Quantcast

Biografi John Lennon, partisipasi ing The Beatles

Kita ngajak sampeyan ngerti Biografi John Lennon, salah sawijining seniman sing paling penting ing jagad iki, musisi, interpreter macem-macem instrumen, penyanyi-penulis lagu, komposer, pujangga, kartunis, produser, panulis, pacifist, aktivis lan aktor Inggris, banget. misuwur kanggo gadhah Panjenenganipun bagéan saka salah siji saka band rock Inggris paling misuwur kabeh wektu, The Beatles.

Biografi John Lennon

John Wiston Lennon lair nalika Perang Donya II diwiwiti, tanggal 9 Oktober 1940, ing Rumah Sakit Maternity Liverpool, saka wong tuwa Julia Stanley lan Alfred Lennon. Bapake minangka pelaut pedagang asal Irlandia, sing uga ora ana nalika putrane lair, amarga dheweke dadi prajurit lan pelaut. Jenengé diwènèhaké kanggo ngurmati mbah kakungé John lan Winston dening Perdana Menteri Inggris nalika Winston Churchill.

Aunque su padre estaba lejos de casa siempre enviaba un cheque de pago a la casa número 9 de Newcastle Road, en Liverpool, en ing ngendi encontraba John al lado de su madre. En febrero de 1944 dejaron de llegar los cheques, porque su padre fue arrestado por ausentarse sin permiso de sus labores, y en ese tiempo esto era tomado como una deserción. Meses después regresó a la casa y quiso cuidar de su hijo, pero Julia estaba embarazada de otro hombre y le rechazó.

Adhine Julia, Mimi Smith, kaping pirang-pirang mbantah kahanan John Lennon lan kahanan kulawargane ing Layanan Sosial Liverpool, sing Julia, ing tekanan gedhe, menehi John kanggo dheweke. Julia tansah dikritik amarga urip bebas karo John Dykins nalika nikah karo Alfred Lennon. Mulane faktor penentu sing ndadekake dheweke menehi John Lennon marang adhine yaiku dheweke kabeh turu ing amben sing padha amarga omahe Julia cilik banget.

Mimi Stanley lan George Smith nyedhiyakake John Lennon lingkungan keamanan lan stabilitas ing omahe ing Mendips, ing 251 Menlove Avenue, ing lingkungan Woolton. Ibune, sanajan lara amarga nyerah, mung manggon ing sawetara dalan. Nanging bedane, Mimi luwih tegas lan tanggung jawab, lan dheweke pengin ponakane sekolah sing apik.

Hubungan karo ibune bakal saya kuwat nalika John wis remaja lan liwat musik dheweke bisa nggabungake. Ibune, penggemar Elvis Presley, seneng nari lan ngerti carane muter banjo, mula hubungan antarane loro kasebut saya jero.

Biografi John Lennon

Ing sasi Juli 1946 bapake lunga nemoni dheweke lan diam-diam ngajak dheweke menyang Selandia Baru, nanging Julia ngoyak dheweke karo bojone anyar Bob Dykins, sawise mbantah, Alfred Lennon njaluk putrane milih karo sapa dheweke bakal tetep. mutusaké kanggo tetep karo rama, nanging sawise ibuné mlaku adoh dheweke wiwit nangis lan ngoyak. Dheweke ora nemoni bapake maneh nganti rong puluh taun sabanjure.

Liyane saka kanak-kanak lan remaja kang terus manggon karo lik Mimi lan bojone George Smith, padha ora duwe anak, lan padha duwe properti ing Mendips, ing 251 Menlove Avenue, Woolton. Senadyan kabeh, bulike tresna marang dheweke lan tansah tuku crita, nganti sawijining dina pamane muncul karo harmonika lan banjur mulang dheweke carane nggawe teka-teki silang. Saben dina ibune nekani dheweke, nanging nalika umure 11 taun, John sing marani ibune. John tansah nedahake karakter sing nyenengake lan bebas, beda banget karo bibi konservatif Mimí lan akeh prasangka.

Kutha liverpool kala wau dados plabuhan ingkang saya suda, pedunungipun lumayan maneka warna, gesangipun boten samesthinipun, ingkang ndadosaken rame inggih punika rame-rame kapal dagang, ing ngriku suitcases saka Sailors saka tengen segara padha wiwit nggawa bali rock anyar lan muter, negara, lan irama lan blues cathetan sing populasi Liverpool wiwit seneng. John Lennon tuwuh kanthi musik kasebut, ngrungokake Little Richard, Chuck Berry, Ray Charles lan Buddy Holly.

Persahabatan pisanane digawe ing tetanggan sing cedhak lan tetep seumur hidup. Ing jejere omahe manggon Pete Shotton, Ivan Vaughan lan Nigel Wallley karo dheweke mbentuk grup pisanan The Quarry Men. Shotton lan John nduwèni semangat mbrontak lan rasa humor sing ala sing éntuk paukuman lan penghinaan sing béda-béda kanthi ngalahake dheweke ing sekolah, sing umum digunakake ing sekolah-sekolah ing wektu iku. Panggonan sing paling disenengi nalika isih enom yaiku taman alas ing panti asuhan Salvation Army, sing diarani Strawberry Field, udakara 500 meter saka omahe.

Sadurungé dipatèni, dhèwèké nduwé wawancara sing akèh ngrembug bab tumindak mbrontak nalika isih enom, lan ngerti nèk wong tuwané kanca-kancané ngerti nèk dhèwèké kuwi wong sing gawé masalah, dhèwèké ora puas karo omongané. dheweke lan dheweke kena pengaruh banget. Ing pirang-pirang kasus, kraman lan cara dheweke nggawe kanca-kancane dadi masalah amarga meri, amarga dheweke ora ngerti kepiye duwe omah, lan wiwit cilik dheweke ngerti yen wong tuwa dudu dewa.

Biografi John Lennon

Dheweke uga nongkrong karo sepupune Stanley Parkes lan Leila Harvey lan kabeh padha menyang Blackpool kaping pirang-pirang seminggu kanggo ndeleng pertunjukan. Nalika umure 14 taun, pamane George seda nalika umure 52 taun amarga getihen ati, yaiku tanggal 5 Juni 1955. Wiwit isih cilik, agama sing ditanem ing dheweke yaiku Anglikan lan sekolah dhasare yaiku Dovedale. Ing taun 1952 dheweke bisa lulus ujian lan banjur nerusake pendhidhikan ing Quarry Bank High School ing ngendi dheweke manggon nganti taun 1957, nalika iku isih enom tanpa kuwatir, ing swasana ati apik lan karakter sing jinak lan ceria.

Dheweke tansah nggambar komik lan dilebokake ing buku tulis sing diarani The Daily Howl, sanajan nilai sekolahe nggegirisi, lan kelakuane ing sekolah akeh sing dikarepake, guru-gurune mikir dheweke, yen dheweke bakal gagal, dheweke ora ana pangarep-arep karo dheweke, yen dheweke dadi badut ing kelas lan sing ditindakake mung nggawe kanca-kanca sakelas mbuwang wektu.

Kanthi tekane Rock and Roll ing taun 1955 lan ing taun 1956, Inggris dadi edan, mayuta-yuta remaja Inggris sing lair nalika utawa sakcepete sawise Perang Donya II dadi semangat babagan musik iki, nalika iku hubungane John karo ibune Julia, dheweke wis tuwa banget lan dheweke seneng pindhah menyang omahe kanggo ngrungokake cathetan Elvis Presley, saliyane dheweke dhewe mulang dheweke main banjo.

Gitar pisanane dituku dening ibune ing 1956, iku merek Gallotone, lan regane limang kilogram lan sepuluh shillings, dhuwit iki dheweke nyilihake kanggo John karo mung kondisi sing gitar tansah ing omahé lan ora ing saka. adhine Mimi, amarga dheweke ngerti yen dheweke ora bakal ndhukung putrane ing penampilan musik.

Mimi ngira yen John Lennon ora bakal dadi wong sing misuwur, ora duwe bakat, musik bakal mboseni, lan kanthi gitar dheweke ora bakal entuk dhuwit sajrone urip. Tanggal 15 Juli 1958, nalika umure 17 taun, John kelangan ibune sawise ana mobil, sopir sing dadi polisi mabuk. Amarga dheweke gagal kabeh ujian SMA, dheweke ditampa ing Liverpool College of Art sawise lik Mimi ngomong karo kepala sekolah.

Biografi John Lennon

Wis sekolah dheweke wiwit nganggo gaya Teddy boy, lan dadi misuwur amarga interrupting kelas lan nggawe guru katon ridiculous. Panjenenganipun kicked metu saka kelas lukisan lan mesthi seni grafis lan kaancam bakal punah, expulsion saka pusat kanggo prilaku ala, ngendi bab awon kang wis rampung lungguh ing puteran model mudo ing kelas drawing anatomi. Maneh, sanajan akeh kanca-kancane sing mbantu dheweke, dheweke ora lulus ujian taunan, nanging kaya ngono dheweke ketemu karo bojone sing sepisanan, Cynthia Powell, ora suwe sawise dheweke diusir saka sekolah ing taun pungkasan.

Saka The Quarry Men Group menyang The Beatles

The Quarry Men dibentuk nalika John Lennon umur 15 taun lan nduweni jeneng iki amarga sekolah ing ngendi dheweke sinau, digawe ing September 1956, nalika musim panas 1957 dheweke menehi konser ing ngendi dheweke nggabungake gaya skiffle karo rock and roll. . Dheweke ketemu Paul McCartney ing Juli 6, 1957 nalika padha nindakake konser kapindho ing pesta dianakaké ing St.

Nalika iku lik John ngira yen kanca-kanca sing ditemoni ponakane iku kelas rendah lan malah bapake McCartney ora setuju karo kekancan sing diduweni amarga dheweke ngira yen putrane John bakal nemoni masalah, mula dheweke nglilani dheweke nindakake. latihan band ing nomer 20 Forthlin Road, house Paul, lan ing umur 18 John nyerat song pisanan sing limang taun mengko bakal ing ndhuwur 1 saka dhaptar lagu ing Inggris ing interpretasi The Fourmost.

Paul McCartney sing menehi saran supaya George Harrison gabung karo dheweke dadi gitaris utama, Lennon ngira yen umur Harrison (14 taun) isih enom banget kanggo dadi grup, mula Paul audisi ing ngendi dheweke main Raunchy supaya Lennon. bakal krungu dheweke lan pungkasane nampa. Sakcepete sawise Sutcliffe gabung karo dheweke lan nalika dheweke ganti jeneng kanthi bertahap nganti tekan The Beatles wiwit taun 1960, anggota liyane saka grup wiwitan ninggalake John.

Ing wulan Agustus 1960, The Beatles disewa kanggo nggawe 48 pagelaran ing Hamburg, Alemania, lan wiwit padha ora duwe drummer padha nyewa Pete Best. Lennon, sing wis umur 19 taun, weruh yen bulike ora seneng karo ponakane lelungan lan nyuwun supaya dheweke tetep sinau. Nanging dheweke mutusake kanggo pindhah menyang tur, ing April 1961 dheweke nindakake presentasi liyane, ing wektu iku kabeh grup njupuk phenmetrazine, jenis amphetamine sing mbantu wong-wong mau minangka stimulan kanggo pagelaran wengi dawa padha kudu nindakake.

Biografi John Lennon

Ing taun 1962, dheweke ketemu karo Brian Epstein, sing dadi wakil, nanging dheweke ora duwe kawruh babagan carane ngatur seniman, sanajan dheweke duwe pengaruh banget ing band kasebut, dheweke milih kostum lan cara tumindak ing panggung. Lennon sing mbrontak nentang nganggo jas lan dasi ing presentasi, nanging pungkasane nampa ide kasebut, kanthi syarat dheweke kudu dibayar.

Paul McCartney njupuk peran bassis nalika Sutcliffe mutusaké tetep ing Hamburg, lan banjur Ringo Starr gabung kanggo ngganti Best, mangkono mbentuk grup paling misuwur ing sajarah Rock and Roll, lan padha bakal bebarengan nganti agêng-70s. Dheweke pisanan sederhana "Love me Do" dirilis ing Oktober 5 lan puncak ing nomer 17 ing UK Music Chart. Album pisanane Please Please Me, direkam ing 10 jam tanggal 11 Februari 1963, lan Lennon ngalami selesma, amarga swarane rusak ing lagu pungkasan sing direkam "Twist Shout".

Kesatuan Lennon lan McCartney kanggo komposisi kasebut njupuk dheweke nulis ing 9 saka 14 lagu. Ing wong-wong mau Lennon durung nggawe akeh komposisi utawa puns, mung lagu-lagu prasaja sing ditulis kanggo nggawe swara anyar kanthi lirik sing ora ana relevansi. Lennon tansah dianggep minangka pimpinan grup, amarga dheweke paling tuwa lan paling pinter lan pinter.

Kasuksesané ing Inggris diwiwiti ing awal taun 1963. Ing taun iku anak kapisan John lan Cynthia lair, sing dijenengi Julian. Lennon ana ing tur nalika dheweke lair. Ing salah sawijining konser ing Royal Variety Show, Ibu Ratu lan pribadi kraton liyane padha rawuh, lan Lennon, flaming humor ireng, njaluk pirsawan kanggo applaud lan liyane mung muni perhiasan , bakal dadi salah siji saka akeh masalah. kahanan amarga watake.

Setaun sawise Beatlemania bubar ing Inggris, Brian Epstein mutusake yen wis wayahe lelungan menyang AS lan entuk pertunjukan ing Ed Sullivan Show, diterusake rong taun maneh tur lan syuting, lan ing wektu sing padha antarane akeh wong. kewajiban padha terus nulis lagu saben siji karo liyane sukses saka sadurunge.

Biografi John Lennon

Ing taun sing padha John Lennon nulis rong buku "In His Own Write" lan "Sparniad in the Works". Klompok kasebut dihias dening Parlemen Inggris menehi Ordo Kakaisaran Inggris lan pakurmatan saka Ratu ing taun 1965. Ana wektu nalika Lennon wiwit nandhang kuatir ing konser dheweke amarga jeritan para penggemar banter banget. ora bisa krungu musik padha diputer, supaya kualitas grup wiwit nuduhake banget.

Akèh-akèhé lagu kasebut déning Lennon lan McCartney, lan para kritikus saiki luwih fokus marang kualitas liriké. Bantuan salah siji saka akeh hits saka grup sing ditulis dening Lennon, iku salah siji saka ungkapan saka apa sing dirasakake nalika iku, Lennon nekat lan mbutuhake bantuan, wis gained bobot lan ing jero dheweke pengin nggawe akeh owah-owahan ing uripe.

Ing wulan Maret taun sing padha, Lennon ngonsumsi LSD sapisanan, kanthi ngapusi dokter gigi, sing nyampur obat kasebut karo kopi ing pesta nedha bengi, kajaba Lennon, George Harrison lan garwane. Dokter gigi ngandhani apa sing wis ditindakake lan njaluk supaya ora metu saka omah kanggo ngenteni efek saka hallucinogen, nanging dheweke mutusake lunga lan ora nggatekake bebaya kasebut.

Dheweke lunga menyang klub lan nalika lagi ana ing lift, dheweke mulai halusinasi yen lagi kobong, dheweke njerit. kaya edanPadha panas. Skandal kasebut terus ing taun kasebut nalika ing wawancara karo wartawan Maureen Cleave of the Evening Standard, dheweke ngandhani yen Kekristenan bakal ilang lan dheweke luwih populer tinimbang Yesus Kristus, lan dheweke ora ngerti manawa Rock and roll utawa Kristen bakal ilang. ilang dhisik.

Ing Inggris komentar iki ora nggawe akeh rame, nanging sawise limang sasi statements wawancara tekan Amerika Serikat ing majalah pemuda (Datebook), skandal iki kuwat banget sing kobongan saka rekaman Beatles, Klu Klux, padha. Klan ngancam mati lan mulane para mudha mutusake kanggo ninggalake tur ing wektu iku.

Taun Sinau, Pisahan

Wis ing 1967 John Lennon felt ilang, sawetara wektu wis liwati wiwit konser pungkasan, Tours wis dilereni soko tugas lan sukses komersial pungkasan saka 1966. Wiwit wis nggunakake LSD kecanduan tamba saya tambah lan ing taun iku luwih wektu iku. wis diobong. Kanggo akèh wartawan ing wektu iku, Lennon banget cedhak karo kelangan identitas lan dalan sing ana ing pikirane. Bebarengan, dheweke ngrilis lagu paling anyar "Strawberry Fields Forever", sing bisa entuk akeh review apik lan kacathet amarga kecerdasane sing apik banget.

Dadi albumé Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, salah siji sing paling diakoni ing grup Liverpool, ing ngendi prabédan sing kacathet ing lirik Lennon lan lagu-lagu cinta sing prasaja saka taun-taun awal karo McCartney. Uga ing taun iku padha delve menyang pasinaon kasukman saka Maharishi Mahesh Yogi, lan pindhah kanggo minggu instruksi pribadi kanggo seminar Meditasi Transendental ing Bangor, Wales.

Ing kono padha nampa informasi matine manager Brian Epstein, Lennon seng di tuduh sing padha bakal miwiti kanggo duwe masalah antarane wong-wong mau, amarga sumurup banget sing padha ora bisa kanggo nindakake apa-apa liyane saka muter musik lan wedi nyerang wong. Liwat George Harrison, grup kasebut pindhah menyang India kanggo ngetutake kapentingane ing Agama Wétan kanggo Ashram saka Maharishi, lan kanthi mangkono duwe orientasi sing luwih apik, ngatur kanggo nyipta akeh musik anyar kanggo album Abbey Road.

Ing pungkasan taun kasebut, sawijining film dirilis ing ngendi John Lennon mung akting "How I Won the War", film humor ireng. Nalika kedadeyan kasebut, Paul McCartney ngatur proyek karo band kasebut sawise Epstein tilar donya, film televisi sing diarani "The Magical Mystery Tour", digawe dening kabeh anggota band kasebut lan metu ing Desember taun kasebut.

Iku pisanan kabeh karya sing dikritik negatif, nanging soundtrack sing lagu Lennon "I Am the Walrus" sing ditulis adhedhasar urip novelis Lewis Carroll, diakoni lan dadi sukses gedhe. Saiki Epstein wis ora ana, kabeh anggota The Beatles tambah akeh peran penting ing aktivitas bisnis grup kasebut, mula ing Februari 1968 dheweke mbentuk Apple Corps. Iki minangka perusahaan multimedia sing duwe anak perusahaan liyane.

Biografi John Lennon

Lennon njlèntrèhaké usaha iki minangka cara kanggo ndeleng apa padha bisa duwe kamardikan seni liyane ing wangun bisnis. Nanging, nggunakake narkoba Lennon lan kapentingan anyar ing Yoko Ono, ditambah karo rencana Paul McCartney kanggo omah-omah, nemtokake kabutuhan saben wong kanggo nyelehake profesional ing pimpinan Apple.

Lennon nelpon Lord Beeching kanggo ngisi posisi kasebut nanging dheweke ora nampa. Banjur padha nggolèki Allen Klein sing nggawe aransemen karo Rolling Stones lan band liyane, lan disetujoni sing kang makili wong-wong mau, nanging Paul McCartney ora setuju karo idea iki lan ora tau mlebu kontrak.

Ing pungkasan taun 1968 Lennon melu ing film liyane "The Rolling Stones Rock and Roll Circus" minangka anggota band Dirty Mac. Erick Clapton, Keith Richards lan Mitch Mitchell uga ana ing kana. Yoko Ono nduweni partisipasi vokal ing film kasebut. John Lennon lan Yoko Ono nikah tanggal 20 Maret 1969, lan ngluncurake seri patbelas lithographs kanthi jeneng Bag One lan sing digawe saka gambar bulan madu, 8 diklasifikasikake minangka ora sopan lan dilarang lan disita. .

Sanajan mangkono, pendekatan kreatif dheweke terus lan bebarengan karo Yoko, Lennon ngrekam telung album eksperimen: Unfinished Music No.1: Two Virgins 85 (dadi luwih populer kanggo gambar cover tinimbang musike), Unfinished Music No.2: Life with Singa lan Album Pernikahan. Ing taun sing padha karo pernikahane, dheweke nggawe The Plastic Ono Band, album Live Peace ing Toronto 1969.

Iki ngemot singel "Give Peace a Chance" sing dijupuk minangka lagu kabangsan nglawan Perang Vietnam, "Turki Dingin" ing ngendi sing diarani sindrom penarikan heroin didokumentasikan lan "Karma Instan!" yaiku lagu protes marang invasi Inggris ing perang sipil Nigeria, lan dhukungan Amerika Serikat kanggo Perang Vietnam. Dheweke uga mbalekake medali minangka anggota Ordo Kakaisaran Inggris marang Ratu, minangka cara protes, sanajan dhawuhe tansah ditindakake nganti dina seda.

Biografi John Lennon

Ing September 1969, John Lennon mutusake ninggalake The Beatles, lan ora nggawe publikasi ing media, nalika band kasebut negosiasi kontrak rekaman, nanging nalika ngerti yen Paul McCartney wis ngrilis album solo pisanan ing April 1970, dheweke nesu banget. Mengko ing Majalah Rolling Stone dheweke mratelakake rasa nesu marang McCartney sing njupuk kesempatan kanggo ngumumake album dhewe lan mikir yen dheweke kudu nindakake perkara sing padha.

Dheweke uga nyatakake yen anggota liyane saka grup kasebut tansah ngrasakake musuhan marang Yoko Ono, lan dheweke, Ringo lan Harrison kesel ngetutake Paul McCartney, nyatane sawise mati Brian Epstein The Beatles ambruk, Paul nyoba nerusake ngatur grup kasebut. nanging ing kasunyatan padha mung mubeng ing bunder ganas sing kabeh iku mung nyandhang.

Karir solo

Sawise pisah Lennon saka band, dheweke lan Yoko Ono ngalami terapi karo psikoterapis, Arthur Janov, lan lunga menyang Los Angeles, California. Terapi iki bakal ngeculake rasa lara emosional nalika isih cilik, lan dheweke kudu konsultasi kaping pindho saben minggu suwene patang wulan. Janov pengin nambani wong-wong mau luwih suwe, nanging dheweke rumangsa kudu bali menyang London.

Album solo pisanan John Lennon karo Plastic Ono Band metu ing taun 1970 lan ditampa kanthi apik dening para kritikus, kalebu ayat pungkasan saka lagu Lennon "God" minangka salah sawijining sing paling apik sing wis tau krungu. Uga ing album iki ana salah sawijining lagu Lennon sing paling misuwur, "Ibu", sing nyritakake perasaane babagan rasa ditinggalake saka wong tuwane nalika isih cilik.

Liyane lagu kasebut kanthi tegas lan kanthi cara asam banget karo sistem sosial borjuis sing nyoba terus ngremehake para petani kanthi lagu "Working Class Hero", sing uga dilarang saka meh kabeh stasiun radio. Sawise wawancara karo Tariq Ali, lan krungu panemu revolusioner Lennon nulis lagu "Power to the People", melu protes karo Ali dening majalah OZ amarga didakwa saru, Lennon nganggep kasus iki minangka fasis lan njijiki lan bebarengan karo bojone Yoko. Ono nyanyi single "God Save Us/Do the Oz".

Biografi John Lennon

1971 minangka taun anyar kanggo Lennon sing ngrilis album anyar "Imagine" kanggo respon kritis sing rada tundhuk. Kanggo majalah Rolling Stone, album kasebut nduweni musik sing apik, nanging percaya yen posisi Lennon ora relevan lan ing pirang-pirang kasus mboseni. Lagu sing menehi judhul album kasebut, sing dadi lagu kabangsan kanggo perjuangan gerakan nglawan perang lan "How Do You Sleep", minangka cara kanggo nyerang Paul McCartney kanggo lirik sing wis ditulis. album Ram, lan mengko McCartney dhewe diterangno sing padha ditulis marang Lennon lan Yoko Ono.

Sanajan dheweke nyoba nggawe posisine luwih alus ing pertengahan taun 1970-an, dheweke nerangake yen lagu How Do You Sleep wis ditulis ing pikirane dhewe, ing taun 1980 dheweke ngandhakake yen dheweke wis nggunakake rasa dendam amarga pisahake Paul McCartney lan liyane. band Beatles kanggo nulis iku, nanging bener kang ora karo pikiran sing ing sirah kabeh wektu.

Ing Agustus 1971 John Lennon lan Yoko Ono nggawe keputusan kanggo pindhah menyang New York lan ing Desember taun iku padha nulis "Happy Xmas War is Over". Ing taun 1972 Richard Nixon, Présidhèn Amérika Sarékat, damel serangan balik strategis nglawan propaganda John Lennon nglawan Perang Vietnam, nggolèki cara kanggo ngusir dhèwèké.

Lennon lan Yoko nekani nedha bengi sawise pemilihan ing omah aktivis Jerry Rubin, sawise George McGovern kalah ing pemilihan presiden kanggo Nixon sing miwiti perang legal, ing ngendi tansah panguwasa imigrasi mbantah panggonan permanen John Lennon, kahanan sing terus nganti 1976. Nandhang sungkowo dening kahanan legal ing Amerika Serikat, Lennon wiwit ngombé ing pesta lan hubungan karo sawetara tamu, ninggalake Yoko Ono bingung dening sikap, mengko dheweke. bakal nulis lagu kanggo kedadeyan kasebut.

Pisahan karo Yoko Ono

Ing taun 1973 Lennon ngrekam album Mind Games lan mutusake kanggo pisah karo Yoko Ono, perpisahan kasebut suwene 18 wulan lan dheweke nyebutake tahap iki minangka akhir minggu sing ilang, dheweke lelungan saka Los Angeles menyang New York ing jejere May Pang. Albumé metu ing pertengahan November 1973 lan dhèwèké uga nulungi kancané Ringo Starr ngrévisi laguné "I'm the Greatest" kanggo album solo Antologi.

Biografi John Lennon

Ing awal 1974 Lennon isih ngombé karo kanca Harry Nilson, lan saben-saben penet digawe scandals kanggo partai lan negara alkohol pancet. Loro saka wong-wong mau echoed ing mratelakake panemume umum, pisanan nalika sijine andhuk ing pasuryan lan wanted kanggo perang karo waitress saka The Troubadour Club, lan rong minggu sawise kedadean iki padha dibusak saka klub padha kanggo nimbulaké interruptions ing presentation saka grup Smothers Brothers.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Biografi Sam Smith, Karir Musik lan Liyane

Lennon setuju dadi produser album "Pussy Cats" Harry Nilsson, mula May Pang nyewa omah ing pantai ing Los Angeles kanggo kabeh musisi, sawise ana ing kono sajrone sewulan kanthi debauchery lengkap lan sesi rekaman padha. ora digawe, Lennon gerakane bali menyang New York karo Pang kanggo terus karo produksi album anyar sing.

Ing wulan April, dheweke wis nulis lagu "Too Many Cooks" kanggo Mick Jagger, nanging amarga alasan kontrak, lagu kasebut ora dirilis nganti 30 taun sabanjure. Iku mengko bakal Pang ing 2007 sing dikirim single iki kanggo Jagger supaya bakal klebu ing "The Very Best of Mick Jagger".

Wis ing New York Lennon nggawe rekaman "Walls and Bridges" sing kalebu ing album "Whatever Gets You Thru the Night" ing ngendi Elton John bakal ana ing paduan suara lan ing piano minangka single solo Lennon sing bisa metu lan maju. dadi nomer siji ing denah, ngiring dening "Dream".

Ing taun 1974, lagu Ringo Starr "Goodnight Vienna" uga metu kanthi bantuan lan kontribusi John Lennon, sing nulis lirik lan main piano. Ing tanggal 28 Nopember, dheweke nggawe kejutan ing konser Thanksgiving Elton John sing dianakake ing Madison Square Garden, tetep janji yen dheweke bakal melu ing salah sawijining pertunjukan langsung, yen subyek sing dileksanakake bebarengan dadi cukup komersial lan tekan nomer. siji.

Biografi John Lennon

Kanthi Elton, dheweke nyanyi tema "Lucy in the Sky with Diamonds" lan "I Saw Her Standing There", ngenalake minangka lagu sing wis ditulis taun kepungkur kanggo pacar lawas sing jenenge Paul. Dheweke uga nulis lagu nomer siji David Bowie "Fame" lan uga main gitar lan ngrekam backing vokal ing Januari 1975. Elton John dadi puncak tangga lagu karo versi dhewe "Lucy in the Sky with Diamonds" karo Lennon ing gitar lan backing. vokal, nanging iki aken kanggo lagu iki ing album ing moniker Dr.. Wiston O'Boogie.

Sakcepete sawise iki, dheweke rekonsiliasi karo Yoko Ono lan ngrilis Rock'n'Roll, album sawetara versi sing metu ing Februari lan kalebu lagu-lagu saka "Stand By Me" lan dadi sukses ing Amerika Serikat lan Inggris. ., sing bakal dadi single pungkasan limang taun. Kajaba iku, penampilan panggung pungkasan yaiku kanggo AVT khusus A Salute to Lew Grade, sing dianakake tanggal 18 April lan ditayangake ing televisi ing wulan Juni.

Dheweke main gitar akustik, lan karo band wolung-piece, nindakake lagu "Slippin 'lan Slidin'" lan "Stand By Me." Nanging anehe sing terakhir ing versi televisi iki ora disiarkan. Dheweke uga nyanyi lagune "Imagine", band kasebut duwe topeng sing dipasang ing mburi sirahe kanggo menehi resemblance sing duwe loro pasuryan, salah sijine ora langsung menyang Grade, karo dheweke lan Paul McCartney wis konflik kanggo njaga kontrol. perusahaan penerbitan "The Beatles" lan sing paling akeh didol saham Dick James ing taun 1969.

Penarikan lan Bali: saka 1975 nganti 1980

Ing Oktober 1975, putra nomer loro, Sean lair, saka persatuan karo Yoko Ono, wiwit lair dheweke njupuk peran manungsa ing njero omah, lan dheweke mundur saka urip umum lan saka masyarakat. industri musik kanggo ngaturake awake dhewe kanggo kulawargane lan utamane kanggo putrane. Kontrake karo EMI-Capitol uga wis rampung sawise rampung album Shaved Fish.

Saben dina dheweke tangi jam enem esuk lan nindakake kabeh rencana kanggo dina. Kalebu dhaharan kanggo nglampahi wektu karo anak. Wiwit wektu iku dheweke nulis lagu "Cookin in the Kitchen of love", kanggo album anyar Ringo Starr "Rotogravure" ing taun 1976, minangka sesi rekaman pungkasan sing bakal ditindakake nganti 1980.

Wis ing taun 1977 dheweke ngumumake pensiun saka kegiatan musik ing Tokyo, ujar manawa wis dadi keputusan supaya bisa karo bayi sabisa-bisa lan duwe wektu luang kanggo nikmati pasangan lan kulawarga. Ing wektu istirahat iki, dheweke nyebat awake dhewe kanggo nggambar lan nulis buku minangka otobiografi lan dheweke nyebut awake dhewe "Crazy Things", sing bakal diterbitake mengko.

Dheweke bali menyang panggung musik ing taun 1980 kanthi single "Just Like Starting Over" lan album "Double Fantasy", kanthi lagu-lagu sing ditulis ing prau layar nalika dheweke ana ing Bermuda ing wulan Juni taun kasebut, ing lagu-lagu kasebut. nggambarake stabilitas lan sukses ing urip kulawarga. Saka kabeh materi sing ana ing antarane dheweke lan Yoko, dheweke wis nyimpen materi tambahan kanggo nggawe album liyane sing diarani "Susu lan Madu", sing dirilis ing taun 1984 sawise mati John Lennon.

Pati John Lennon

Tanggal 8 Desember 1980, John lan Yoko bali menyang Gedung Dakota ing New York, jam 10 bengi, Mark David Chapman nembak 50 tembakan marang dheweke, papat nembak mburi lan sing siji nempuh pundhak kiwa, yaiku. digawa menyang kamar darurat ing Rumah Sakit Roosevelt ing ngendi dheweke tiwas ing jam 5.

Lennon ninggalake bangunan ing afternoon, menehi Chapman autograph ing album Fantasi kaping pindho. Dina sabanjure Yoko ing statement pers njlentrehake yen dheweke ora bakal nganakake panguburan amarga bojone tresna lan ndedonga kanggo manungsa lan pengin kabeh wong nindakake perkara sing padha kanggo dheweke. Dheweke mrentahake kremasi awak ing Ferncliff Cemetery ing Hartsdale lan mengko ing Central Park New York nyebar awu.

The Strawberry Fields Memorial dibangun ing situs kasebut. Chapman dikunjara, diadili lan disalahké saka pembunuhan tingkat kapindho, dihukum penjara seumur hidup, kanthi kemungkinan parole sawise 20 taun ukuman, nanging saiki isih dikunjara amarga dheweke wis ditolak kemungkinan kasebut ing sawetara kesempatan.

40 taun sawise mateni dheweke, Chapman njaluk ngapura marang Yoko Ono, kanggo kaping sewelas dheweke ditolak parole, dheweke ujar manawa dheweke nindakake iku kanggo kamulyan pribadi lan dheweke ngerti yen dheweke kudu menehi paukuman pati, sing terus-terusan mikir babagan tumindak kekejeman sing ditindakake lan nampa yen dheweke bakal nglampahi kabeh urip ing pakunjaran amarga tumindak egois, sing nyebabake rasa lara ora mung kanggo kulawarga nanging kabeh jagad.

Yoko Ono wis nekani saben banding Chapman lan ora nglilani dheweke dibebasake amarga dheweke wedi yen dheweke bakal dibebasake lan dheweke bisa nglarani dheweke utawa putrane, utawa sapa wae umume. Kanggone Dewan Banding, kamardikane ora cocog amarga ora cocog karo kesejahteraan masyarakat. Chapman umur 25 taun nalika nindakake pembunuhan, dheweke saiki umur 65 taun, nikah nalika dikunjara, lan bojone manggon ing cedhak. Dheweke dadi wong sing religius lan wong Kristen sing taat.

Teori konspirasi babagan seda

Sawisé séda John Lennon, muncul macem-macem teori babagan kemungkinan konspirasi ing pati dening CIA. Akeh wong sing ngomong yen Chapman minangka wong sing duwe masalah mental, mbok menawa dheweke ana ing pikiran sing bener nalika mateni dheweke utawa dheweke mung penggemar artis sing kepengin banget.

Kanggo wong liya lan sing bisa dipercaya yaiku Chapman minangka agen sing disewa CIA (Central American Intelligence) kanggo mateni Lennon, amarga dheweke tansah dadi karakter sing ora nyenengake kanggo kabeh Pamrentah Amerika Serikat, amarga dadi aktivis lan nuduhake protes marang sistem kapitalis, kampanye sing entuk wong ewu pandherekipun, lan wutah iki bisa nimbulaké citra negara lan stabilitas kanggo ambruk.

Lennon lan uripe karo Cynthia Powell

Cynthia Powell minangka pacar pisanan lan garwane John Lennon, dheweke ketemu nalika sinau ing Liverpool College of Art ing taun 1957. Dheweke nyatakake yen ing wiwitan dheweke wedi karo sikap lan penampilan Lennon, nanging isih ngrasa ketertarikan. Dheweke ngerti yen dheweke kepengin banget karo Briggitte Bardot, mula dheweke mutusake kanggo ngethok rambute pirang, Lennon ngajak dheweke metu nanging dheweke duwe pacar ing wektu kasebut lan ngandhani yen ora, Lennon negesake yen dheweke ora njaluk nikah karo dheweke.

Biografi John Lennon

Dheweke ngancani dheweke menyang konser karo The Quarrymen lan lelungan menyang Hamburg karo pacar Paul McCartney kanggo duwe wektu karo John. Dheweke tansah cemburu lan pungkasane posesif, mula Cynthia wedi yen dheweke nesu amarga dheweke dianiaya sacara fisik. Ing babagan iki, pirang-pirang taun sabanjure, John ujar manawa dheweke ora nate takon babagan sikap macho sing diduweni nganti ketemu karo Yoko Ono.

Nalika John ngerti yen Cynthia ngandhut ing taun 1962, dheweke kandha yen mung siji-sijine solusi yaiku nikah. Pernikahan kasebut dianakake tanggal 23 Agustus 1962 ing Kantor Registry Mount Pleasant ing Liverpool. Mung ing wektu sing disebut Beatlemania njupuk liwat UK. Wengi sing padha manten kudu tumindak kaping pindho lan wiwit iku saben dina.

Brian Epstein amarga wedi marang reaksi para penggemar babagan gagasan yen Beatle wis nikah, njaga rahasia perkawinan. Nalika anak kapisan lair Lennon ing tur lan ora ketemu putrane nganti telung dina sawise lair. Cynthia nyalahake risak perkawinane amarga nggunakake LSD, sing nggawe dheweke rumangsa ora peduli maneh.

Nyatane, nalika lelungan menyang Bangor, Wales, numpak sepur ing taun 1967 kanggo nganakake seminar meditasi, dheweke ora diakoni dening polisi lan ditolak numpak sepur. Dheweke langsung ngerti yen pernikahane bakal rampung. Sawise tekan omahe sawijining dina, ing Kenwood, dheweke kaget Lennon karo Yoko Ono lan mutusaké kanggo ninggalake kanggo pindhah karo sawetara kanca, ngendi dheweke uga intim karo Alexis Marda.

Mengko Lennon bakal njaluk pegatan lan hak asuh Julian amarga laku jina. Sawise akeh negosiasi Cynthia sarujuk kanggo pegatan, lan sawise njaluk resolusi metu saka pengadilan ing November 1968, Lennon sarujuk kanggo mbayar £100000 sasi, bonus taunan lan ninggalake hak asuh Julian kanggo Cynthia. Cynthia Powell tilar donya ing taun 2015 amarga tumor paru-paru.

Biografi John Lennon

Ing salah sawijining lagu, John Lennon nggambarake awake dhewe amarga tumindak kejam sing ditindakake marang bojone lan wanita liyane, amarga dheweke ngerti dheweke minangka penyalah gunaan lan pemukul, dheweke ora ngerti carane ngungkapake perasaane lan mung siji sing bisa ditindakake. marani pukulun lan panganiaya, ora mung karo wong wadon, nanging uga karo wong lanang, mula dheweke tansah nyoba golek tentrem.

John Lennon lan Brian Epstein

The Beatles ketemu Brian Epstein sawise nggawe pagelaran ing Liverpool Cavern Club ing November 1961. Epstein, asalé saka Yahudi lan homoseksual, ing wektu nalika ana akeh prasangka sosial, pengin ngatur grup amarga dheweke ngrasa ketertarikan fisik marang John Lennon. .. Akeh spekulasi sing muncul ing hubungane amarga pas Julian lair, dheweke loro-lorone lunga menyang Spanyol.

Lennon mengko bakal ngomong sing kaya crita katresnan nanging ora lengkap, amarga sesambetan ora tau rampung, nanging banget kuat lan iku wis pengalaman homoseksual pisanan kang, weruh sing ora homoseksual. Bali saka Spanyol, ing pesta ulang tahun McCartney, Lennon nyerang pemilik Cavern Club Bob Wooler nalika dheweke takon kanthi terang kepiye bulan madu, dipoyoki dheweke metu karo Epstein.

Nanging Lennon mbukak babagan cara nambani, kanthi ironi, Epstein amarga homoseksual lan amarga dheweke wong Yahudi. Epstein njaluk saran kanggo judhul otobiografine lan Lennon kandha supaya Queer Jew (kaya Yahudi Homoseksual), kaya ing latihan dheweke nggawe owah-owahan ing lirik lagu kanggo nyebut dheweke minangka homoseksual. Senadyan kabeh, sesambetan loropaken langgeng nganti pati Epstein kang.

Julian Lennon

Julian, putrane John Lennon sing sepisanan lair nalika komitmen pisanan The Beatles diwiwiti, mania kanggo grup iki ana ing saindhenging Inggris lan iki banget mengaruhi hubungane karo ibune Cynthia. John tansah ing tur lan ing April 8, 1963, nalika putrane lair, bojone ora ana ing sisih. Loro-lorone perkawinan karo Cynthia lan lair saka putrane didhelikake saka publik amarga Epstein percaya yen iki ora bakal ngrusak citra sarjana John Lennon ing Beatles lan njaga sukses komersial karo para penggemar.

Julian dhewe kelingan, nalika umur 4 taun, dheweke wis nggawe gambar karo akeh bintang lan bocah wadon rambut pirang sing ditemokake ing salone, nalika bapake ndeleng gambar kasebut, dheweke takon apa iku, lan dheweke ngomong yen iku kanca Lucy ing langit karo berlian, lan kang wis digunakake judhul kanggo nulis lagu sing mengko bakal digunakake kanggo ngomong apa LSD temenan, tamba sing rama wis miwiti nganggo.

Paul McCartney ing Interview njupuk informasi iki kanggo diwenehake, lan ngandika sing padha ora sing kanggo asam. Julian, sing adoh saka uripe bapake, rumangsa cedhak karo Paul McCartney. Lan ing trip mobil nalika padha loro ing tengah divorce, McCartney wrote lagu "Hey Jules", kang Lennon banjur diganti "Hey Jude". Kanggo Lennon iki minangka salah sawijining lagu paling apik saka Paul McCartney, diwiwiti kanggo putrane, lan mengko dheweke mikir amarga hubungane karo Yoko Ono, nanging McCartney tansah mbantah informasi kasebut.

Hubungan iki antarane John lan putrane Julian tansah rocky lan banjur nalika dheweke nggawe keputusan kanggo manggon ing New York jejere Yoko ing 1971, dheweke ngerti yen dheweke ora bakal ketemu bapake maneh, nganti 1973 nalika karo Pang Padha ngrancang a patemon kanggo wong loro lan ibune ing Los Angeles, ing ngendi dheweke lunga menyang Disneyland kanggo preian. Wiwit iku, dheweke wiwit ketemu luwih kerep lan ing lagune "Walls and Bridges" dheweke ngidini dheweke main drum.

John uga tuku gitar Gibson Les Paul lan sawetara instrumen liyane supaya dheweke luwih bungah babagan musik lan ngajari dheweke sawetara kord gitar, Julian ngelingi wektu-wektu nalika dheweke cukup apik ing New York. Nalika John Lennon diwawancarai dening David Sheff saka majalah Playboy, sakdurunge seda, dheweke malah ujar manawa bedane anak loro yaiku yen Sean wis direncanakake, nanging dheweke isih tresna marang Julian amarga dheweke dadi putrane lan mesthine mesthine. dadi ngono..

Dheweke uga nyebutake yen dheweke ngarep-arep supaya hubungane karo putrane sing isih remaja bakal luwih apik ing tembe, nanging sayange dheweke tiwas lan ora bisa ditindakake. Julian nguripake musik ing taun 1984 karo album pisanan "Valotte", kang nampa review apik saka kritikus. Album kapindho ing taun 1986 "The Secret Value of Daydreaming" ora ditampa kanthi apik. Ing taun 1991 dheweke ngrilis "Help Yourself" lan ing 1998 "Photograph Smile", loro-lorone sukses komersial.

Ing tur sing digawe seduluré Sean ing 2007, dheweke ngancani dheweke kanggo njupuk gambar lan wiwit iku dadi luwih kasengsem ing subyek. Durung suwe iki tumor utek diilangi sing wis kawit lair nanging mentas thukul, saiki umure 57 taun, tumor kasebut dadi ganas mula cepet diilangi.

Urip karo Yoko Ono

Ana rong versi babagan carane John Lennon ketemu Yoko Ono, sing pisanan, yaiku sing dicritakake pasangan kasebut, yen ing tanggal 9 November 1966 Lennon ngunjungi Galeri Indica ing London, ing kana Yoko ana pameran seni konseptual lan yaiku John Dunbar sing ngenalake dheweke. Dheweke duwe karya sing diarani "Drive a Nail" lan John ora ngerti apa jenis seni kanggo nyopir paku menyang papan kayu lan uga nyebat karya seni.

Pameran iki isih ditutup kanggo umum, lan Lennon mekso Dunbar drive pucuk menyang kayu piyambak, nanging Yoko Ono nyegah wong. Dunbar didukani yen dheweke ngerti wong kasebut, dheweke dadi jutawan lan uga bisa mbatalake pembayaran kanggo karya kasebut. Yoko kandha yen dheweke durung tau krungu bab The Beatles, nanging sarujuk supaya dheweke nindakake yen dheweke mbayar biaya karya seni sing limang shilling. John ngandhani yen dheweke bakal mbayar kanthi imajinasi lan dheweke uga bakal nggunakake palu khayalan kanggo kuku. 

Versi kapindho yaiku sing dicritakake Paul McCartney yen ing pungkasan taun 1965 Yoko Ono ana ing London nggoleki skor musik asli kanggo buku "Notations" sing digawe John Cage. McCartney ora gelem menehi lembaran musik kanggo buku kasebut, nanging menehi saran supaya Lennon bisa menehi dheweke. Nalika dheweke njaluk, John Lennon menehi dheweke tulisan asli lagu "The Word".

Kanthi cara iki Yoko bakal miwiti nelpon John Lennon lan ngunjungi dheweke ing omahe, lan nalika Cynthia njaluk panjelasan babagan kedadeyan kasebut, Lennon ngandhani yen Yoko Ono mung pengin dhuwit kanggo seni avant-garde. Kasunyatane yaiku nalika Mei 1968 nalika Cynthia lagi liburan ing Yunani karo putrane, Lennon ngajak Yoko menyang omahe kanggo ngrekam album "Two Virgins", nanging akhire dheweke hubungan seks ing omahe.

Nalika Cynthia bali menyang omah, Yoko lagi nganggo klambi klambi lan ngombe teh karo John ing pawon, lan dheweke mung ngucap salam marang dheweke. Ing taun sing padha Yoko ngandhut, kanggo pisanan dening Lennon, nanging ilang bayi ing November 21, iki didaftar minangka John Ono Lennon II, mung sawetara minggu wis liwati wiwit pegatan Lennon karo Cynthia.

Ing rong taun pungkasan John karo Beatles, dheweke lan Yoko wis nggawe protes umum marang Perang Vietnam. Lan tanggal 20 Maret 1969 nikah ing Gibraltar, padha bulan madu ing Hotel Hilton ing Amsterdam lan nalika iku padha nganakake protes ing amben kanggo njaluk tentrem. Dheweke pengin nindakake perkara sing padha maneh, nanging ing Amerika Serikat, loro-lorone ora mlebu menyang negara kasebut, mula banjur menyang Hotel Queen Elizabeth ing Montréal, lan ngrekam single "Give Peace a Chance".

Ing pirang-pirang kesempatan padha nggabungake seni karo aktivisme lan protes, kaya sing kedadeyan karo bagim sing tampil ing Konferensi Pers Wina, kabeh wektu kasebut protes, ngasilake lagu "The Ballad of John and Yoko". Lennon dipengaruhi banget karo Yoko, mula dheweke ngganti jeneng tengah saka Winston dadi Ono. Dheweke nganakake upacara kanggo owah-owahan ing atap Gedung Apple Corps, sing padha karo telung sasi sadurunge dheweke menehi konser karo Beatles.

Lan sanajan dheweke dhewe ujar manawa jenenge John Ono Lennon, jeneng resmine dijupuk ing endi wae minangka John Winston Ono Lennon, amarga hukum Inggris ora ngidini dheweke ngilangi jeneng sing diwenehake nalika lair. Pasangan kasebut mutusake pindhah menyang Taman Tittenhurts ing Sunninghill, Berkshire. Yoko Ono tatu ing kacilakan mobil, lan John, pengin duwe dheweke cedhak, dhawuh supaya amben King Size digawa menyang studio rekaman ngendi padha nggawe album Abbey Road.

Iki bakal dadi album pungkasan saka papat saka Liverpool, amarga kahanan amarga perpisahan saka Beatles, saya geger, Yoko sing ngandhani Lennon pindhah menyang New York tanggal 31 Agustus 1971.

Panggonan pisanan ing kutha iki yaiku Hotel Saint Regis tanggal 5. Avenue, ing West 55th Street, banjur pindhah menyang 105 Bank Street ing Greenwich Village, nanging sawise rampokan dheweke mutusake pindhah menyang Gedung Dakota ing 1 72nd Street, ing Mei 1973.

Hubungane karo May Pang

Ing taun 1969 ABKCO Industries, perusahaan Allen Klein, nyewa May Pang dadi resepsionis, Lennon lan Ono ketemu karo dheweke setaun sabanjure lan banjur dadi asisten pribadine. Sawise makarya karo loro mau telung taun, Yoko marang wong sing dheweke lan Lennon padha drifting loro, dadi dheweke tabet sing Pang miwiti hubungan karo John Lennon amarga dheweke kepincut karo Pang.

Kaget, wiwit dheweke mung 22 taun, Pang setuju dadi partner saka John Lennon, lan padha pindhah menyang California, ing sesambetan sing bakal 18 sasi lan mengko John bakal nelpon akhir minggu ilang. Sawise ing California, dheweke nyengkuyung John kanggo nggoleki putrane Julian, sing wis rong taun ora kontak karo dheweke. Dheweke uga nyedhaki Paul McCartney, Ringo Starr, Mal Evans lan Harry Nilsson.

Mbalik ing New York lan ing apartemen anyar padha netepake kamar kanggo Julian kanggo ngunjungi wong-wong mau, nganti banjur Lennon wis ora pendekatan karo wong amarga saka Yoko Ono; lan ing wektu sing padha, dheweke nyedhaki kanca-kanca lawas lan sedulure. Wis ing sasi Desember, loro-lorone padha rencana tuku omah lan ora nampa telpone Yoko.

Ing taun 1974 John setuju ketemu karo Yoko Ono sing ngandhani yen dheweke wis nemokake cara kanggo mandheg ngrokok. Sawise ketemu, John ora mulih karo Pang lan ora nelpon dheweke. Nalika dheweke mutusake nelpon dheweke ing dina sabanjure, Ono ngandhani yen dheweke ora kasedhiya, amarga dheweke kesel sawise nglakoni sesi hipnoterapi.

Rong dina sabanjure John Lennon nimbali dheweke banget bingung, bingung, lan Pang percaya yen dheweke wis dicuci otak, nanging dheweke ngandhani yen pisah karo Yoko wis rampung lan dheweke bakal bali maneh, nanging dheweke nampa yen dheweke terus karo Pang minangka yen padha kekasih Dheweke ora nampa syarat lan nglilani dheweke lunga.

Sean Lennon: Anak sing direncanakake

Sawise padha bebarengan maneh, Yoko Ono ngandhut, nanging sawise telung keguguran pengin duwe anak karo Lennon, dheweke ngandhani Lennon yen dheweke ora pengin duwe bayi, dheweke mikir kanggo nerusake meteng nanging ngidini John Lennon dadi siji. Dheweke nginep ing omah ngurus bayi lan dheweke nampa kondisi kasebut. Ing tanggal 9 Oktober 1975, Yoko Ono operasi caesar, Lennon umure 35 taun lan ninggalake kabeh karir musike kanggo nglampahi limang taun nindakake tugas rumah tangga.

Dheweke nyewa fotografer kanggo njupuk gambar bayi saben dina sajrone setaun, lan wis nggawe akeh gambar kanggo dheweke sing bakal dadi buku "Real Love: The Drawings for Sean." Saiki Sean Lennon wis diwasa, dheweke wis darmabakti kanggo musik lan uga kanggo ngatur 8 perusahaan sing diduweni minangka warisan saka bapake sing misuwur, kalebu Apple Corps. Kabeh perusahaan iki dikelola dening sawetara ahli waris.

Sakdurunge kabeh administrasi ngurusi ibune Yoko Ono, randha Lennon, rejeki sing saiki kira-kira luwih saka 800 yuta dolar. Yoko dhewe wis njupuk inisiatif kanggo nyerahake kabeh marang putrane amarga umure (wis umur 87 taun) lan masalah kesehatan sing nandhang sangsara. Ono wis setaun luwih ora ditemoni sapa-sapa lan tetep manggon ing gedhong lan apartemen kang seda bojone.

Hubungane karo Mantan Beatles

Persahabatan karo Ringo Starr minangka salah sawijining sing tetep tetep ing taun-taun sabanjure sawise pisah karo The Beatles ing taun 1970. Kanthi Paul McCartney lan George Harrison hubungane ambivalen, dheweke cedhak banget karo Harrison nalika nggawe album « Imagine ". ing 1971, telung taun salajengipun nalika Harrison ana ing New York kanggo demo Dark Horse, Lennon sarujuk kanggo pindhah ing tataran karo wong nanging sawise bantahan liwat tondo asto persetujuan pemukiman, kang diganti pikirane.

Nalika Lennon karo Pang, sepi mlebu persetujuan nalika lagi ing vacation ing Florida karo dheweke lan Julian. Sakcepete sadurunge seda, dheweke nuduhake rasa nesu marang Harrison, nalika ndeleng otobiografine, dheweke ngerti yen dheweke meh ora kasebut ing buku kasebut, dheweke rumangsa lara amarga ora ana, amarga dheweke mikir yen dheweke ora tau duwe pengaruh ing uripe, wis kasebut ing buku saka pisanan kanggo gitar pungkasan lan sax, nanging dheweke ngerti apa-apa bab Lennon, amarga dheweke ora tau kasebut.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Jaranan Polandia

Resentments kuwat kang marang Paul McCartney, kang nyerang wong atos ing lirik lagu "How Do You Sleep", padha rembugan dening penet kanggo telung taun saurutan sawise grup bubar. Sawisé iku padha nyoba kanggo njalin paseduluran maneh lan malah ing taun 1974 main bebarengan, nanging sawise iku padha ilang kontak maneh. Ing salah siji saka kunjungan pungkasan dheweke ketemu karo McCartney lan padha mirsani episode Saturday Night Live ngendi Lorne Michaels ngandika bakal menehi $ 3000 yen padha bisa njaluk grup bebarengan ing acara sing.

Padha mikir arep kanggo nuduhake kanggo pratelan sawetara dhuwit sing minangka guyon, nanging padha kesel. Telung dina sadurunge seda, John Lennon nyatakake yen mung wong loro ing kabeh karir sing dipilih kanggo kerja yaiku Paul McCartney lan Yoko Ono, lan pilihane ora tau ala.

Antarane loro kasebut, dicathet yen ana kompetisi musik sing kuat lan saben wong tansah ngarep-arep babagan karir lan musike. Nalika John Lennon ana ing break limang taun kang njupuk care saka Sean, Sean seneng ngaso nalika McCartney iki churning metu omong kosong musik paling apik ing urip. Ing taun 1980 nalika Paul McCartney nerbitake "Coming Up", minangka taun Lennon bali menyang studio lan pungkasan sing bakal urip, dheweke duwe akeh pertimbangan kanggo dheweke, ujar manawa dheweke bakal edan karo lagu kasebut.

Nalika ditakoni apa anggota band iku kanca utawa mungsuh, dheweke kandha yen dheweke dudu siji utawa liyane, lan dheweke wis suwe ora krungu saka wong-wong mau, nanging dheweke isih tresna, lan sanajan papat. padha rampung minangka grup, isih obah karo urip lan karir. George Harrison tilar donya ing November 2001 ing umur 58 taun amarga kanker paru-paru, awak dikremasi lan awu kasebar ing upacara pribadi sing ditindakake ing kali Gangga lan Yamuna.

John Lennon lan Aktivisme Politik

Nalika John Lennon lan Yoko Ono nikah, padha nggunakake bulan madu kanggo nggawe protes bedridden kanggo perdamaian, salah siji kang dianakaké ing Amsterdam ing Maret 1969, lan ditutupi lan dikritik minangka ridiculous dening akeh media. Nalika nindakake sabanjure ing Montreal, lagu "Give Peace a Chance" direkam, pisanan metu minangka siji lan banjur dadi salah sawijining panji kanggo protes marang Perang Vietnam.

Iki ditembangake dening seprapat yuta demonstran ing Washington DC tanggal 15 November 1969, dipimpin dening aktivis Jerome Grossman. Ing Desember taun kasebut, pasangan kasebut mbiayai penempatan akeh poster ing sepuluh kutha ing saindenging jagad, lan ing macem-macem basa sing ujar "Perang wis rampung, yen sampeyan pengin." Dheweke uga ngupaya kanggo mbuktekake kesucian James Hanratty, wong sing digantung amarga dipateni ing 1962. Lennon ujar manawa wong iki diserang dening borjuis wektu iku, sing ngedol senjata lan mateni wong ireng ing lurung-lurung.

Dheweke nindakake pawai kanggo nggoleki wong sing ora salah lan malah nggawe dokumenter babagan kasus kasebut. Taun-taun sabanjure, kesalahane Hanratty dibuktekake liwat tes DNA, sanajan kulawarga kasebut tetep ora salah nganti taun 2010. Ing 1971 padha simpati karo buruh saka perusahaan galangan kapal UCS Clydeside, sing makarya tanpa bayaran kanggo nyegah penutupan perusahaan, padha ngirim aransemen kembang lan 5000 pounds kanggo Staff.

Sawise pindhah menyang New York, dheweke kekancan karo loro sing diarani "Chicago Seven," Jerry Rubin lan Abbie Hoffman, sing dadi aktivis lan yippies sing nglawan perang. Kajaba iku, padha ndhukung John Sinclair, pujangga lan co-pendiri saka kang disebut White Panthers, sing ana ing pakunjaran kanggo 10 taun kanggo sade loro rokok mariyuana sawise didakwa kaping pirang-pirang kanggo milik tamba.

Ing Desember 1971, dheweke lunga menyang Demonstrasi kanggo kebebasan John Sinclair, sing dianakake ing Ann Arbor, Michigan, bebarengan karo 15 ewu wong liya. Konser dianakaké ing kono, ing ngendi Lennon, Stevie Wonder, Bob Seger lan Bobby Seale saka Partai Black Panther melu. Dheweke nggawe lagu kanthi jeneng aktivis nanging sedina sadurunge demonstrasi Senat Michigan nyetujoni hukum sing nyuda paukuman kanggo kepemilikan mariyuana lan patang dina sabanjure Sinclair dibebasake kanthi jaminan, sawise banding.

Ing taun 1972 ana pembantaian Minggu Getih ing ngendi 14 wong sing ora bersenjata melu demonstrasi ing Irlandia Lor, yaiku Tentara Inggris sing nindakake kabeh tumindak, lan Lennon nganti ngomong yen dheweke kudu milih tentara utawa IRA. (sing ora ana ing ontran-ontran) tetep karo pungkasan. Bebarengan karo Yoko, dheweke nulis rong lagu protes sing kalebu ing album "Some Time in New York City": "Luck of the Irish" lan "Sunday Bloody Sunday".

Tumindak pungkasan minangka aktivis yaiku ndhukung buruh sanitasi San Francisco ing Desember 1980, sing mogok amarga upah lan kahanan kerja, dheweke lan Yoko ngarepake rapat karo dheweke ing tanggal 14 Desember. Nanging suwe-suwe John Lennon ganti cara lan pikirane akeh lan dheweke duwe sikap sing luwih konservatif. Dina iki durung ditemtokake manawa versi owah-owahan prilaku iki bener utawa ora, sing bener yaiku nganti tanggal mati John Lennon, sikap mbrontak lan Protestan mesthi dadi alesan kanggo konflik lan rasa ora nyaman. Pemerintah Negara.

Upaya Deportasi

Sawise pengaruh lagu "Give Peace a Chance" lan "Happy Xmas War is Over" sing digandhengake karo kabeh gerakan protes nglawan Perang Vietnam, Presiden Nixon nampa laporan yen Lennon arep melu konser ing kutha kasebut. San Diego nalika dianakaké Konvènsi Nasional Republik, kang digawe kabeh efforts kanggo njupuk deportasi, amarga dheweke ngira yen tumindak iki bakal dadi sabab saka mundhut maneh pamilihan.

Nanging Senator Republik Strom Thrumond ing siaran pers taun 1972 nyatakake yen deportasi bisa dadi cara kanggo nggawe serangan kontra strategis marang Lennon. Sewulan sabanjure INS (Layanan Imigrasi lan Naturalisasi) diwiwiti proses kanggo deportasi ing panyokro bowo misdemeanor kepemilikan mariyuana ing London ing 1968, nggawe dheweke tetep ing Amerika Serikat ora bisa ditampa.

Sajrone telung setengah taun, John Lennon ana ing pirang-pirang sidang deportasi nganti 8 Oktober 1975, nalika Pengadilan Banding nyegah upaya deportasi, miturut prentah yen deportasi ora kudu adhedhasar pilihan wong, sing adhedhasar fakta utawa motif politik rahasia. Nalika uji coba kasebut ditindakake, dheweke melu demonstrasi lan tampil ing televisi. Lan dheweke uga duwe akeh dhukungan ora mung saka seniman nanging saka mayuta-yuta wong.

Ing tanggal 23 Maret 1973, prentah digawa metu supaya dheweke ninggalake Amerika Serikat lan dheweke duwe wektu 60 dina kanggo nglakoni, nalika Yoko Ono diwenehi panggonan permanen. Loro-lorone nggawe konferensi pers ing New York City, ing ngendi dheweke ngumumake yen negara Nutopia wis digawe, negara anyar sing ora ana watese, ora ana paspor lan mung ana wong.

Padha waved sapu tangan putih lan njaluk suaka politik ing Amerika Serikat, kabeh konferensi iki dipun damel film. Sakcepete sawise konferensi iki skandal teka kanggo cahya ing kasus Wartergate ngendi Nixon sumerep gambar tarnished lan pungkasanipun resigned saka presiden. Pengganti dheweke yaiku Gerald Ford, sing ora duwe minat kanggo perang nglawan Lennon, lan setaun sabanjure perintah pengusiran kasebut dibatalake.

Nalika Jimmy Carter dijenengi presiden Amerika Serikat lan kasus residensi wis dirampungake, dheweke pungkasane diwenehi Green Card lan John Lennon lan Yoko Ono ana ing acara perdana.

FBI lan Dokumen Ditahan

Sawise John Lennon dipateni, sejarawan Jon Wiener njaluk panjaluk marang pamrentah federal supaya bisa ngakses file ing FBI sing ana hubungane karo kegiatan John Lennon lan proses deportasi, nyatakake hukum anyar babagan kebebasan ekspresi. FBI ngakoni duwe luwih saka 281 kaca file ing penyanyi, nanging dheweke ora pengin nerbitake informasi kasebut kanthi lengkap, ujar manawa ana rincian sing bisa ngancam keamanan nasional.

Ing taun 1981, dheweke nggawe tuntutan hukum resmi marang FBI lan nampa bantuan saka American Civil Liberties Union (ACLU) California Kidul. Sawise 14 taun perjuangan, FBI nerbitake file sing ditahan. ACLU menang gugatan marang FBI ing taun 1991. Banjur Departemen Kehakiman banding menyang Mahkamah Agung, sing ora gelem nliti kasus kasebut.

Ing taun 1997, amarga aturan anyar sing ditandatangani dening Presiden Bill Clinton ing ngendi dokumen apa wae mung bisa ditahan yen ana kemungkinan cilaka kanggo bangsa, Departemen Kehakiman kudu ngrampungake akeh masalah sing ditundha metu saka pengadilan kanggo nggawe dokumen umum. kontrovèrsial.

Sawise 14 taun litigasi ing pengadilan ing Januari 2000, Wiener pungkasanipun ngeculake dokumen FBI babagan John Lennon, akeh laporan sing dawa saka mata-mata FBI sing njlentrehake aktivitas saben dinane, kalebu memo sing dikirim menyang Gedung Putih, transkrip saka akeh acara televisi, lan proposal sing Lennon dipenjara ing biaya tamba.

Kabeh laporan kasebut metu ing buku Gimme Some Thruth: The John Lennon FBI Files, sing banjur digawe dokumenter The US vs. John Lennon, 10 laporan pungkasan sing ditahan babagan aktivitas Lennon minangka aktivis ing London ing 1971 lan FBI ngaku ora nuduhake keamanan nasional, miturut janji rahasia karo pemerintah manca, diterbitake ing 2006, Ora ana bukti. ing wong saka pamaréntah Inggris sing padha weruh John Lennon minangka ancaman kanggo keamanan bangsa utawa stabilitas pamaréntah.

John Lennon: Passion kanggo Nulis lan Seni

Lennon wiwit nggambar lan nulis kanggo rekreasi ing umur enom banget tansah ing panuntun dhumateng lan dhukungan saka pamane George, dheweke nggawe kompilasi crita, puisi, gambar komik lan karikatur ing notebook Quarry Bank High School, kang disebut Daily Howl. . Kabeh gambar lan teks ngemot sindiran, lan dheweke main akeh game nganggo tembung.

Miturut kanca sekelas Bill Turner, dheweke wis nggawe notebook iki kanggo nglipur salah sawijining kanca saka The Quarrymen, Peter Shotton, sing bakal ndeleng drama kasebut sadurunge wong liya. Puns kanggo Lennon dadi panjelasan babagan perkara sing ora masuk akal lan dheweke bali menyang dheweke nalika umur 24 taun.

Kanthi buku kapisan "In His Own Write" wiwit taun 1964 ana macem-macem unsur puisi, komik animasi, drama lan gambar, lan ide kasebut muncul saka buku tulis sing digawe, liwat motivasi kanca-kancane sing ngajak dheweke nggawe buku. karo wong-wong mau. Akeh tulisan lan geguritan kang dianggep mirunggan dening The Times Literary Supplement, saliyane iku uga nyebutake menawa lucu, dijlentrehake kanthi apik lan ana gegayutane antarane gambar lan tetembungan, ing kono kabeh mau rampung ing rantai kebak fantasi.

Malah Lennon piyambak kepincut yen buku kasebut ditampa kanthi apik, lan luwih-luwih manawa para pangritik wis nganalisa buku kasebut kanggo menehi komentar marang para pamaca lan mulane wis ditindakake kanthi serius, kanthi cara sing padha karo dheweke nyoba nulis. senajan wiwitane dheweke ngira iki game sing lagi diputer kanggo awake dhewe.

Bebarengan karo buku sabanjure "A Spaniard in the Works" saka 1965, basis dijupuk kanggo Victor Spineti lan Adrienne Kennedy kanggo nggawe drama: The John Lennon Play. Mengko bakal dadi Lawrence Olivier, Direktur Teater Nasional sing rembugan karo Lennon kanggo nggawe perdana karya ing 1968. Lennon rawuh ing presentation pisanan diiringi Yoko Ono.

Lennon banjur nulis "Four Hands", film cekak sing nyritakake pengalamane nalika isih enom karo masturbasi kelompok, sing banjur dilebokake ing drama Oh! Kalkuta! Miturut Kenneth Tynan. Nalika Lennon tilar donya, karya liyane diterbitake sacara anumerta.

Frasa paling apik saka John Lennon

Dielingi kabeh musik sing dikarang lan dinyanyikake, John Lennon uga ninggalake pirang-pirang frasa sing kebak refleksi sajrone uripe, frasa kasebut menehi inspirasi gerakan anyar lan mung nggawe gambar sadurunge publik dianyari saben taun:

"Peranku ing masyarakat iki utawa sing bisa diduweni dening seniman yaiku nyoba ngungkapake apa sing dirasakake, ora ngandhani wong apa sing kudu dirasakake, ora dadi pendeta, utawa pimpinan, nanging refleksi saka saben wong. wong."

"Dheweke nggawe kita percaya yen saben wong iku setengah saka liyane, lan urip kita mung ana gunane yen kita bisa nemokake setengah liyane, nanging dheweke ora tau ngandhani yen kita wis lair kanthi wutuh lan ora kudu tanggung jawab. soko ing pundhak kita. apa kita ilang."

"Yen sampeyan jujur, sampeyan ora bakal entuk atusan kanca, nanging sampeyan bisa entuk kanca sing bener."

"Kabeh sing pengin kita ucapake yaiku menehi kesempatan tentrem."

"Agama iku mung minangka cara kanggo wong mbayar prasepuluhan, mung siji Gusti Allah lan ora sugih kaya para imam."

"Aku ora bakal ngorbanake katresnan sejati kanggo kanca-kanca utawa bisnis, ing pungkasan sampeyan bakal sepi ing wayah wengi, lan ora ana sing pengin, amben ora bisa diisi karo grup, utawa karo swinger, ana. ora ana sing luwih apik tinimbang duwe wong sing mbukak lan ngrangkul sampeyan".

"Ora penting kowe ndhelikake eseman lan nganggo klambi sing apik, yen ana barang sing ora bisa didhelikake, sing ala ing njero."

"Ing taun 60-an kita kabeh ana ing kapal sing arep nemokake donya anyar, lan Beatles minangka busur kapal."

"Ora penting sapa sing sampeyan tresnani, ing ngendi sampeyan tresna marang dheweke, kenapa sampeyan tresna utawa carane sampeyan tresna, sing penting sampeyan tresna marang dheweke."

"Kita manggon ing jagad sing kudu didhelikake kanggo nggawe katresnan, dene kekerasan ditindakake kanthi jelas saben dina."

"Aku ora ngomong yen ketuhanan ana, aku ora ngaku yen jiwa iku murni, aku ora tau ngomong yen aku duwe jawaban kanggo urip, aku mung nggawe lagu lan mangsuli pitakon kanthi cara sing paling jujur."

"Yen sampeyan pengin tumindak kaluhuran lan kaendahan, aja ana sing nganggep, aja sedhih, sunrise minangka pertunjukan sing apik, nanging umume penonton mesthi turu nalika kedadeyan kasebut."

"Ora ana sing kudu ngandhani sapa sampeyan utawa apa sampeyan. Sampeyan apa sampeyan, sampeyan apa sampeyan, lan apa sing dipikirake wong liya ora penting."

"Katresnan iku kita ditresnani, njaluk ditresnani lan kudu ditresnani."

"Nalika aku isih cilik, ibu ngandhani yen ucapan selamat iku kunci urip, lan ing sekolah, dheweke tau takon apa sing dakkarepake nalika aku gedhe, aku nulis yen aku pengin seneng. Bu guru kandha yen dheweke durung ngerti pitakonan lan aku kandha yen dheweke ora ngerti urip”.

Musike

Thanks kanggo hadiah sing diparingake pamane, harmonika, John wiwit njelajah musik, ngunjungi omah sepupu ing Skotlandia, dheweke kaget karo sopir bis sing main, sing kesengsem lan ngandhani John cilik yen dheweke bisa entuk profesional ing Edinburgh. , ing ngendi dheweke nyimpen siji ing gudang stasiun bis, sawise ana wong sing ninggalake ing salah sawijining unit.

Iki bakal dadi salah sawijining dolanan sing paling disenengi John nalika isih cilik, nganti pirang-pirang taun dheweke terus nggunakake, sanajan dheweke main karo The Beatles ing kutha Hamburg, lan swara kasebut dadi ciri lagu-lagu kasebut ing rekaman pisanan. . Kajaba iku, ibune mulang dheweke main banjo lan banjur gitar akustik, lan nalika umur 16 taun dheweke main gitar irama karo grup remaja The Quarrymen.

Mengko dheweke terus main gitar Rickenbacker 325 lan Gibson J-160E, lan minangka artis solo dheweke luwih milih Gibson Les Paul Junior. Produser album Fantasi Ganda ngelingi yen dheweke tansah nyetel senar kaping papat, mula lik Mimi ngerti yen dheweke sing main gitar ing rekaman kasebut. Dheweke uga main organ, harmonium, lan sok-sok bass enem senar ing lagu-lagune, nalika Paul McCartney main instrumen liyane ing pagelarane.

Dhèwèké nduwèni penghormatan gedhé kanggo piano-piano sing dhèwèké teka kanggo nyipta sawetara lagu kalebu "Imagine" sing bakal dadi salah sawijining lagu sing paling populer. Ing taun 1963 dheweke duwe improvisasi karo Paul McCartney nalika dheweke ana ing Amerika Serikat lan dheweke main "I Wan to Hold Your Hand", sing dadi hit nomer siji ing Inggris. Dheweke banjur dadi artis lan musisi pisanan ing Inggris sing entuk Mellotron, nanging ora tau digunakake ing lagu sing direkam karo Beatles.

gaya vokal

Nalika dheweke miwiti karo Beatles lan ing rekaman lagu «Twis and Shout», Lennon, kanthi kadhemen, ngrasa yen swarane wis kena pengaruh banget, lan dheweke ora nyanyi nanging bengok-bengok, lan miturut biografi Barry Miles. , iki bisa ngrusak strings. vokal mung kanggo kapentingan nembang rock and roll, Lennon ora seneng swarane dhewe lan pengin muni beda, mula George Martin produsere nggunakake trek ganda lan teknik studio liyane kanggo nggawe swara beda ing lagu. .

Nalika dheweke maju ing karir grup lan mengko dadi solois, swarane njupuk ekspresi anyar. Kanggo album sing digawe karo Yoko, "Plastic Ono Band", swarane dianggep minangka salah sawijining pertunjukan vokal penyanyi sing paling apik, saka moans utawa bengok-bengok nesu kanggo moans saka sumelang ing ngendi ana modulasi elektronik.

Kanggo David Stuart Ryan, John Lennon oscillated antarane kerentanan, sensitivitas lan naivety, ing gaya vokal kang ngadeg metu minangka gaya hard banget, swarane wis akeh kontras saka swara samar kanggo break swara nekat.

Warisan John Lennon

Kanggo sejarawan musik Schinder lan Schwartz, pengaruh musik Beatles ora dibesar-besarkan amarga menehi revolusi ing swara, gaya lan sikap musik populer kanggo nggawe lawang rock and roll mbukak kanggo rasa Inggris, saka iku. wayahe padha ngatur kanggo ngluwihi watesan gaya rock.

Kanggo Liam Gallagher saka grup Oasis, band iki akeh pengaruhe ing kabeh generasi. Malah ing taun 1999 ing jajak pendapat sing ditindakake BBC kanggo Hari Puisi Nasional Inggris, Inggris milih lagu "Imagine" minangka juara. Ing taun 2006, John Wiener, ing artikel kanggo The Guardian, ujar manawa para pemuda ing taun 1972 bisa ndeleng kanthi bungah kepiye Lennon mbela awake dhewe nglawan Nixon, lan kekarepan kanggo njupuk risiko ora mung ing karir musike nanging uga ing uripe. alesan ngapa akeh wong isih ngujo Lennon saiki.

Karikatur ing sampul album-album, ing ngendi potret-dhiri artis katon, ngomongake apa dheweke, lan ing ndhuwur kabeh kahanan manungsa. Lennon dieling-eling ing saindenging jagad, lan bukti iki yaiku monumen lan penghargaan sing ora kaetung sing digawe sawise dheweke mati. Bandara ing kutha asalé ing taun 2002 diganti jenengé Bandara Liverpool John Lennon.

Kajaba iku, ing dina dheweke bakal umur 70 taun, Monumen Perdamaian John Lennon dibukak ing taman Chavasse, Liverpool, lan mantan garwane Cynthia lan putrane Julian sing mbukak. Patung kasebut nampa jeneng Damai lan Harmoni lan minangka simbol perdamaian kanthi prasasti sing ujar "tentrem ing Bumi kanggo konservasi urip. Kanggo ngurmati John Lennon 1940-1980".

Ing Havana, Kuba, Taman John Lennon uga diresmikake kanggo nganakake konser lan kegiatan budaya, ing kana sampeyan bisa ndeleng patung Lennon sing ukurane urip ing bangku. Salah sawijining kawah ing planet Mercury dijenengi miturut Lennon kanggo pakurmatan ing taun 2013 dening International Astronomical Union.

Matur nuwun kanggo John Lennon

Duo Lennon lan McCartney dianggep minangka salah sawijining pengaruh paling misuwur ing musik ing abad kaping 25. Penampilané, minangka penyanyi, panulis utawa panulis, nyathet luwih saka 1 singel sing dadi nomer 100 ing daftar Billboard Hot 14 ing Amerika Serikat. Penjualan kabeh album duwe total luwih saka 3 yuta album sing didol, sing paling apik yaiku Double Fantasy sing adol luwih saka XNUMX yuta kopi mung ing Amerika Serikat.

Iki dirilis sawetara minggu sadurunge tilar donya lan menang Grammy Award kanggo Album of the Year ing 1981, banjur BRIT Award for Outstanding Contribution to Music setaun sabanjure. Ing taun 2002 ing jajak pendapat BBC Lennon ana ing posisi 8 saka dhaptar 100 wong Inggris paling gedhe.

Kajaba iku, dheweke entuk pangenalan saka majalah Rolling Stone amarga apresiasi musike, nempatake dheweke ing posisi kaping lima ing antarane 100 penyanyi paling apik ing kabeh wektu lan nomer 55 ing antarane gitaris paling apik. Dheweke wis mlebu ing Hall of Fame Penulis Lagu wiwit taun 1987 lan Hall of Fame Rock and Roll wiwit taun 1994.

Diskografi lan Film

Wiwit taun 1968, nalika debut minangka solois, dheweke ngrekam 11 album, sing pungkasan dipromosekake sawise dheweke mati. Disk kasebut yaiku:

  • Two Virgins (karo Yoko Ono) (1968)
  • Life with the Lions (karo Yoko Ono) (1969)
  • Album Pernikahan (karo Yoko Ono) (1969)
  • John Lennon/Plastic Ono Band (1970)
  • Mbayangno (1971)
  • Sawetara Wektu ing New York City (karo Yoko Ono) (1972)
  • Game Pikiran (1973)
  • Tembok lan Jembatan (1974)
  • Rock'n'Roll (1975)
  • Double Fantasy (karo Yoko Ono) (1980)
  • Susu lan Madu (karo Yoko Ono) (1984)

Sawetara film uga digawe, bebarengan karo liyane saka Beatles utawa partisipasi solo ing filmografi: The Mersey Sound (1963), A Hard Day's Night (1964), Help! (1965), How I Win the War (1967), Magical Mystery Tour (1967), Yellow Submarine (1968), Two Virgins (1968), Apotheosis (1970), Let It Dadi (1970).

Sing pungkasan yaiku Imagine saka 1988, penghargaan anumerta sing digawe kanggo nyritakake karir seni. Rong program televisi ing awal kariré ing taun 1965 "The Music of Lennon and McCartney" lan "Not Only ... But Also", banjur ing taun 1965 dheweke nggawe khusus Natal sing ditayangake ing televisi ing taun 1966.

Alasan kanggo misahake saka grup

Akeh sing wis dikandhakake lan ditulis babagan pamisahan salah sawijining grup musik sing paling misuwur ing kabeh wektu, kanthi lagu "Gusti Allah" sing digawe John Lennon ing taun 1970, sampeyan bisa ndeleng cara dheweke nuduhake yen dheweke ora percaya maneh marang Gusti Yesus. , ing Kennedy, utawa ing Elvis lan bab paling awon iku dheweke uga ora pracaya ing Beatles. Ing kana impene wis rampung, wiwit saiki dheweke mung percaya marang awake dhewe lan Yoko Ono, bojone.

Klompok nom-noman saka taun suwidakan sing wiwit nyanyi lagu saka grup liya, weruh yen dalan iki ora aman, mula dheweke wiwit nggawe lagu dhewe, ngetutake seniman saka taun 50-an lan ngetutake gaya Elvis utawa Buddy Holly. Lagu-lagu sing sepisanan nuduhake yen dheweke pancen wong enom sing naif nanging suwe-suwe dheweke bakal berkembang nganti tekan musik sing paling kompleks kanthi album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Saka wayahe kabeh diganti lan rampung ing taun 1967 karo matine manager Brian Epstein, siji-sijine sing bisa tetep bebarengan, lan sing disebut beatle kaping lima. Epstein minangka siji-sijine wong sing bisa ngrampungake kabeh bedane menyang wates sing rukun lan tetep bebarengan. Kanthi ora ana, papat nom-noman kasebut kudu ngurus bisnis grup kasebut, sing nganti saiki durung rampung, sing nyebabake sawetara perselisihan antarane wong-wong mau sing taun-taun sabanjure Lennon dhewe bakal ngakoni.

Paul McCartney nyoba dadi pimpinan grup sing nyebabake masalah liyane, amarga wong liya ngrasa kaya karakter sekunder, lan nalika keputusan kudu ditindakake, telu liyane tansah nglawan Paul. Perselisihan kasebut katon ing sampul album paling anyar "Let It Be", amarga grup kasebut ora manunggal kaya ing sampul liyane, nanging adoh saka siji liyane, saben wong duwe foto dhewe. Lan ing lagu "Two Of Us" antagonisme sing tuwuh ing antarane Lennon lan McCartney katon jelas, nalika dheweke ngomong babagan rong kanca lawas sing ora arep menyang endi wae.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Ketemu Biografi Penasaran Ariana Grande

Krisis iki ndadekake saben wong diwasa ora mung kanthi profesional nanging uga pribadi, amarga kabeh duwe pasangan lan kulawarga, lan luwih penting tinimbang hubungan sing ana ing grup. Yoko Ono, garwa nomer loro saka John Lennon, uga dituduh dadi wong sing nandhani perselisihan ing antarane kabeh lan sing nyebabake konfrontasi. Ora ana rahasia kanggo sapa wae ing wektu kasebut yen George lan Paul akeh sing ora setuju, lan mengko Lennon nyatakake yen Harrison tansah ngina Yoko ing pasuryane, lan luwih saka sepisan dheweke ngrasakake dheweke.

McCartney malah kandha yen Yoko Ono medeni dheweke lan ing sawetara lagu sadurunge nglebokake "Aku tresna sampeyan" sing prasaja ing sawijining lagu, dheweke kudu nggoleki frasa sing luwih intelektual supaya dheweke ora krasa gelo. Lennon ing Interview ngumumaké sing iki dipeksa kanggo milih antarane dheweke lan Beatles, lan mutusaké kanggo dheweke lan nganti wayahe iku maintained posisi sing wis digawe kaputusan paling apik, nalika liyane donya marang dheweke.

Kanthi liwati taun lan kadewasan, roh bakal tenang lan mitos penyihir Jepang sing bisa misahake Beatles diilangi. Ing buku Antologi ing ngendi saben wong nyritakake critane dhewe-dhewe, Ringo Starr ujar manawa dheweke kudu nandhang akeh sampah marang dheweke, kaya sing ditindakake Linda McCartney, amarga bubar grup kasebut, nanging ora ana siji-sijine dheweke. nyalahke, kang wis kadewasan lan rawuh saka 30 taun; kabeh padha omah-omah lan pancen wis owah, lan padha ora bisa nerusake uripe sakelompok remaja.

Pemisahan kasebut ana ing perselisihan saka loro komposer Lennon lan McCartney, George Harrison lan Ringo Starr tansah njaga profil sing kurang, Harrison kanggo bagean lan kanthi tenang saya apik minangka komposer, tanpa nggawe akeh penggemar. carane aku ngerti sampeyan bisa ndeleng ing hits "Soko" lan "Ing kene Comes the Sun." Kepinginan dadi protagonis John lan Paul minangka tantangan sing tetep kanggo hegemoni grup kasebut. Dheweke ora bisa dianggep padha, mula grup kasebut dadi cilik banget kanggo wong loro, mula saben wong wiwit nindakake proyek solo.

Kanggo grup liyane, The Beatles wis dadi jinis pakunjaran sing ora ngidini dheweke tuwuh kanthi musik, proyek artistik sing nggabungake dheweke wis ilang, Lennon nulis lagu-lagune langsung tanpa akeh pengaturan lan Paul seneng nggunakake instrumen senar. , lan panginten band needed kanggo bali menyang werna rock prasaja kanggo waras.

Nanging sejatine kabeh wis telat, Lennon ngandhani yen dheweke bakal lunga lan wong liya uga pengin nindakake perkara sing padha, klompok kasebut wis ilang pirang-pirang wulan sadurunge, lan masarakat pungkasan ngerti tanggal 10 April 1970 nalika Paul McCartney ujar manawa dheweke bakal ninggalake The Beatles. Amarga mung siji-sijine, klompok liyane dadi jengkel amarga mikir yen warta kasebut kudu diwenehake dening wong papat, lan dheweke mikir yen iki minangka cara kanggo entuk publisitas kanggo proyek solo, sing langsung metu sawise. padha nyuwil kabar.

Biografi John Lennon

Kanggo bagean kasebut, John tansah nyatakake yen Beatles digawe dening dheweke lan dheweke mung dadi wong sing mbubarake. Paul, sawise menehi kabar babagan pemisahan, ambruk depresi lan mangu-mangu yen dheweke duwe bakat ing musik, sawise pirang-pirang taun bebarengan minangka grup, dheweke ora ngerti carane bisa terus, mula dheweke mlebu spiral karusakan sing alon, tetep. ing omah.tanpa cukur lan ngombe omben-omben. Ing tengah-tengah pasulayan ing antarane pimpinan loro kasebut mung ana tembung sing ora sopan, lan ing saben lagu sing digawe dheweke, dheweke mesthi ujar.

Tanggepan John dicethakaké ana ing topik "Apa sampeyan turu?" ngendi ngandika McCartney minangka bodho conceited sing digawa lunga dening sycophants. Kanggo bagean kasebut, dheweke ngira yen musike sampah nalika John bisa muter tema sing diikuti dening para ayu liyane. Kanggo bagean, George Harrison ngancani John ing masalah iki main gitar, kang ndadekake dheweke ngerti yen dheweke setuju karo kabeh kritik sing digawe John babagan Paul.

Sajrone pirang-pirang taun, Lennon ngremehake kabeh gelut kasebut lan mengko dheweke ana hubungane karo Paul, ing taun 1974 dheweke kumpul lan main bareng ing sesi sing ora ana studio sing pengin tuku lan dipasarake amarga dheweke ngira yen kualitas swara sing kurang apik, nanging akeh banget. supaya kabeh penggemar isih ngimpi yen band bakal bebarengan lan muter maneh. Kanthi seda Lennon ing taun 1980, impen kasebut dadi mokal, taun-taun sabanjure, telu sing isih ana nggawe upeti marang John Lennon kanthi lagu sing dikarang dening George Harrison "All That Years Ago".

McCartney banjur ngluncurake "Here Today" minangka pangeling-eling banget kanggo kanca lan pasangan sing wis suwe ilang. Album kompilasi "Antologi" saka taun 1995 dadi kenangan pungkasan saka grup sing bisa dirungokake karo lagu-lagu anyar sing ora tau dirilis kanggo umum, ana sawetara demo John Lennon kayata "Free as a Bird" lan "Real Love". , Wong Liyané bisa nyelehaké musik lan instrumen saliyane swarané. Iku album reuni impen, tanpa dheweke pancen kumpul, liyane mung eksploitasi jeneng lan warisan.

Jeneng: The Beatles

Nalika John Lennon lan Paul McCartney gabung, padha ngginakaken wektu nulis lagu mung kanggo panghibur piyambak, padha isih karo mantan anggota saka grup The Quarrymen, nalika George Harrinson gabung padha ngganti jeneng grup kanggo Johnny lan Moondogs, lan mengko menyang The Nurk Twins. Wektu iku angel banget kanggo John amarga ibune ditabrak mobil lan dhuwit cilik sing ditinggalake putrane wis ilang.

Ing taun 1959, John Lennon golek kerja, nanging dheweke ora nate kelangan pangarep-arep yen klompoke bakal maju lan entuk konsolidasi lan sukses. Ing taun 1960, jeneng kasebut diganti maneh dadi grup Long John lan The Silver Beatles, sing banjur dikurangi dadi The Silver Beatles, nganti final mung diringkes dadi The Beatles.

Istilah kasebut bakal diciptakake dening John Lennon kanggo dolanan tembung, grup sing ngiringi Buddy Holly diarani The Crickets (The Grasshoppers), mula John njupuk istilah musik Beat lan ditambahake kumbang sing tegese "Kumbang". Umumé bisa diarani band kasebut diarani Músicos Escarabajos.

Tur kasebut diwiwiti ing Skotlandia karo Paul lan George, dheweke ngancani Johnny Gentle, dheweke nindakake sawetara latar mburi musik kanggo penari, banjur padha setuju lelungan menyang Jerman kanggo main ing sawetara klub wengi ing Chinatown Hamburg, apa wae sing bisa ditindakake kanggo muter musik luwih apik tinimbang tetep ing Liverpool kanthi kerja sing murah. Nalika bali menyang kampung halaman, dheweke dadi grup sing main ing The Cavern, Underground Club, ing ngendi dheweke uga nuduhake tabel sing dipikolehi ing tur.

Ing kono Brian Epstein nemokake wong-wong mau ing 1961, lan nawakake dadi mangar ing ijol-ijolan kanggo 25% saka income. Senajan Epstein wis ora idea carane kanggo ningkataké musisi, kang sijine kabeh efforts kanggo nggawe wong misuwur lan sukses komersial, Ringo bakal gabung ing 1962 kanggo ngganti drummer, lan wiwit iku sajarah.

Nalika grup bisa entuk pengikut ing ngendi adegan bocah-bocah wadon histeris bisa diamati, sing diarani groupies, polisi sing berjuang kanggo njaga ketertiban lan sing ora bisa ngemot akeh bocah-bocah wadon, dheweke terus ngliwati Eropah, mung kudu nyabrang. segara lan tekan Amerika Serikat lan banjur pindhah menyang liyane donya, ora mung ing negara demokratis lan kapitalis nanging uga ing negara sosialis lan komunis.

Lagu-lagu melodi lan harmonis ing jaman biyen, ditulis dening John lan Paul, sing banjur dikenal minangka swara Liverpool, klambi sing rapi lan sopan, potongan rambut sing modis lan sikap sing nyenengake nalika nindakake, menehi wawancara lan menehi ceramah ing ngendi umume, padha tansah banget lucu, lucu lan ora koyone kuwatir bab apa bisa kelakon.

Saben wong duwe gaya dhewe, Paul McCartney minangka romantis enom sing nggantheng, George Harrison bocah sing serius, Ringo Starr sing lucu saka grup kasebut, lan Lennon minangka wong enom sing mbrontak lan incisive. Kaya sing dikarepake, wektu njupuk tol, fame bisa nyebabake wong edan, obat-obatan wiwit katon, lan saka ing kono diskusi lan rekonsiliasi bakal dadi langkah sabanjure.

Nalika Brian Epstein tilar donya amarga overdosis barbiturat ing taun 1967, dheweke ninggalake grup kasebut kanthi dilucuti senjata. Saben wong wis urip kulawarga, nanging misahake iki prakteke decreed, akeh masalah financial, butarepan antarane John lan Paul, kepinginan kanggo nindakake saben karya solo sing digawe grup mung teka nganti 1970, impen sayangé rampung karo a band kapisah lan feuding.

Biografi John Lennon

Rahasia peteng

Yen padha ngetutake pitutur sing diwenehake sanak-sedulure, Beatles ora bakal ana. Adhine John Lennon, Julia Baird, nyatakake yen kabeh kulawarga Lennon, kaya McCartney, ora pengin dheweke ngupayakake musik. Mimi, lik John mesthi ngandhani yen ora apa-apa yen dheweke main gitar, nanging dheweke ora bisa urip karo dheweke, lan meksa dheweke golek proyek liyane.

Julia Baird, saiki 72, uga komentar yen Paul McCartney arep sinau dadi guru lan lik Mimi ngarepake John sinau seni komersial. Ing wektu iku akeh kanca cilik John bisa dadi bagéan saka klompok yen wong tuwane ora mbantah.

Salah sijine yaiku Rod David, kanca kelas sekolah seni lan uga musisi, nanging wong tuwane meksa dheweke mlebu ing Universitas Cambridge. Liyane yaiku Colin Hanton, sing wiwit main drum ing grup kasebut lan akeh latihan awal, nanging nalika umur 16 taun, wong tuwane nggawe dheweke dadi tukang kayu lan pungkasane nggawe bisnis pertukangan dhewe.

Wiwitane band ing Club de la Caverna banget ora stabil, nanging yen dheweke misuwur, papan kasebut dadi panggung anyar kanggo seniman liyane, ing papan kasebut dheweke menehi kira-kira 300 konser sajrone rong taun (1961-1962).) , kanggo dheweke iku dina sing paling apik kanggo adhine, ora mung minangka pribadi nanging uga minangka profesional.

Kematian ibune lan pamane George Smith ngrusak kanggo John Lennon enom ing wektu sing cendhak dheweke kelangan wong loro sing ndhukung dheweke ing musik, mesthi uripe bakal rusak lan mulane karaktere dadi luwih pait, mbrontak lan boten stabil, kang tau ngerti carane uwal saka wounds iki kanak-kanak; nilar wong tuwane lan tiwase wong loro sing ditresnani.

Dheweke bisa ngimbangi kerugian kasebut lan kinerja sing ora apik ing sekolah liwat musik lan rock and roll, saengga nalika seda ibune dheweke wis duwe grup musik pertama, The Quarrymen, lan ngerti pasangan pertamane. Paul MCCARTNEY. Ing taun 1962 nalika grup kasebut dibentuk, dheweke ngerti babagan tiwas bassis pertamane Stuart Sutcliffe, kanca cilike, amarga stroke nalika umure mung 21 taun.

Julia Baird wis nerbitake buku memoar dheweke "Bayangake Iki", ing ngendi dheweke nyritakake pengalaman kanak-kanak karo sadulure John Lennon lan uga momen-momen sabanjure sing misuwur. Salah sawijining bab dheweke nyritakake babagan hubungan iki, lan nyebataken nalika dheweke ngomong karo sadulure, dheweke rumangsa yen Yoko ngontrol urip John lan dheweke ngidini dheweke. Dheweke nerangake yen Yoko Ono pancen ora gelem ngomong karo adhine nalika dheweke sing nelpon dheweke, suwe-suwe telpon kasebut dadi luwih adoh lan nemokake John meh ora mungkin.

Ing wayahe dheweke mikir yen ana sawetara kesempatan sing adhine mangsuli telpon ing omah. Panjenenganipun kasebut ing bab iki sing sadulure ana ing wayahe estrangement, liwat kang nyatet sing Yoko wis akeh dipengaruhi urip John, ing 1975 sawise akeh telpon lan nulis layang, dheweke lan adhine Jackie ninggalake urip John ing cepet.

Ing bagean pungkasan saka buku kasebut, dheweke nyebutake warisan omah ing Liverpool sing diduweni John Lennon lan dianakake minangka simbol kanggo ngerteni manawa dheweke dadi sedulur saka penyanyi kasebut, nanging liwat telpon saka pengacara Yoko ngandhani. wong-wong mau, menawa omah iku dadi kagungane lan bakal nindakake apa kang dadi karsane. Dheweke uga nulis yen Ono ngandhani yen dheweke butuh bantuan, dheweke bakal ana kanggo nulungi dheweke.

Nanging Julia mangsuli yen dheweke ora butuh dhuwit, dheweke mung pengin omah kasebut minangka simbol, kenang-kenangan marang adhine sing wis tilar donya, wiwit iku dheweke ora ngerti apa-apa maneh babagan Yoko Ono. Buku kasebut didol minangka nanggepi dokumenter BBC babagan penyanyi ing ngendi akeh rincian sing dicritakake ora mesthi utawa durung nate kedadeyan, dheweke ngomong karo produser lan nerangake manawa dokumenter kasebut duwe akeh fantasi, nanging dheweke nggantung. munggah telpon ing dheweke.

Esuke dheweke ngomong karo editor saka koran Liverpool lan nawarake kanggo nulis versi sing dheweke ngerti babagan crita kasebut, mula dheweke kepengin nyritakake bebener supaya generasi sabanjure ora percaya karo goroh ing dokumenter kasebut, ing antarane yaiku dheweke dhewe. bocah-bocah. Dhèwèké mratelakake, bukune ora kebak karep, utawa bakal ngupayakake bathi kanthi ngrugekake ketenaran sedulure, yen wis ditulis puluhan taun kepungkur.

Ing salah siji saka sawetara telpon sing John bakal nggawe, dheweke takon apa ponakane ngerti dheweke, lan yen dheweke wis ngomong babagan dheweke, dheweke njaluk ngapura amarga adoh banget, nanging uripe ana ing dalan sing bener. Dheweke mikir yen alkohol lan obat-obatan nyebabake dheweke edan, nanging dheweke ngandhani yen kabeh kegilaan kasebut ana ing jaman kepungkur. Minangka adhine, dheweke ngandika admires admires, lan ngandika sing ngerti urip, sampeyan mung kudu njupuk menyang akun lagu.

Crita Aneh: Charles Manson

Musik ing album "Album Putih" diduga ngemot pesen subliminal sing nyebabake Charles Manson nindakake kejahatan kasebut ing taun 1970 mateni Sharon Tate lan sakelompok kanca ing omah pribadine, ing bagean awak dheweke nemokake tembung Helter Skelter sing ditulis. , digawe nganggo getih uga ing tembok omah. Charles Manson yakin yen lagu iki dening grup Inggris kanthi jelas ngomong babagan kiamat sing dikarepake lan Beatles njaluk pambrontakan Afrika Amerika, sing nambah kegilaan.

Lennon lan panggunaan narkoba

Nalika John Lennon lan The Beatles misuwur, dheweke wis nikah kanthi diam-diam karo Cynthia Powell amarga meteng. Taun-taun sawise dheweke pisah, Cynthia ngandhakake yen tahapan uripe, sing diarani urip sing didhelikake John Lennon, minangka momen paling angel ing uripe karo penyanyi. Ora bisa dingerteni yen dheweke wis omah-omah, luwih-luwih yen dheweke duwe anak.

Sanajan promosi pesen dheweke tansah tentrem lan katresnan, urip ing njaba sorotan ora kaya sing dikarepake. Ing mburi lawang omahe crita ana kekerasan, nesu, depresi, cemburu lan kecanduan narkoba. Ing siji-sijine biografi Beatles sing sah, ditulis ing taun 1968 dening Hunter Davies, Cythia kasebut minangka wanita sing apik banget sing dilecehke sacara psikologis dening bojone sing misuwur.

Cynthia kanthi karakter sing tenang, nyenengi lan tenang, dheweke katon beda banget karo John sing duwe urip luwih Hippie. Dheweke dhewe nyatakake yen taun-taun dheweke nikah, kabeh depresi, serangan nesu lan penyalahgunaan psikologis John Lennon, dheweke ngeculake dheweke liwat kekerasan fisik. Akeh infidelities ing gesang, John adoh saka bojo lan putrane kanggo dangu, tur karo band, lan mesthi ana kesempatan kanggo infidelity.

Putra pambarep Lennon, Julian uga ngakoni ing wawancara yen dheweke wis dilecehke sacara fisik lan emosional dening bapake lan dheweke ndeleng Paul McCartney luwih minangka bapak tinimbang John Lennon dhewe. Fame tanpa mangu minangka sarana sing misahake penyanyi saka kulawargane sing sepisanan, lan sing nuntun dheweke menyang jagad kecanduan, konsumsi alkohol lan LSD, lan sanajan konsumsi iki nggawe dheweke katon luwih santai lan kurang kasar, dheweke rumangsa yen penyanyi iki klelep menyang sumur jero amarga depresi lan obat anyar: heroin.

Taun-taun sabanjure John Lennon dhewe bakal ujar manawa nalika iku dheweke ora ngerti carane ngungkapake emosine lan mulane dheweke nabrak wong lanang lan wadon, lan amarga dheweke nemokake dalan anyar, dheweke ningkatake perdamaian, mula dheweke wis sinau supaya ora bisa. dadi wong sing kasar lan dheweke getun wis ngalami pengalaman kasebut.

Pegatan karo Cynthia sing teka ing taun 1968, saliyane dheweke wis duwe hubungan anyar karo Yoko Ono Jepang, suwene rong taun, ing asmara sing geger banget, nanging sing dituduhake ing umum sanajan dheweke wis omah-omah. Sawise pegatan, dheweke nikah karo bojone sing nomer loro, ing Gibraltar, upacara singkat 10 menit, lan bulan madu pitung dina, ing ngendi dheweke narik perhatian kabeh jagad, dikunci ing kamar lan karo media. komunikasi ing sisih kanggo ngirim pesen katresnan lan tentrem, lan ing posisi kanggo perang lan panganiaya.

Kanthi rilis buku "Nowhere Man: The Last Days of John Lennon", dening Robert Rosen, informasi anyar bisa ditemokake babagan apa sing ditindakake John Lennon ing tahap anyar iki. Penulis ujar manawa John Lennon sing ditemokake ing buku harian saka 1975 nganti 1980 minangka wong sugih sing kebak kontradiksi. Nalika iku dheweke dikurung ing Gedung Dakota, mundur saka musik lan ngurus putrane. Dheweke uga nyatakake yen dheweke cemburu karo sukses sing ditindakake Paul McCartney liwat musik lan rekaman, lan dheweke mikirake dheweke saben dina.

Prilaku sing dikembangake nalika iku rada ora nyenengake kanggo wong sing cedhak lan uga kanggo wong sing ora dikenal, wis dingerteni yen Yoko wis nggawa dheweke menyang jagad seni esoterik, tarot, sihir lan numerologi, lan dheweke dadi luwih akeh. paranoid amarga kepengin ngerti carane njaluk cara kanggo ngamanake mangsa.

Yoko wis nemokake tukang sulap kanggo kulawarga; Charlie Swan, sing sejatine diarani John Green. Wektu ing omah ora ana wektu kanggo nonton TV, udud, lan nulis ing jurnal. Saben dina dheweke nggawe cathetan rinci babagan apa sing diimpine, dheweke kepengin banget duwe impen sing jelas, banjur nggunakake numerologi kanggo nyoba golek panjelasan kanggo kabeh. Dheweke ora mung ngurus bocah kasebut, amarga dheweke percaya, dheweke duwe klompok staf domestik, sing tanggung jawab kanggo nindakake pakaryan omah lan ngrampungake kekarepan sing dikarepake musisi.

Kanthi kurungan ngandika writer, iku kang ngatur kanggo nggawe salah siji saka album paling apik "Double Fantasy", nanging album iki rodo kepinginan kanggo nanggapi Paul McCartney sing nggawe musik maneh, lan sing ana mbokmenawa bisa dadi. serikat anyar kluster.

Urip sawise Lennon

Sawise matine John Lennon, Yoko Ono terus manggon ing apartemen ing bangunan Dakota, babar blas secluded, nganti dheweke mutusaké kanggo nerusake karir minangka artis konsep, lan wiwit iku karya wis toured galeri kaetung ing saindhenging donya. Crita katresnan misuwur saka loro, kang kebak akeh eccentricities lan keluwihan, minangka bagéan saka wektu nalika gerakan pemberontak saka 60s lan perang nglawan perang lan panganiaya lair.

Ing antarane loro kasebut ana pengaruh sing ora bisa ngadhepi jagad iki dhewe, kanggo Lennon, Yoko minangka dewi katresnan sing ngebaki uripe. Wiwit padha ketemu, katresnan mimpin wong-wong mau kanggo dianggep abadi lan 40 taun sawise pati Lennon kang, Yoko terus karo warisan sing bojone ninggalake, sanajan saiki sethitik liyane dibusak saka aktivitas sosial lan bisnis.

Dheweke terus ndhukung panyebab adil lan sosial lan terus nganggep awake dhewe minangka pimpinan nglawan fracking, cara kontroversial kanggo ngekstrak minyak ing Amerika Serikat sing mung ngrusak lingkungan. Sean putrane isih ana ing jagad musik kaya dheweke, lan ing antarane dheweke bisa nguri-uri band "Plastic Ono Band" sing dibentuk karo Lennon, sanajan dheweke tansah nyatakake yen dheweke ora tau pengin putrane dadi musisi.

Dheweke uga ora pengin duwe gaya sing padha karo Beatles utawa karya sing ditindakake bapake, dheweke luwih seneng dheweke dadi arkeolog utawa ngabdiake awake dhewe kanggo perkara liyane supaya dheweke ora nandhang tekanan amarga duwe Jeneng Lennon, sanajan saiki dheweke ngakoni yen Sean minangka musisi kanthi akeh katrampilan lan bakat. Crita katresnan saka loro bakal tansah ana ing sajarah kaya jeneng John Lennon bakal ing salawas-lawase minangka genius musik kontemporer sing entuk kaabadian karo musik.

Top 10 Lagu John Lennon Aneh

Sajrone karir musik John Lennon nyipta akeh lagu sing ndadekake dheweke misuwur, ora mung minangka musisi lan penyanyi nanging uga minangka komposer, nanging uga nduweni sawetara lagu paling aneh sing nemtokake dheweke minangka wong ing pirang-pirang taun:

Gusti Allah: lagu sing nemtokake John Lennon minangka agnostik, metu ing album Plastic Ono Band, ing dheweke nuduhake yen dheweke ora percaya maneh ing Gusti Allah, Yesus Kristus, Buddha, Elvis, Dylan lan ora malah ing Beatles, ngimpi wis rampung.

Carane turu?: Saka album Imagine, John Lennon ujar manawa amarga Paul McCartney ilang yuta kilogram amarga ngumumake pemisahan saka Beatles kanthi prematur, amarga album pungkasan sing direkam "Ayo" durung dirilis. Dadi ", dheweke nulis lagu iki Carane sampeyan bisa turu?, minangka cara kanggo mbales dendam amarga dheweke ngrasa sengit marang Paulus, lan ing wektu sing padha ngelingake yen Paulus isih urip wiwit wingi.

Negara Attica: Saka album "Sometime in New York City", dianggep paradoks takdir, John nulis lagu iki babagan pakunjaran ing ngendi Mark Chapman, pembunuh dheweke, saiki dikunci. Nalika dheweke nulis 9 taun sadurunge dipateni, John luwih radikal, lan dianggep menehi dhuwit marang IRA. Kedadeyan kraman dumadi ing pakunjaran iki amarga radikal ireng jenenge George Jackson wis tilar donya ing, iku lagu protes duka karo motif musik banget.

New York City: saka album padha kasebut ing ndhuwur, nuduhake biographer John Lennon. Panjenenganipun mbayar pakurmatan kanggo Chuck Berry, sebutno langkah pisanan ing New York, ing wektu nalika wanted kanggo ndeleng Greenwich Village lan uga bab carane Dylan bisa manggon ana. Lagu iki minangka otobiografi, John tresna marang New York City amarga meh padha karo kutha ing ngendi dheweke lair, Liverpool.

Nggawa ing Lucie: Lagu iki saka album "Mind Games" lan John Lennon isih anti-perang, lan sanajan dheweke pengin nggawe album anyar kanthi gaya sing padha karo Imagine, dheweke nempatake lagu iki ing level sing padha karo Give Peace a Chance utawa Daya kanggo Rakyat. Lagu kasebut metu rong taun sawisé pungkasan Perang Vietnam lan John nudhuh marang pamaréntah Amérika sing njaluk supaya ora matèni wong, ngibarataké setan lan tandha 666, kanggo Lennon iki minangka salah sawijining lagu sing paling murni lan kuwi. kok senengane.

9 Ngimpi: saka album "Walls and Bridges", bakal dadi cara John Lennon kanggo mratelakake yen dheweke ana ing swarga kapitu.

Sampeyan ora bisa nyekel kula: belongs kanggo album "Rock lan Roll. Penerbit lagu Morris Levy nuntut John Lennon amarga lagune Come Together saka album Abbey Road mirip banget karo You Can't Catch Me dening Chuck Berry, sing penerbit Morris. Nanging Levis ora langsung pengin dhuwit, dheweke pengin John nggawe album cover karo lagu-lagu sing ditangani saka penyanyi liyane. John ngrampungake masalah kasebut kanthi ngatur lagu Berry supaya luwih mirip karo gaya Beatles.

Ngerti Dheweke yaiku Tresna marang Dheweke: Lagu iki uga saka album Rock and Roll. Iki minangka lagu nomer siji sing ditulis dening Lennon kanggo grup Teddy Bears sing dikelola dening Phil Spector ing taun 1958, dheweke pancen meksa Lennon kanggo nulis lagu kasebut, uga ujar manawa kanthi pistol ing tangane dheweke nyolong kaset lan ora ngeculake. nganti Capitol Records menehi produser satus ewu dolar. Yoko Ono ngrilis lagu kasebut kanthi jeneng Menlove Avenue ing album anumerta taun 1986.

Bocah ayu: saka album "Double Fantasy" lan ngendi John Lennon rama apik. Lagu iki darmabakti kanggo putrane Sean, amarga dheweke kepengin menehi apa sing durung tau bisa diwenehake

ora ana sing ngandhani aku: saka album "Susu lan Madu", lan sawise telung taun wis liwati wiwit matine John Lennon, Yoko isih nggoleki kaset lan demo kanggo materi kanggo album. Lagu iki direkam John kanggo menehi Ringo Starr kanggo album Stps lan Smell the Roses. Sawise John seda, Yoko ora menehi Ringo, nanging kalebu ing album anumerta Lennon, iku lagu mirunggan saka tataran pungkasan John Lennon minangka musisi.

Biografi liyane sing bisa disaranake yaiku:

Biografi John Gabriel

Biografi Bruno Mars

Biografi Joan Sebastian


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah