Pilar bumi

Pilar bumi minangka novel sajarah sing ditulis dening Ken Follett lan diterbitake ing 1989. Plot utama nderek pambangunan katedral sing apik banget ing kutha fiksi Kingsbridge lan crita liyane ing saubengé, kayata pasulayan kulawarga lan perang sipil.

Ringkesan lan Sinopsis

Tom Builder, sawise ilang komisi kanggo mbangun omah kanggo putrane Percy Hamleigh, ngumbara ing sisih kidul Inggris kanggo golek kerja. Sawise kelangan garwane nalika nglairake lan ketemu karo Ellen sing duwe kekuwatan sing peteng sing manggon ing guwa alas karo putrane, Jack, Tom manggon ing Kingsbridge ing sangisore naungan Prior Philip, sing kepengin nggedhekake priory kanthi mbangun Katedral.

Nggolek dana konstruksi, Filipus nyuwun marang Raja Stephen lan diwenehi tanah lan hak njupuk watu saka tambang kasebut. Nanging, tambang kasebut diwenehake marang Percy Hamleigh minangka bagean saka Shiring County.

Saliyané seneng karo raja, Hamleigh duwé alesan kanggo nggulingaké Bartolomeus, amarga putriné, Aliena, nolak putrané Hamleigh, William. William ketemu Aliena lan sadulure Richard manggon ing kastil lan ing mbales, rudo pekso dheweke lan mutilates Richard. Ora duwe omah lan mlarat, Aliena lan Richard lelungan kanggo petisi raja, mung kanggo nemokake bapakne mati ing pakunjaran.

Wong loro sumpah sing Richard bakal njupuk bali kabupaten. Aliena kerja kanggo mbantu Richard dadi ksatria Raja Stephen, perang ing perang sipil nglawan Maud. William uga perang kanggo raja, nanging Richard menang sih nalika mbela dheweke ing Pertempuran Lincoln.

Kangge, Tom wis mbangun katedral lan manggon karo anak-anake, Alfred lan Martha, Jeng Ellen, lan putrane Jack. Alfred ngremehake lan ngganggu Jack, lan perang ngungkapake yen Ellen lan Tom ora nikah, nuntut dheweke laku cabul. Nesu lan sengit marang para ulama, Ellen urinate ing kitab suci lan bali menyang alas karo Jack.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bocah lanang ing Pajamas Striped

Tom kekancan karo Prior Philip lan nalika Ellen bali, dheweke mbujuk Philip supaya ngapura dheweke lan ngidini dheweke omah-omah. Saiki loro tukang batu, Jack lan Alfred perang maneh. Jack wis kicked metu saka mbangun katedral lan dipeksa dadi biksu anyar kanggo tetep ing Kingsbridge.

Sawise pati Sir Percy, William lan Richard saingan kanggo earldom, nanging kamakmuran Kingsbridge wis mimpin menyang bangkrut ing beyo Shiring. Nyoba kanggo mulihake rejeki, William Burns mudhun Kingsbridge, matèni akeh wong, kalebu Tom Builder. Aliena kelangan rejeki maneh. Nanging, Jack lan Aliena nglampahi wengi sadurunge wedding, nanging Aliena omah-omah Alfred preduli lan Ellen ipat wedding, Rendering Alfred daya.

Pundung, Jack menyang Francia lan hones skills minangka pematung lan mason, ora ngerti sing Aliena ngandhut. Ing Kingsbridge, Alfred ngyakinake Philip kanggo ngganti langit-langit kayu karo kubah watu.

Bangunan ambruk sak layanan, matèni akeh wong nanging mbukak sing Aliena wis nglairake anak lanang abang-rambut, nyebabake Alfred nolak dheweke amarga dheweke dudu bapakne. Jack ngresiki kekacoan sawise Aliena ndadekke ngarep, nanging Philip nglarang Uni nganti marriage wis annulled: tumindak sing mbutuhake persetujuan Waleran Bigod.

Kangge, Richard wis gabung karo pasukan putra Maud, Henry, Earl saka Anjou. Nalika Henry nyerbu, Stephen sarujuk karo perjanjian sing Henry ngganteni Stephen lan kabeh estates bali menyang sing duwe sadurunge pamaréntahan Stephen. Frustasi sing earldom ora bakal pindhah menyang Richard nganti pati Stephen kang, Aliena njupuk tindakan lan convinces bojo William kang Elizabeth kanggo menehi Bèntèng liwat kanggo wong-wong mau. Iki meksa William bali menyang desa Hamleigh.

Sawise Alfred, ing upaya kanggo rudo pekso Aliena, matèni Richard ing perang ganas, loro dheweke lan Jack bisa omah-omah, kang padha nindakake, akeh kanggo bungahaken saka desa lan Philip. Nanging, Richard "pembunuhan" Alfred narik kawigatosan William, sing sawise ilang Earl wis dadi Sheriff lan nyoba kanggo nyekel Richard, nanging terakhir oncat lan, ing saran Filipus, ninggalake kanggo Perang Salib ing Tanah Suci kanggo mratobat saka dosa. . ninggalake kabupaten ing care Aliena kang. Nalika seda 20 taun sabanjure, ponakane Thomas entuk gelar kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kode Da Vinci

Sawise pirang-pirang taun, Katedral Kingsbridge rampung, amarga Jack sing pinter ngatasi masalah. Konflik kasebut terus nalika Waleran nuduh Prior Philip babagan laku jina lan cabul kanthi ngaku yen bhikkhu, Jonathan, iku putrane Philip.

Ellen sumpah sing Jonathan iku putra Tom Builder, nanging Waleran nuduh dheweke sumpah palsu, mbabarake complicity ing kongkalikong kanggo nglelebke Kapal Putih mbeta William Adelin, pewaris kanggo King Henry I. Rusak dening iki, Bigod urip ing dina minangka andhap asor. wiku.

Kangge, William Hamleigh wis mimpin gesang boros lan wekasanipun melu ing plot kanggo matèni Thomas Becket, Uskup Agung Canterbury. Disalahké saka sacrilege iki, William digantung. Paus meksa Raja Henry kanggo mratobat umum kanthi nduduhake subjugasi simbolis makutha menyang gereja.

Genre: Fiksi Sejarah

Sajarah Pilar bumi Dituturake liwat gaya narasi wong katelu, nanging sudut pandang mung diwatesi karo karakter ing buku kasebut. Sanajan novel kasebut minangka fiksi sejarah, nanging ora ana narator sejarah.

Sing maca ndeleng kabeh kedadeyan saka sudut pandang saiki para paraga utama. Iki minangka pilihan sing menarik kanggo penulis lan mbantu para pamaca tetep melu karo karakter, amarga, kanthi kabutuhan, sudut pandang karakter ora bisa ngluwihi pengalaman langsung dhewe.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Pendulum Foucault

Pribadi

  • Filipus: abbot saka katedral lan biara Kingsbridge.
  • Francis: imam lan seduluré Felipe.
  • Njupuk konstruktor: master builder pisanan saka Katedral Kingsbridge.
  • Agnes: Bojo pisanan Tom.
  • Alfred: putrane Tom lan Agnes.
  • Marta: Tom lan putri Agnes.
  • Jonathan:  putra bungsu saka Tom lan Agnes.
  • Ellen: Bojo nomer loro Tom.
  • Jack: Putrane Ellen karo kekasihe, Jack Shareburg.
  • Jack Shareburg: wong Prancis sing digantung ing wiwitan crita.
  • Earl Bartholomew—Earl of Shiring:  Bapake Richarda Aliena.
  • asing: putri Earl Bartholomew, garwane Alfred, garwane Jack.
  • Tommy: putra saka Aliena lan Jack.
  • Sally: putri saka Aliena lan Jack.
  • Richard: putrane Earl Bartholomew.
  • Regan Hamleigh: Bojone Percy.
  • Richard Hamleigh: Putrane Percy
  • Waleran Bigo: Uskup Shiring lan Kingsbridge.
  • King Stephen: raja ing wiwitan novel.
  • Permaisuri Maud: pewaris tahta sing sah.
  • Henry II: putrane Permaisuri Maud lan panguwasa Inggris.

Análisis

Novel iki nduweni tema utama kekerasan, iman, slamet lan sing paling penting, katresnan. Ana macem-macem aspèk cinta sing dituduhake ing Pilar bumi. Contone, ana rasa tresnane Filipus marang Gusti Allah, sing ndadekake Filipus ngupaya kanggo ngresiki awake dhewe saka emosi nepsu lan srakah sing asor kanggo nggawe awake dhewe pantes ditresnani Gusti Allah. Tresna marang Gusti Allah uga mbukak atine kanggo manungsa, amarga dheweke tansah nyoba tresna marang wong-wong sing ana ing saubengé, apa wong iku pengemis utawa maling utawa uskup sing ora sopan.

Filipus uga tresna banget marang bocah yatim piatu, Yonatan, sing dianggep putra. Ndhuwur kabeh, katresnan Filipus sing ndadekake dheweke bisa ningkatake lingkungane, apa tegese ndisiplin para wiku, njamin biara dheweke berkembang, utawa ngawasi pembangunan katedral sing ditresnani.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah