Klan Beruang Gua

Klan Beruang Gua es el primer libro de una saga llamada Los Hijos de la Tierra. Este libro fue publicado en 1980 y su historia está ambientada en la era paleolítica y se ubica geográficamente en la Península de Crimea.

Gender

Karya iki tanpa mangu-mangu novel nanging bisa dikategorikaké minangka novel sajarah, amarga latar ing jaman es kuarterner, lan minangka novel fantasi. Subgenre pungkasan iki uga asale saka jaman sing disetel, amarga acara kasebut kudu dibayangake kanthi ora ana cathetan sejarah sing bisa dipercaya.

Narator lan karakter

Jean Auel nggunakake sudut pandang wong katelu omniscient ing novel iki, tegese narator ngerti pikiran lan perasaan pribadi kabeh paraga sing sesambungan, sing ngidini pamaca nduweni kawruh sing jero ora mung babagan kedadeyan, nanging apa sing kedadeyan. karakter melu mikir lan aran.

  • Ayla: iku Cro-Magnon enom kang tuwane mati ing lindhu. Dheweke ditulungi dening Iza, healer Klan, lan digawa menyang Klan.
  • Broud: iku putra saka pasangan Brun kang Ebe, lan kanthi mangkono pinesthi dadi pimpinan sabanjuré Klan. Dheweke uga cethek, muspra, egois, ora sabar, lan ora logis. Nanging, dheweke minangka penari sing apik, pemburu sing ora wedi, lan tukang crita sing apik.
  • coklat: Dheweke dadi pimpinan Klan. Dheweke minangka panguwasa sing tradhisional lan ora seneng ngganggu cara sing lawas. Nanging, dheweke prihatin banget babagan nindakake apa wae kanggo mbantu rakyate slamet.
  • Elizabeth: dukun klan lan ibu angkate Ayla
  • Creb: mog-ur lumpuh klan lan bapak angkat Ayla
  • Anggur: Putri kandung Iza lan adhine angkat Ayla
  • suwene: Ayla lan putrane Broud
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kode Da Vinci

Hubungan judhul-isi

Judhul The Clan of the Cave Bear ndadekake referensi langsung marang jeneng klan sing dadi protagonis Ayla sawise dadi yatim piatu.

Ringkesan, analisis lan sinopsis

Ayla iku cah wadon Cro-Magnon rambut pirang, mata biru sing manggon ing Eropa prasejarah nalika kabeh kulawarga lan kemahe dirusak dening lindhu. Wis pirang-pirang dina, bocah wadon umur limang taun iki ngumbara dhewekan, wuda lan luwe. Sawise uwal karo uripe saka ketemu karo macan sing tatu sikile, Ayla ambruk.

Sawisé iku, dukun sing ora bisa ditemtokake, sawijining dukun sing jeneng Iza saka klompok Neanderthal sing diarani "The Clan" nemokake Ayla lan ngluwari dheweke. Dheweke nggawa bocah wadon menyang desane, sing karo pimpinane Brun uga golek omah anyar amarga gempa bumi sing mateni kulawarga Ayla.

Senadyan anggepan Ayla babagan stockier, Neanderthal sing luwih peteng ngrujuk dheweke minangka salah sawijining "The Others", Iza lan adhine Creb, "Mo-gur" utawa dukun Klan, ngadopsi bocah wadon kasebut minangka duweke.

Nalika Ayla pulih kekuwatane, pendapat Klan liyane babagan Ayla owah banget, utamane nalika sawijining dina dheweke ngumbara saka Klan nalika anggotane ngrembug babagan angel golek omah anyar. Nalika Klan nemokake ngendi Ayla wis mlayu, dheweke weruh yen dheweke ora sengaja nuntun dheweke menyang struktur guwa gedhe sing dadi omah anyar sing sampurna. Kanggo akeh, Ayla saiki dadi pesona keberuntungan Klan lan mulane dheweke bakal nglindhungi dheweke ing kabeh biaya.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pilar bumi

Senadyan mangkono, ketegangan tetep ana ing antarane Ayla lan Klan. Komunikasi dadi tegang amarga Klan, ora kaya Ayla, mung gumantung ing basa isyarat lan meh ora nuduhake apa-apa ing rai. Contone, nalika Ayla wiwit nangis ing sawijining dina, patrap kasebut dadi asing kanggo Iza, mula dheweke mikir yen Ayla kena penyakit mripat.

Nalika Ayla tekan umur, dheweke uga ngilangi tabu Klan marang wanita sing nyekel senjata. Iki amarga akeh tugas, tugas, lan adat Klan sing diwarisake ing jaman kuna, tegese anggota mung kudu ditampilake sapisan sadurunge nguwasani. Sauntara kuwi, Ayla ana ing kerugian nalika nerangake tugas wanita sing luwih tradisional ing masyarakat amarga, kaya umume wong, dheweke kudu nglatih prekara sadurunge bisa nguwasani.

Mula Iza wedi yen Ayla ora bakal golek bojo. Kanggo mesthekake yen Ayla duwe panggonan ing Klan, dheweke wiwit mulang Ayla perdagangan dheweke dhewe, nyiapake dheweke dadi healer sabanjuré saka grup yen Iza tiwas. Iki minangka prasetya gedhe ing bagean Iza, amarga bakal luwih gampang nglatih putrine dhewe, Uba. Iki amarga Uba, kaya ibune Iza, kalebu garis keturunan para wanita obat sing paling dihormati ing kabeh klan sing dikenal ing saindenging jagad.

Uga, sawetara anggota Klan isih ora percaya lan nampa Ayla minangka salah sijine. Iki utamané bener Broud, putra narsis saka pimpinan Klan, Brun. Ing wiwitan, Broud mung ora seneng karo Ayla amarga perhatian sing ditampa. Nanging, nalika loro diwasa ngluwihi pubertas, saingan padha njupuk giliran kasar nalika Broud rudo pekso Ayla.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Wong papat jaranan kiamat

Sanadyan Ayla trauma karo serangan kasebut, dheweke seneng ngerti yen dheweke mbobot, sanajan karo anak sing dirudopekso. Sawise bocah kasebut lair, Ayla kudu berjuang supaya ora dicopot, amarga Klan nganggep bayine "cacat" amarga nuduhake setengah saka gen Ayla lan ora katon kaya liyane.

Duwe meh ora nahan hak asuh putrane, mula dadi luwih elek nalika Creb tiwas lan Broud dadi pimpinan. Antarane dekrit pisanane yaiku njupuk bayi Ayla lan ngusir dheweke saka Klan. Ing pungkasan buku, Ayla bali ing ngendi dheweke miwiti: piyambak lan tanpa kulawarga.

Análisis

Nalika pamirsa ngormati thread petualangan Auel, propeling The Clan of the Cave Bear menyang ndhuwur dhaftar paling laris, mbok menawa wong paling frustasi karo sukses komersial sing antropolog lan arkeolog. Masalah kasebut ana ing babagan deskripsi fisik Auel babagan Klan, sing ora nate diarani Neanderthal, lan nggawe budaya umume.

Nanging, pengaruh buku ing budaya populer ora bisa dipungkiri amarga entuk dodolan gedhe ing saindenging jagad lan ngasilake limang buku maneh ing seri anak-anak bumi.

Frase

  • "Luwih becik dadi wong tuwa tinimbang bocah sing nganggep dheweke dadi wong lanang."
  • "Sing appetizer sing keluwen nyumbang kanggo nggawe kabeh rasa luwih apik."


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah