisa narik kawigaten klien jinis iki. Ing taun-taun wiwitan, sawetara organisasi pamaréntahan dadi penyewa utama World Trade Center, kalebu pamaréntahan New York State.

Ora nganti taun 80-an status finansial kutha wiwit saya apik, banjur akeh perusahaan swasta, utamane perusahaan finansial sing gegandhengan karo Wall Street, dadi penyewa menara kasebut.

Ing dasawarsa 90-an, udakara 500 perusahaan luwih utawa kurang duwe kantor ing kompleks kasebut, ing antarane yaiku perusahaan ing wilayah finansial kayata: Morgan Stanley, Aon Corporation, Salomon Brothers lan uga Port Authority dhewe.

Ing ruang paling ngisor World Trade Center ana World Trade Center Mall, bebarengan karo stasiun Trans-Hudson Port Authority (PATH). Menara Utara dadi markas perusahaan Cantor Fitzgerald Company, lan uga dadi markas Otoritas Pelabuhan New York lan New Jersey.

Layanan listrik menyang menara diwenehake dening Consolidated Edison (ConEd), lan wiwitane 13.000 volt. Layanan iki mlebu liwat Pusat Distribusi Utama World Trade Center, lan layanan kasebut dikirim liwat bagian tengah bangunan menyang gardu listrik sing beda-beda sing ana ing pabrik teknis.

Gardu induk kasebut tanggung jawab kanggo ngedhunake voltase wiwitan 13.800 volt, dadi tegangan sekunder, sing ana ing antarane 480 lan 277 volt; lan banjur kanggo 120/208 volt, kang ana voltase perlu kanggo layanan energi ing umum lan cahya. Komplek kasebut uga duwe tanduran darurat sing ana ing ruang paling ngisor menara, lan ing atap 5 World Trade Center.

Ing lantai 110 World Trade Center 1 (Menara Utara) ana peralatan siaran televisi lan radio. Atap Menara Utara gadhah antena transmisi ingkang kathah, kalebet mast antena tengah, ingkang ukuranipun kirang langkung 110 m, ingkang dipunbangun malih ing taun 1999 dening Dielectric Inc., supados saged lumampah kaliyan Televisi Digital.

Menara Kembar

Tiang tengah nggawa sinyal saluran televisi kanggo meh kabeh saluran TV New York City, kayata: WCBS-TV 2, WNBC-TV 4, WNYW 5, WABC-TV 7, WPIX 11, WNET 13 Newark, WPXN-TV 31 lan WNJU 47 Linden. Uga duwe papat (4) stasiun radio New York FM: WPAT-FM 93.1, WNYC 93.9, WKCR 89.9, lan WKTU 103.5.

Akses menyang rooftop dikontrol dening World Trade Center Operations Control Center (OCC), sing ana ing tingkat B1 World Trade Center 2 (Menara Selatan).

Ndhuwur Dek Observasi Donya

Dek Observasi World Trade Center 2 (Menara Kidul) rata-rata 80.000 pengunjung saben dina.

Sanadyan akèh-akèhé papan ing komplek World Trade Center ora diwatesi kanggo umum, Menara Kidul duwé papan sing mbukak kanggo pengunjung ing njero lan njaba, sing diarani Pusat Observatorium World Trade Center, dumunung ing lantai 107 lan 110. (ndeleng artikel manhattanhenge)

Pengunjung kudu ngliwati kontrol keamanan sing ketat, sing ditindakake sawisé serangan karo piranti peledak ing World Trade Center ing 1993. Sawise ngliwati kontrol, dheweke dipindhah menyang observatorium internal sing dumunung ing lantai 107, iki ing dhuwur. saka 400 m. Kolom bangunan dikurangi ing tingkat iki, kanggo nggayuh mung 71 cm kaca ing antarane saben wong.

Otoritas Pelabuhan direnovasi observatorium ing 1995, lan mengko disewakake kanggo Ogden Entertainment kanggo mbukak sawijining operasi. Ana macem-macem atraksi liyane ing platform kasebut: kaya simulator penerbangan helikopter ing New York City.

Pengunjung bisa njupuk rong langkah cendhak liwat undhak-undhakan, cuaca ngidini, saka dek observasi lantai 107 menyang dek observasi eksternal liyane sing ana ing lantai 110, sing dhuwure 420 m. Ing sawijining dina sing cetha, pengunjung bisa nikmati pemandangan luwih saka 80 km adoh.

Menara Kembar

Windows ing World Restaurant

Ing Menara Lor, ana restoran ing lantai 106 lan 107, sing diarani: Windows on the World, sing dibukak ing April 1976. Restoran iki dirancang dening Joe Baum lan regane luwih saka 17 yuta dolar.

Kajaba saka restoran utama, ana loro restoran spin-off ing lantai ndhuwur Menara Lor: Hors d'Oeuvrerie lan Cellar in the Sky (bar anggur). (ndeleng artikel Rhode Island)

Sekolah anggur uga dianakake ing Windows on the World, sing diarahake dening spesialis ing lapangan Kevin Zraly. Restoran Windows on the World ditutup sawise serangan pisanan ing World Trade Center ing taun 1993. Dibukak maneh ing taun 1996, Hors d'Oeuvrerie lan Cellar in the Sky wis rampung diganti dening Bar Paling Agung ing Bumi lan Wild Blue.

Ing taun 2000, iki minangka taun pungkasan ing operasi lengkap, Windows on the World ngasilake kira-kira $ 37 yuta, lan entuk gelar restoran paling gedhe ing Amerika Serikat. 1976. lantai Menara Utara, iki uga ngatur dening Windows ing restaurant World, nanging mung dadi nedha awan.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sinau kabeh babagan Museum Sejarah Alam Amerika

Menara Kembar

bangunan liyane

World Trade Center, kaya kang kasebut ing dhuwur, dumadi saka pitu (7) wewangunan, Menara Kembar sing paling dhuwur, ing sakubenge isih ana limang (5) bangunan sing luwih cilik. Salah sawijining bangunan kasebut yaiku hotel 22-lantai, sing dibukak ing taun 1981 kanthi jeneng Vista Hotel, lan ing taun 1995 diganti dadi Hotel Marriott World Trade Center (WTC 3), bangunan iki dumunung ing pojok kidul-kulon papan kasebut.

Ana uga telung bangunan cilik liyane (World Trade Center4, World Trade Center5 lan World Trade Center 6), dibangun kanthi desain tabung kothong sing padha karo menara kasebut. Pusat Perdagangan Dunia 6, sing ana ing pojok sisih lor-kulon papan kasebut, minangka papan kerja Kantor Bea Cukai lan Perlindhungan Perbatasan Amerika Serikat, lan Bursa Saham Amerika Serikat.

Bangunan 5 saka World Trade Center dumunung ing pojok lor-kulon, lan ing ngisor bangunan iki ana stasiun Trans-Hudson, kagungane Port Authority (PATH); Bangunan 4 saka World Trade Center dumunung ing pojok kidul-wétan. Ing taun 1987, bangunan kantor 47 lantai dibangun, dumunung ing sisih lor situs kasebut, sing dikenal minangka 7 World Trade Center.

Ing ngisor komplek World Trade Center ana pusat blanja ing njero lemah, sing ing wektu sing padha duwe sambungan menyang sawetara layanan transportasi, kalebu sistem Subway New York City lan sepur PATH Port Authority dhewe, sing nyambung menyang Manhattan karo Jersey City, karo Hoboken lan karo Newark.

Uga ing ngisor World Trade Center minangka salah sawijining gudang emas paling gedhe ing planet iki, gudang iki kalebu klompok bank komersial. Bom saka serangan ing taun 1993 njeblug banget cedhak karo kubah sing ngemot emas. (ndeleng artikel Aaron Tveit)

Sawise serangan 11/230, kira-kira pitung minggu sabanjure, kira-kira $4 yuta ing logam mulia dicopot saka kubah ing ruang paling ngisor 3.800 World Trade Center, kalebu 100 batang emas sing bobote 30.000. troy, lan 1.000 bar perak XNUMX troy. ons.

Menara Kembar

Demolisi

Teori pembongkaran World Trade Center sing dikontrol yaiku hipotesis yen ambruk World Trade Center dudu akibat saka karusakan sing disebabake dening kacilakan pesawat nglawan Menara Kembar nalika serangan tanggal 11 September 2001. , utawa amarga rusak amarga kobongan, nanging amarga bahan peledak sing wis ditanem sadurunge ing bangunan kasebut.

Gedhong-gedhong liyane sing ora ambruk ing dina serangan, banjur dibongkar kanthi cara sing dikontrol, amarga bahan-bahan sing dibangun banget kena pengaruh lan ora bisa digunakake maneh, lan uga mbebayani. kanggo warga sekitar..

Gas, bledug, puing-puing kasebut dadi ancaman, mula keputusane ditindakake kanggo nindakake pembongkaran sing dikontrol, kanthi njupuk akun sajrone proses kasebut: safety lan kesehatan para pekerja lan wong-wong sing manggon ing sacedhake.

Pembongkaran wilayah sing diarani Ground Zero ditindakake kanggo mbebasake papan kasebut, lan mengko bisa dibangun ing kono sing saiki dikenal minangka monumen kanggo wong-wong sing tiba ing serangan 9-11.

Sadurunge lan sawise

Menara Kembar minangka tokoh emblematic ing donya keuangan Amerika Utara ing New York. Saben uwong ngerti yen World Trade Center minangka papan sing dikunjungi dening akeh turis, sing pengin menek menyang ndhuwur lan njupuk foto panorama sing ditawakake menara kutha kasebut. Gambar saka serangan rampung nggegirisi donya, lan minangka pukulan serius kanggo Amerika Serikat dening kelompok teroris Al Qaeda.

Menara Kembar iku bagéan saka Komplek World Trade Center (WTC), kang dumadi saka pitung bangunan, Komplek iki dumunung ing New York City.

Menara Kembar sing dadi target serangan dening kelompok teroris Al Qaeda, nduweni 110 lantai saben lan sawetara 376 perusahaan internasional makarya ing kana, uga perusahaan bisnis sing beda-beda, sing nyambut gawe luwih saka 50.000 wong. Miturut sawetara statistik AS, paling ora 100 wong ngunjungi kompleks saben dina, tokoh iki kalebu turis lan pengusaha.

Serangan sing dumadi ing September 11 iku sabab saka pati saka meh 3.000 wong, kang akèh-akèhé manggon ing Manhattan, lan tumindak iki nyebabake perang kuat lan dawa ing Irak lan Afghanistan, kang nganti saiki isih kena pengaruh konflik bersenjata.

Rekonstruksi World Trade Center diwiwiti ing taun 2006 lan monumen sing diarani Memorial 9-11 dibangun ing papan sing padha, minangka penghormatan kanggo kabeh wong sing tiwas ing tragedi kasebut. Monumen iki dumadi saka rong blumbang sing dumunung ing ndhuwur pondasi, ing ngendi Menara dibangun, blumbang iki diubengi dening alas wit, bebarengan karo jeneng kabeh korban serangan kasebut.

Kajaba iku, ana uga One World Trade Center, sing wiwitane diarani Menara Merdika, kanggo ngganti Menara Kembar.

Rekonstruksi One World Trade Center duweni biaya kira-kira 3.900 yuta dolar, lan diresmikake tanggal 3 November 2014. Dhuwuré 417 m nganti payoné, lan gunggungé 541 m yèn ditambahaké antena; One World Trade Center saiki minangka bangunan paling dhuwur ing Hemisfer Kulon, peringkat enem ing daftar bangunan paling dhuwur ing donya.

Ing sacedhake One World Trade Center ana Oculus, yaiku struktur sing dirancang dening seniman Spanyol Santiago Calatrava ing stasiun subway distrik finansial, diresmikake tanggal 4 Maret 2016 lan, sing regane 4.000 yuta dolar. ; iki stasiun subway paling larang ing planet. Desain stasiun iki nglambangake manuk dara sing dibebasake dening tangan cilik bocah.

Menara Kembar

Museum

Memorial lan Museum 9/11 dibangun kanggo ngurmati kabeh wong lanang, wadon, lan bocah-bocah sing tiwas ing serangan ing September 11, 2001, uga serangan 26 Februari 1993. papan dimaksudaké kanggo pangeling-eling, saéngga generasi sabanjure bisa ngerti lan ngerti kedadean 11 September 2001. (deleng artikel Bronx)

Tugu kanggo pengetan almarhum nyedhiyakake rong banyu mancur sing padha, dumunung ing papan sing padha ing ngendi Menara Kembar dibangun. Jeneng-jeneng kabeh wong sing tiwas nalika serangan kasebut kacathet ing ukiran tembaga, ing sisih ndhuwur tembok sing dadi sumber banyu.

Banyu mlaku alon-alon liwat cascade tembok papat banyu mancur. Tugu kasebut dianggep minangka papan sing obah banget, lan uga nuwuhake rasa tentrem.

Kunjungan menyang monumen gratis, nanging kanggo ngunjungi museum sawetara aspek sing kudu ditindakake. Njupuk foto diijini ing monumèn, nanging pengunjung kudu ngormati papan kasebut, amarga minangka papan sing dikhususake kanggo ngeling-eling kabeh korban serangan kasebut. Ana akeh aplikasi seluler sing bisa diundhuh kanggo ngoptimalake kunjungan menyang museum, lan uga ana pandhuan kanggo monumen sing bisa dicithak sadurunge digunakake nalika riko.

Disaranake supaya tiket dituku ing advance online. Tiket kanggo ngunjungi museum duwe biaya 24 dolar kanggo wong diwasa, 18 dolar kanggo wong tuwa (wong sing umure luwih saka 65 taun), kanggo siswa lan para veteran kewarganegaraan Amerika Utara, lan 15 dolar kanggo bocah cilik (anak 7-17 taun).

New York City PASS menehi akses menyang museum, uga panggonan liyane saka kapentingan, lan pilihan sampurna kanggo wong-wong sing pengin ngunjungi panggonan wisata paling penting ing New York City. Tiket uga bisa dituku ing situs web 9/11 Memorial, nganti enem (6) sasi sadurunge.

Menara Kembar

pameran memorial:

Pameran memorial kasebut kanthi irah-irahan: Kisah-Kisah Ngisor Peringatan

Wong-wong saka sak ndonya wis ngunjungi monumen sing dumunung ing panggonan sing padha, ing ngendi Menara Kembar biyen dibangun. Saliyane monumen kasebut, ana Memorial lan Museum 9/11, papan sing ana kenangan lan obyek unik sing nuduhake critane wong-wong sing tilar donya ing dina sing pas. (ndeleng artikel Aaron paul)

Sanajan akeh pameran sing ana ing museum nyebabake rasa lara, ana uga crita sing mulang jagad babagan tragedi kanggo ngasilake sing paling apik ing manungsa. Kunjungan menyang upeti sing apik iki ngidini para pengunjung bisa ndeleng jeneng kasebut, lan sinau luwih akeh babagan critane.

Saben pameran, sanajan katon biasa, kabeh duwe crita sing ngowahi dadi unsur penting sing ana gandhengane karo acara sing kedadeyan ing Menara Lor lan Menara Kidul World Trade Center.

Menara Kembar

Nostradamus lan Menara Kembar

Michel de Nostradamus mbadek serangan ing Menara Kembar, rincian carane serangan iki bakal kelakon lan jalaran sing acara iki bakal nggawa, iki diterangake ing kuartet XCII saka abad kaping loro, kang nemtokake kahanan iki textually:

"Ani emas saka langit katon ing bumi,
Dipuntedahaken saking kaluhuran, mirengaken ingkang nggumunaken:
Pembunuhan Manungsa Agung: Mangsa Keponakan Agung,
Mati tontonan luput saka wong sombong."

Baris pisanan nyebutake apa kanggo Michel de Nostradamus yaiku "emas ing langit", sing sejatine diarani geni gedhe sing bisa dideleng saka saben menara kembar nalika dina serangan kasebut, diwakili kanthi obor lan bisa dideleng saka ngendi wae ing bumi, warna emas minangka ciri geni miturut Michel de Nostradamus.

Baris kapindho nyebataken pesawat sing sengojo impact saben menara, kang nuduhake "hit saka dhuwur lair" lan iku warta paling penting kanggo kabeh media sing padha bisa kanggo nuduhake urip ngandika acara; ing baris sing padha, dheweke nyebutake »kasus sing apik banget», uga minangka bagean saka baris papat saka quatrain.

Ing baris kaping telu, dheweke nyebutake jumlah pati sing disebabake dening serangan kasebut, minangka "pembunuhan manungsa gedhe" sing ditindakake dening wong sing saben wong dianggep minangka ponakan Amerika Serikat, sing penting banget ing interpretasi iki. quatrain. , iki nuduhake Bin Laden.

Ing kene Michel de Nostradamus nggawe interpretasi sing ora bisa ditindakake ing jamane amarga kurang kawruh babagan saiki; Dheweke ngomong yen Bin Laden iku ponakan saka Amerika Serikat amarga karakter iki minangka mata-mata Amerika, lan mulane dheweke dianggep minangka sekutu.

https://www.youtube.com/watch?v=v132iZ32dvg


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah