Quantcast

Kaukasus


Kaukasus

Ing sisih kidul Rusia ana wilayah pegunungan - Kaukasus. Iki minangka wilayah sing unik ing kaendahan lan budaya asli, manggoni wilayah sing nyengsemake antarane telung segara - Kaspia, Azov lan Ireng. Relief Kaukasus maneka warna lan kalebu dataran rendah, dataran, dataran tinggi, lan gunung paling dhuwur ing Rusia.

Pengalaman minangka guru geografi - 35 taun.

Posisi geografis

Caucasus dumunung ing Eurasia lan manggoni wilayah sing cukup gedhe. Iki minangka wilayah pegunungan kanthi wates alam sing jelas:

  • Ing sisih kulon, wis sakabeheng dening banyu saka Azov lan Segara Ireng.
  • Ing sisih wétan, wilayah iki wewatesan gedhe lake tanpa got: Segara Kaspia.
  • Watesan sisih lor yaiku Depresi Kumo-Manych, sing wiwit saka Segara Kaspia nganti Selat Kerch lan Selat Azov.
  • Ing sisih kidul, Kaukasus duwe wates umum karo Armenia, Georgia lan Azerbaijan. Garis pemisah ngliwati Dataran Tinggi Vulkanik Armenia lan Kali Araks.

Ing sisih tengah Kaukasus dibedakake Range Utama utawa Dividing Range lan Lateral Range. Ing bagean wilayah iki ana gunung paling dhuwur, sing misuwur "lima ewu". Dheweke dibedakake kanthi pucuk sing runcing, pucuk sing landhep, lan lereng watu sing curam.

Ing Kaukasus, puncak paling dhuwur dumunung ora mung ing Rusia, nanging uga ing Eropah - Gunung Elbrus (5642 m). Gunung geni sing wis punah iki minangka salah siji saka pitung puncak paling dhuwur ing donya. Wis pirang-pirang taun, wis narik kawigaten para atlit, pendaki, turis lan sapa wae sing pengin seneng lanskap gunung sing ora bisa dilalekake.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Interaksi masyarakat lan alam.

ciri iklim

Caucasus dumunung ing tapel wates karo rong zona iklim: sedheng lan subtropis. Ranté pagunungan sing dhuwur duwé pangaruh sing signifikan marang pambentukan iklim ing wilayah iki. Limang ewu gunung gunung andal nglindhungi lereng kidul saka angin kenceng, lan sikil lor nampa pukulan utama saka siklon kadhemen. Akibaté, salju salju abot bisa kedadeyan ing wilayah Kaukasus Rusia ing wektu sing padha, nalika cuaca panas lan garing ana ing Transcaucasus.

Zonasi dhuwur kudu diwenehi perhatian khusus, sing utamané diucapake ing gunung-gunung sing dhuwur banget:

  • flora subtropis tuwuh kanthi warna sing nyenengake ing lembah;
  • luwih dhuwur, alas konifer lan kayu atos wiwit berkembang;
  • kanthi munggah menyang pucuk gunung, alas diganti dening padang rumput alpine;
  • Iki diikuti karo area lumut lan lumut;
  • pucuk gunung Kaukasus ditutupi es lan salju ing saindhenging taun.

Sifat Kaukasia

Amarga lokasi geografis lan keragaman relief, Kaukasus nduweni sipat unik. Ing kene ana alas konifer sing padhet lan amba, padang rumput alpine lan rawa dataran rendah.

Pucuk gunung sisih lor duwe iklim sing luwih adhem. Zonalitas vertikal ing gunung-gunung kasebut ditondoi kanthi owah-owahan sing cetha ing zona alam. Salju nutupi lereng lor pagunungan Kaukasia sing wis ana ing elevasi 2800 m.

Fauna Kaukasus mbutuhake perlindungan manungsa kanthi cepet. Akeh wakil fauna lokal ana ing ambang punah, lan sawetara kewan (macan, moose, bison) wis ilang.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Sumber Daya Alam Samudra Atlantik: Dhaptar Karakteristik, Mineral utawa Biologis, Mineral kanthi Singkat (Kelas 7, Geografi)

wong saka Kaukasus

Wilayah iki minangka campuran aneh saka macem-macem kelompok etnis, sing ana luwih saka seket. Wong-wong ing Kaukasus Lor katon padhang banget. Ing wilayah sing relatif cilik, Laks, Avar, Dargins, Lezgins, Chechens lan akeh bangsa liyane wis urip bebarengan kanggo akèh taun. Wigati dicathet yen saben wong bisa ngreksa budaya asline lan ora "mbubarake" ing wajan umum saka bangsa Kaukasia.

Azerbaijan, Armenia, Georgia manggon ing tlatah Transcaucasia. Nanging, komposisi nasional negara-negara kasebut uga ora podho, lan akeh wong Ossetia, Abkhazian, Kurdi, Gunung Yahudi lan Tats manggon ing kene.

Agama dominan bangsa Kaukasus yaiku Islam, diwakili dening cabang Sunni lan Syiah. Panggonan liya belongs kanggo Kristen Ortodoks, kang diakoni dening Georgians, Armenians, Ossetians.


Apa sing wis disinaoni?

Sinau topik "Kaukasus" ing program geografi kanggo kelas 8, kita sinau apa wilayah pegunungan iki. Kita nemokake fitur lokasi geografis, iklim, alam. Awaké dhéwé ngerti apa sing dienggo wong-wong ing wilayahé.





[youtubematic_search]


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah