Quantcast

Pira Bau sing Bisa Dirasakake?

El ser humano tienen la particularidad de contar con los órganos de los sentidos, entre ellos el Olfato, usted sabe ¿Cuántos Olores puede Percibir una persona?, en este artículo le vamos a dar la información necesaria, para que usted conozca todo sobre este tema.

Pira Bau sing Bisa Dirasakake Wong Rata-rata?

Liwat macem-macem panaliten sing ditindakake dening laboratorium neurogenetik, bisa ditemtokake manawa indra ambune manungsa bisa ngerteni nganti milyaran bau sing beda-beda, sing nuduhake yen irung minangka organ sing sensitif banget sing ana hubungane langsung karo manungsa. utek.

Saiki, mung 10 bau sing dideteksi, sing wis diklasifikasikake miturut dimensi sing beda-beda saka bau sing bisa ditemokake ing urip nyata lan sing digawe saka macem-macem campuran molekul sing saya rumit.

Contone, ambune mawar dumadi saka luwih saka 270 komponen, nanging mung sebagean cilik sing bisa ditemokake dening indra manungsa. Ing jaman rumiyin, para leluhur manungsa ngginakaken indra ambunipun kangge mapinten-pinten perkawis, langkung saking ingkang saged kita gunakaken ing jaman samenika.

Dipercaya yen leluhur kita nyelehake irung ing lemah kanggo ngerteni macem-macem jinis mambu, nanging nalika postur manungsa maju menyang posisi sing luwih jejeg, dheweke mandheg ngrasakake akeh bau sing asale saka lemah dhewe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kepiye carane sidik jari dibentuk?

Akeh peneliti uga nganggep manawa panggunaan kulkas saiki lan kasunyatane adus saben dina wis mbatesi cara kanggo ngurmati bau tartamtu ing donya modern. Dheweke uga nganggep manawa kanthi nyingkirake mambu, mula luwih akeh nggunakake indra penglihatan lan pangrungu.

Aroma sing luwih bisa dirasakake

Wis ditemtokake manawa mung 10 aroma sing kudu dirasakake lan saben wong bisa ndeteksi kanthi cepet, apa bocah utawa wong diwasa. Sawetara wong bisa uga duwe pangertèn iki luwih maju tinimbang wong liya. Ing pangertèn iki, ana wong sing, amarga pangertèn sing dikembangaké saka mambu, iku ahli ngicipi mambu.

Rata-rata wong bisa ndeteksi nganggo irung nalika panganan rusak, ngerteni zat-zat sing mbebayani kanggo kesehatan, nalika kelembapan akeh, yen ana geni, malah ana sing bisa ndeteksi bau hormon fisik manungsa.

Wewangian iki wis diklasifikasikaké minangka: Manis, Pahit, Oker, Smoked, Jeruk, Rancid, Floral, Menthol, Resinous, Woody, Rotten, Musk, Putrid, Ethereal lan pedhes. Nanging klasifikasi iki ora bisa diarani minangka siji-sijine utawa sing paling dipercaya, amarga ora nemtokake beda antarane bau saben klompok.

Kombinasi Bau

Nalika kombinasi macem-macem bau digawe, ora mungkin kanggo nemtokake jumlah bau sing bisa ditemtokake karo wong-wong mau supaya bisa ditemokake dening manungsa, nanging uga bisa diakoni tanpa akeh gaweyan. Amarga kabeh kombinasi sing bisa ditetepake, ora bisa nemtokake jumlah ambune, mula dipercaya manawa ana luwih saka milyar ambune sing bisa dingerteni dening manungsa.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pentinge Driji Cilik

carane-akeh-ambu-bisa-sampeyan-sampeyan-2

Apa mambu?

Mambu minangka organ awak manungsa sing bisa dirasakake bau, dianggep mambu ana hubungane karo indera pangrasa, lan loro-lorone mbantu sistem pencernaan.

Nanging mambu bisa digunakake ing jarak sing luwih adoh tinimbang rasa lan bisa nangkep aroma sing beda-beda sing ana ing udhara, mula kira-kira sensitivitase 10 kaping luwih kuat tinimbang papat indera liyane.

Ing irung ana sing diarani sel olfaktori, sing ditemokake ing njero rongga irung lan nyebar ing kabeh epitelium olfaktorius, wis diitung yen ing wilayah iki ana luwih saka 25 yuta sel sing umure mung 30 dina. , ing pungkasan wektu iki sel wiwit diganti karo sing anyar.

Fungsi sel olfaktori dipérang dadi loro, sing pisanan ndeteksi mambu liwat bohlam olfaktorius lan nggawa sensasi kasebut menyang otak liwat impuls saraf, lan sing kapindho yaiku liwat silia ana proteksi ing irung saka samubarang. agen njaba.

Kepiye Bau Dirasakake?

Bau bisa ditemokake kanthi telung cara: miturut intensitas, deskripsi lan apresiasi. Ditemtokake yen intensitas yaiku hubungan sing ana antarane konsentrasi wewangian lan bagean sing bisa dirasakake dening manungsa, mula intensitas kasebut beda-beda ing antarane saben aroma.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Carane akeh tab kita duwe?

Katrangan ambu utawa ambune yaiku kanggo nggawe perbandingan karo intensitas sing wis dirasakake, iki ing sawetara kasus mung sebagian cilik saka mambu, mula cara kanggo nggambarake bakal beda-beda ing antarane saben wong sing ngerteni.

Pungkasane apresiasi, sing subyektif. Wong bisa ngerti atusan mambu, nanging apresiasi ora bakal padha karo wong liya sing kena bau sing padha. Iki ngandhani yen kita bisa entuk panemu sing beda-beda babagan wewangian sing padha, sing bisa nyenengake, ora nyenengake, apik banget, utawa mung ora ngirimake sensasi marang wong sing ngerteni.

Mulane, rasa mambu bisa dadi pengalaman sing nyenengake kanggo wong sing mbantu dheweke ngerti donya ing saubengé, mambu tartamtu bisa nimbulaké owah-owahan ing swasana ati wong, ndadékaké kanggo evoke memori saka kanak-kanak utawa nggawe hubungan karo wong sing paling cedhak.

Yen indera mambu gagal amarga alasan apa wae, bisa nyebabake masalah kesehatan, utamane babagan mangan, kesejahteraan fisik lan urip saben dina. Ing negara-negara kuno kayata China, India lan Mesir, panggunaan tanduran aromatik penting kanggo mbantu wong bisa waras.

Ilmu iki durung ditemtokake minangka efektif dening donya ngelmu, nanging bebener iku positif mbantu wong sing nggunakake.

https://www.youtube.com/watch?v=_z9yMmC1LGc


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah