Quantcast

Awu Angela

Angela's Ashes minangka sing pisanan saka sawetara memoar sing ditulis dening penulis iki. Buku iki diterbitake ing taun 1996 lan dianugerahi Bebungah Pulitzer lan Penghargaan Lingkaran Kritik Buku Nasional. Ing taun 1999, bukunipun dipundamel film kanthi paraga aktor Inggris, Skotlandia lan Irlandia ingkang misuwur.

Gender

Buku iki Awu Angela Iku ing genre Memori. A memoar lan otobiografi duwe akeh sing padha. Nanging, memori ora adhedhasar fakta lan tanggal. Sing penting ing memoar yaiku tampilan pribadi penulis babagan urip, pengalaman unik. Ing kasus iki, memoar nyakup wektu tartamtu, ing kasus iki, pemuda penulis.

Narator lan karakter

Minangka memoar, narasi, mesthi, ditulis ing wong pisanan. Thanks kanggo sudut pandang iki, sing maca bakal kepincut lan bakal bisa ndeleng kabeh liwat mripate penulis dhewe. Bagéyan saka genius memoar yaiku penulis diwasa sing nulis memoar bisa njaga perspektif bocah sing ngalami acara sing ditulis.

  • Frank McCourt: penulis, narator lan protagonis saka buku. Minangka narator crita urip dhewe, McCourt nyerat saka perspektif remaja looking ing donya tinimbang minangka diwasa looking bali ing kanak-kanak.
  • Angela McCourt: Ibu Frank iku lucu lan tresna, ora overbearing utawa poto-melas, senadyan urip angel.
  • Malachy McCourt (Sr.): iku wong alkohol sing nglampahi gaji lan dhuwit kanggo omben-omben nalika anak-anake kaliren.
  • Malachy McCourt (Jr.): adhine Frank dening taun.
  • Oliver lan Eugene McCourt: Adhi kembar Frank. Padha mati ing sawetara sasi saben liyane.
  • Michael McCourt: Adhi Frank sing nomer loro
  • Alphi McCourt: adhine Frank.
  • Mbak Aggie: adhine Angela lan lik Frank kang sengsara.
  • Pa Keating: Pakdhe Frank sing anget lan penyayang.
  • Ab Sheehan: Adhine Angela lan pamane Frank.
  • Mbah : mbah sing mbantu McCourts kapan dheweke bisa.
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke

Hubungan judhul-isi

Awu ing perapian, awu sing tiba saka rokok Angela sing ora ana watese, minangka produk sampingan saka urip Angela sing sedih lan nekat. Awu ora duwe urip, iku sing tetep nalika geni mati. Dadi judhul katon kaya deskripsi sing cocog babagan buku kasebut: Perjuangan Angela sing terus-terusan kanggo urip lan urip sing kebak kapitunan lan kuciwane.

Ringkesan lan Sinopsis

Narator, Frank McCourt, nggambarake kepiye wong tuwane ing Brooklyn, New York. Sawise ibune, Angela, ngandhut lan nikah karo Malachy, bapakne anake. Angela berjuang kanggo nyukupi kulawargane sing saya tambah akeh, dene Malachy mbuwang gaji kanggo alkohol. Adhine Frank, Margaret, tilar donya lan Angela ngalami depresi.

McCourts mutusake bali menyang Irlandia. Angela miscarries, loro adhine Frank mati, lan Malachy terus ngombe dhuwit kulawarga.

Bocah cilik Frank minangka salah sawijining kekurangan, nanging uga humor lan petualangan. Lantai pertama omah kasebut kebanjiran lan Angela lan Malachy ngumumake yen kulawarga bakal pindhah menyang lantai loro sing anget lan nyaman, sing diarani " Italia”. Senajan alkoholisme Malachy nganggo kabeh dhuwit pangan, menang katresnan lan tresno Frank.

Angela nglairaké anak loro, Michael lan Alfonso, "Alphie" kanggo short. Nalika Frank saya tuwa, narasi kasebut luwih fokus marang eksploitasi ing sekolah. Ing umur sepuluh taun, dheweke dikonfirmasi Katolik. Sanalika dheweke lara demam tipus lan kudu tetep ing rumah sakit nganti pirang-pirang wulan. Ing kana, dheweke ketemu karo Shakespeare. Nalika dheweke bali sekolah, bakate kanggo basa wis ketok. Utamane, bakate kanggo crita.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke

Wiwit Perang Donya II, akeh sing lunga menyang Inggris kanggo golek kerja lan ngirim dhuwit menyang kulawargane. Malachy uga lunga, nanging ora ngirim dhuwit menyang omah. Frank wiwit kerja kanggo Pak Hannon. Dheweke seneng nyambut gawe, lan ngimpi nabung kanggo nyukupi pangan lan sandhangan kanggo kulawargane.

McCourts diusir lan kudu pindhah karo seduluré Angela, Laman. Angela wiwit turu karo Laman, sing ndadekake Frank ora nyaman lan nesu. Dheweke uga wiwit rumangsa guilty babagan perasaan seksual dhewe.

Nalika makarya minangka utusan, Frank miwiti hubungan seksual karo klien, Theresa Carmody, sing pungkasanipun tilar donya, ninggalake wong heartbroken. Frank nyimpen dhuwit cukup kanggo njaluk menyang New York. Ing wengi pisanan, dheweke nekani pesta lan turu karo wong wadon Amerika. Senajan iku sedih kanggo ninggalake Irlandia lan kulawarga konco, Frank wis pangarepan dhuwur kanggo masa depan.

Análisis

Cara penulis Angela's Ashes ngurusi masalah kemiskinan sing luar biasa nalika isih cilik. Senadyan tema tansah ana, sudut pandang humor saka panulisan kasebut rada nyedhot ing mripate pamaca. Bab liya sing dituduhake memoar iki yaiku sapa wae sing kerja keras bisa ngatasi masalah kepungkur lan duwe urip sing sukses.

Frase

  • "Seneng banget ngerti yen donya ora bisa ngganggu ing njero sirahmu."
  • "Dheweke bisa uga mlarat, sepatune bisa rusak, nanging otake dadi kraton."
  • "Shakespeare kaya kentang tumbuk, ora bakal cukup."
Sampeyan bisa milih sampeyan:  Kolonel ora ana sing bisa nulis marang dheweke


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

perpustakaan trick
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah