Quantcast

Kepiye cara kerja mripat manungsa?

Mripate manungsa nduweni kemampuan kanggo ndeleng ora mung apa sing ireng lan putih nanging uga akeh warna sing sinau karo artikel iki Kepiye cara kerja mripat manungsa?, lan kaget karo kabeh fitur.

Kepiye carane mripat manungsa bisa ngerteni warna?

Visi minangka salah sawijining organ sing paling kompleks ing awak manungsa, sing kasusun saka akeh sel saraf sing bisa ngowahi rangsangan cahya dadi impuls listrik kanggo otak kanggo ngolah informasi.

Kanggo nindakake iki, mripat nggunakake akeh struktur sing minangka bagean saka cara njupuk lan ndeleng gambar kaya kamera. Lensa minangka salah sawijining struktur sing tanggung jawab kanggo ndandani objektif, banjur iris ngatur jumlah cahya sing kudu mlebu ing mripat lan retina minangka lapisan fotosensitif sing kudu nanggapi kanthi nyerep sinar.

Ing kasus retina, kanggo nindakake fungsi kasebut, nggunakake fotoreseptor, sing ing kasus iki ana loro: rod lan cones, sing pisanan mbantu nggawe bedane wujud, tokoh lan kontras. Dene kerucut yaiku sing ngidini kita ndeleng kanthi cetha lan nggawe diferensiasi warna-warna sing nggawe spektrum cahya.

Kepiye cara ndeteksi Warna?

Werna minangka persepsi saka pandeleng utawa mripat manungsa sing asil saka salah sawijining fungsi kanggo nggawe diskriminasi dawa gelombang sing ana ing spektrum elektromagnetik. Ing wayahe obyek padhang, iku nyerep sinar cahya lan banjur nuduhake surplus.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  printing basa

Cahya iki kudu dijupuk dening mripat supaya diproses ing lobus occipital otak, sing menehi nada sing cocog. Iku liwat dawane gelombang sing ngatur kanggo emit obyek sing tanggung jawab kanggo hue minangka komponen utama saka werna.

Yen ora ana cahya, awak dadi buram nganti pungkasane dianggep minangka ireng, sing diakibatake saka panyerepan kabeh warna lan dudu dawa gelombang tartamtu.

Diferensiasi warna

Balok cahya ngemot kabeh warna spektrum cahya, kaya-kaya pelangi, iki diserap lan dibayangke gumantung saka karakteristik unsur panampa. Retina minangka organ mripat manungsa sing nduweni lapisan neurosensori sing bisa nangkep rangsangan cahya sing ditemokake ing ruang angkasa.

Cone sing minangka sel sing nampa dawa gelombang yaiku sing nemtokake warna. Spesialis njlèntrèhaké telung jinis cones: L, M lan S. Nalika mripat wiwit fungsi kanggo ndeleng lan perceiving werna, stimulasi ana thanks kanggo opsin lan retinol, kang stimulus diganti dadi sinyal listrik sing nggawe gambaran saka gambar nanging kuwalik.

Rangsangan listrik kasebut digawa menyang saraf optik kanggo ngliwati thalamus lan entuk radiasi optik, ngliwati lobus occipital, utamane ing wilayah Brodmann, ing ngendi kabeh proses saka gambar dirasakake kanggo nggawe koreksi gambar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Nalika ngombe banyu?

carane-mripat-manungsa-3

Masalah visual

Ana sawetara masalah ing mripat sing ora ngidini kita ngerteni warna kanthi bener. Kondisi kasebut kadhangkala kongenital lan liya-liyane. Sing turun temurun biasane sing mengaruhi wong lanang. Kondisi kasebut yaiku:

Trichromatism anomali: ngendi telung cones sing nang mripat, duwe owah-owahan ing fungsi, lan wong perlu kakiyatan luwih saka telung werna dhasar kanggo bisa kanggo nemtokake apa werna lagi ndeleng.

Monochromatism: wong sing duwe kekurangan total ngerteni warna ing saubengé, ing kasus iki ing retina mung duwe siji jinis kerucut utawa ora ana kabeh, wong kanthi kondisi iki biasane katon burem lan ora bisa fokus ing obyek ing panggonan. cahya kurang. Wong sing nandhang lara mung ndeleng warna ireng, putih lan abu-abu, lan diarani buta warna.

Dikromatisme: yaiku kahanan ing fungsi rong klompok kerucut, wong kasebut nduweni persepsi warna sanajan beda karo wong sing paningal normal. Iki uga disebut Daltonisme lan disambung karo penyakit turunan saka kromosom X, sing nuduhake yen kena pengaruh luwih akeh wong.

Ing samubarang kondisi kasebut, lagi diidentifikasi luwih awal lan bisa didandani kabeh utawa sebagean, sing disaranake yaiku yen bocah-bocah ora bisa ndeleng kanthi becik wiwit cilik, mula kudu digawa menyang dokter mata. Sanajan patologi turun temurun ora ana obat, sing dipikolehi bisa diobati lan didandani supaya ora ana gangguan visual.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pira bau sing bisa dirasakake wong?

Mripat: Kamera Fotografi

Mripat diarani kaya kamera:

  • Lensa bakal teka kanggo nindakake fungsi lensa lan karo kang gambar diatur. Miturut jarak ing ngendi obyek kasebut dumunung, fokus langsung ing retina.
  • Diafragma minangka pupil, miturut diameteripun bakal diatur dening iris.
  • Retina minangka jaringan sensitif cahya lan bakal kaya sensor film utawa kamera.
  • Lapisan paling njaba saka mripat yaiku kornea lan cahya ngliwati pupil, liwat lensa lan tekan retina, ing ngendi cahya kasebut diowahi dadi impuls listrik kanggo tekan otak liwat saraf optik.

Supaya gambar tetep fokus ing retina, cahya kudu dibiasake, sing bakal gumantung saka jarak obyek kasebut, sing luwih adoh, kurang refraksi sing dibutuhake.

Kornea sing nduweni kelengkungan yaiku sing tanggung jawab kanggo nindakake refraksi cahya. Sawetara refraksi iki menyang lensa nyebabake nambah utawa nyuda wangun, sing diarani akomodasi. Sajrone proses iki, otot ciliary dianggo, sing dipasang ing lensa, ngubengi.

Minangka otot, nduweni kemampuan kanggo kontrak utawa babagan kanggo nggawe lensa luwih bunder lan nduweni kapasitas bias luwih gedhe. Nalika lensa distensid, iku mandheg dadi bunder lan mulane bisa fokus ing obyek sing adoh banget.

Nalika mripat ora nduweni kemampuan kanggo fokus gambar kanthi bener, sing diarani kesalahan refraksi, sing didiagnosa dening ophthalmologists minangka myopia, hyperopia, lan astigmatism, kanthi tembung liya, gambar katon burem.

https://www.youtube.com/watch?v=hoV55j2oTj8


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah