Alice ing Wonderland

"Alice ing Wonderland” yaiku novel fantasi kang kalebu ing genre sastra bocah. Buku iki ditulis dening Lewis Carroll lan diterbitake pisanan ing taun 1865. Buku iki nyritakake babagan bocah wadon sing jenenge Alicia nalika dheweke turu.  

Karakter saka "Alice in Wonderland":

Tokoh utama ing crita yaiku Alice, sing urip liwat ngimpi akeh petualangan karo karakter mirunggan kayata hatter, ulat, Ratu Abang, duchess, kucing Cheshire, dodo, griffin, adhine Alice, huruf, antarane karakter Fantastic liyane sing nggawe pangembangan crita iki bisa.

Ringkesan:

Plot kasebut diwiwiti nalika Alicia ana ing alas karo adhine lan dumadakan weruh terwelu putih lan ngetutake nganti tekan sarang. Banjur klelep lan tiba alon-alon nganti tekan panggonan aneh sing akeh lawange banjur weruh kelinci putih maneh.

Salah sawijining lawang nuduhake taman sing apik, nanging dheweke gedhe banget lan ora bisa mlebu. Banjur dheweke ndeleng cathetan ing meja sing ujar "Ngombe aku" lan nalika ngombe cairan iki, dheweke dadi cilik lan bisa mlebu liwat lawang. Nanging dheweke lali njupuk kunci saka lawang sing ana ing meja lan nalika dheweke ngerti, dheweke ora bisa nggayuh. Banjur dheweke weruh ana tulisan ing lemah ing jejere kue sing tulisane "mangan aku", dadi tambah akeh nganti ora bisa mlebu maneh. Ngadhepi kahanan iki, Alicia wiwit nangis lan amarga dheweke weruh terwelu liwat maneh, sing wedi nalika ndeleng dheweke lan nyelehake penggemar sing digawa, Alicia nyekel kipas lan wiwit nyebul hawa lan nalika dheweke nindakake. dheweke wiwit dadi cilik anyar.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Bomarzo

Alicia nangis banget nganti dheweke nggawe segara lan wiwit nglangi lan dheweke bisa ngerteni manawa ana macem-macem kewan sing berjuang kanggo urip. Banjur kabeh bisa tekan pantai, lan salah siji saka wong-wong mau ngusulake supaya balapan kanggo garing, lan dheweke wiwit mlaku-mlaku lan saben wong nampa hadiah kanggo partisipasi. Alicia ditinggal dhewe lan weruh terwelu maneh, dheweke nggoleki penggemare. Alicia entuk lan uga jar, lan dheweke ngombe lan iki nggawe dheweke tuwuh maneh. Nalika terwelu ndeleng dheweke, dheweke kaget lan ngumpulake kabeh wong kanggo ngatasi masalah kasebut.

Amarga iki, padha mbuwang roti ajaib lan nggawe cilik. Banjur dheweke menyang alas lan ing kana dheweke entuk jamur gedhe lan uler sing ngrokok. Uler interogasi dheweke takon sapa dheweke nanging dheweke ora ngerti kudu ngomong apa.

Uler kasebut nuduhake sawetara jamur lan ngandhani yen dheweke mangan, dheweke bisa tuwuh. Dadi dheweke mangan sawetara potongan jamur iki nganti tekan dhuwur normal. Dheweke banjur menyang sawijining omah, dheweke weruh wong sing duwe undhangan kanggo dolanan kroket. Alicia mlebu omah lan ketemu karo duchess sing duwe bayi lan ngenalake kucing Cheshire. Putri dumadakan ilang, ninggalake dheweke karo bayi, sing dadi babi. Alicia ninggalake dheweke lan menyang alas.

Crita iki diterusake nalika Alice teka ing omahe terwelu ing ngendi dheweke ketemu karo hatter. Dheweke lagi ngombe teh lan bocah wadon kasebut ngandhani babagan ulang tahune, nanging dheweke mung ngomong babagan sing mbingungake, lan dheweke mutusake lunga. Nalika dheweke lunga, dheweke ngliwati gapura lan menyang pekarangan kroket sing ana ratuning ati.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Muga-muga sukses

Alicia melu game kasebut lan ing lawang mlebu sawetara tukang kebon nglukis mawar putih kanthi abang. Ing game iki, flamingo digunakake minangka palu lan landak minangka bal. Kertu kasebut minangka trowongan kanggo menehi tandha titik game. Ing game, kabeh ora ana masalah lan akeh bantahan. Landak-landak padha oncat lan ratuning ati mung ngandika "pedhot sirahe". Ing tengah-tengah keributan iki, kucing Cheshire katon lan nalika ratu ndeleng dheweke ngambang ing udhara, dheweke uga mrentah supaya sirahe dipotong. Nanging kucing ilang.

Putri dibebasake dening Ratu. Sing siji iki nduweni kucing lan ramah banget. Nanging nalika ratuning nyadari lagi ngomong, dheweke njupuk Alice menyang griffin turu lan marang dheweke kanggo njupuk dheweke menyang penyu mock kanggo crita dheweke. Dadi dheweke nurut lan nggawa dheweke menyang kura-kura sing aneh banget kanthi sikil lan endhas pedhet. Alicia nyritakake critane, kepiye dheweke tekan papan kasebut. Dumadakan njerit banter keprungu lan griffin nggawa Alicia kanthi cepet menyang pengadilan.

Nalika Alicia teka, dheweke weruh yen juri yaiku terwelu putih, lan sing dituduh yaiku jack of hearts, sing dituduh nyolong kue. Sing dadi saksi yaiku topi, terwelu lan asrama. Sawise kabeh rampung, cah wadon dumadakan wiwit tuwuh lan terwelu ngandhani dheweke dadi saksi.

Sawisé iku, Alicia mbalekake ukuran normal, nyelehake awake ing stand, lan menehi paseksi, sing dheweke ora ngerti apa-apa bab kedaden, amarga kabeh iku kekacoan. Ing pungkasan, raja njupuk layang lan diwaca, ing kono nerangake apa sing kedadeyan karo kue. Nanging ratu menehi putusan. Amarga iki, bocah wadon kasebut kaget banget karo kahanan sing absurd lan sambat.

Sampeyan bisa milih sampeyan:  Jeneng Angin

Dadi ratune nesu lan bengok-bengok supaya sirahe dipenggal lan nuding Alice. Surat-surat kasebut nyiapake kanggo nyerang bocah wadon kasebut. Ing wayahe Alicia dumadakan tangi ing jejere adhine, amarga dheweke wis turu. Dadi kabeh sing kedadeyan mung ngimpi sing apik banget.

 Analisis:

"Alice in Wonderland" - buku Fantastic sing mbukak petualangan cah wadon ing donya babar blas absurd tanpa urutan, ngendi pesen ulat, sanajan bisa uga rada mbingungake, mbukak panelusuran kanggo identitas dhewe lan carane sampeyan bisa ngukir. metu nasibmu.

Ing buku iki uga ana karakter khusus sing mbukak jagad imajinasi sing bisa diduweni dening bocah wadon, amarga dheweke minangka produk saka impen. Tema persahabatan uga dibahas, ing ngendi Alicia nggawe kanca karo terwelu lan topi, sing ngupaya ndhukung dheweke ing kabeh wektu.

Kutipan verbatim:

"Alice seneng karo barang-barang sing nggumunake lan nggumunake, lan dheweke pancen bodho yen urip duwe dalan sing umum."

"Aku ora edan, mung duwe kahanan sing beda." - Kucing Cheshire.

“Apa sampeyan bisa nuduhake dalan? - Panjenengan badhe tindak pundi? Aku ora ngerti, iku ora penting. "Wah, yen kaya ngono, ora masalah dalan sampeyan." - Kucing Cheshire.

"Ya aku edan, nanging sampeyan ngerti? Sing paling apik yaiku ”- Hatter.

"Yen sampeyan ngerti wektu kanthi becik, sampeyan ora pengin mateni, percaya yen aku ngerti lan pancen karakter kasebut". - Hatter.


Isi artikel kasebut cocog karo prinsip etika editorial kita. Saiki kita kerja kanggo mbenerake lan nambah konten ing basa liya.

Yen sampeyan penerjemah akreditasi sampeyan uga bisa nulis kanggo nggarap kita. (Jerman, Spanyol, Prancis)

Kanggo nglaporake kesalahan terjemahan utawa perbaikan, klik Kene.

Stop Stop
IK4
Nggoleki Online
Pengikut Online
proses iku gampang
manual mini
a carane nindakake
TipeRelax
LavaMajalah