Quantcast

Upoznajte zanimljivu biografiju J Balvina

Biografija J Balvina opisuje kako je uz trud i jasnoću ciljeva ovaj mladi kolumbijski pjevač i skladatelj uspio postati jedan od najvećih eksponenata svog glazbenog žanra, reggaetona, diljem svijeta. Kako biste ga bolje upoznali, pozivamo vas da nastavite čitati ovu zanimljivu biografiju.

Biografija J Balvina

José Álvaro Osorio Balvin jedan je od najboljih reggaeton umjetnika na svijetu i poznat pod svojim umjetničkim imenom J Balvin, rođen u Kolumbiji 7. svibnja 1985., njegovu sadašnju obitelj čine njegovi roditelji Alba Mery Vásquez i José Álvaro Osorio, njegov sestra Carolina i njezina nećakinja Samantha. Od tinejdžerske dobi volio je slušati reggaeton, bachatu, rap glazbu, u školi rime i hip-hop improvizacije.

Nakon završetka studija preselio se u Oklahomu gdje je naučio govoriti engleski, a upravo je tijekom putovanja u New York ponovno potvrdio da se njegov glazbeni stil više poistovjećuje s urbanim žanrom. Kasnije se vratio u svoju zemlju i nastavio studij međunarodnog poslovanja i društvenih komunikacija, ali je odustao od sveučilišta na trećoj godini kako bi se formalno posvetio glazbi.

Pjevač je 2004. objavio svoju prvu pjesmu Panas jednostavan s kojim je počeo ulaziti u svijet reggaetona. Zatim je 2006. objavio još dva singla pod nazivom Simple i The Beach. Kasnije, 2009., umjetnik je vidio kako njegova slava raste u Kolumbiji zahvaljujući uspjehu njegove pjesme Ella Me Cautivó, singla koji je zauzeo 35. mjesto tropske liste u Sjedinjenim Državama i omogućio mu da potpiše ugovor za snimanje s Machete Music i kasnije s produkcijskom kućom EMI Music.

Tada je umjetnik izdao svoj prvi album pod nazivom "Real", koji je postigao nacionalni uspjeh koji mu je omogućio da osvoji zlatnu ploču i primi nekoliko nagrada kao umjetnik otkrića na stanici La Mega, ljetni umjetnik na centralnoj stanici 40 i skladatelj. otkrivenje vlade Antiohije. Tako je njegova karijera nastavila uspon sa njegovim singlovima "Sin Compromise", "Me gustas tú" i "En loDark", ovom posljednjom uspješnom pjesmom i dosegla prvo mjesto na nacionalnoj glazbenoj ljestvici svoje zemlje.

Nakon velikog prihvaćanja njegovih pjesama u Kolumbiji i neki Zemlje Latinske Amerike, el cantante quiso incursionar más en el mercado internacional, por lo que se inició en Estados Unidos como Boston, Nueva Jersey, Miami, Orlando y Nueva York. Asimismo, en 2011, el cantante editó su segundo disco “El Negocio” con el que realizó su gira de conciertos por Europa, donde llenó todos los escenarios odakle ti znaš presentaba.

J BALVIN ŽIVOTOPIS

Početkom 2012. objavio je remix s nekim od svojih najistaknutijih pjesama, što mu je donijelo nagradu Shock i Lo Nuestro u kategoriji najboljeg izvođača godine. Za drugi semestar objavljen je još jedan singl "Yo te lo dije" koji ga je plasirao na prva mjesta u nekoliko stanice Kolumbijske radio postaje, dok je u Sjevernoj Americi bio rangiran na broj 13 na Hot Latin Songs i broj 9 na Billboard magazinu Latin Pop Songs, također je postigao drugo mjesto u emitiranju latino ritma.

Mogla bi vas zanimati:  Upoznajte biografiju Edgara Morína, njegovo djelo

U tom je razdoblju objavljena i “Tranquila”, pjesma koja je još jednom zauzela prvo mjesto na nacionalnim top listama i s “Yo te lo dijo” osvojila platinaste certifikate RIAA-e za latino tržište, isto se dogodilo s uspjehom koji je postigao njegov singl "Sola" 2013. Kasnije, pjesma "6 AM" koju je napravio u suradnji s Farrukom, uspjela je nekoliko tjedana zaredom zauzeti mjesto Hot Latin Songs i prvo mjesto na Latin Rhythm Airplayu .

Nacionalno je osvojio tri platinaste ploče za uspjeh te pjesme. Pjesma "6 AM" bila je umjetnikova prva koja je ušla na glazbenu ljestvicu u Europi, gdje je bila postavljena na 22. mjesto na popisu Romusicae u Španjolskoj i dobila 2 platinasta diska. Osim toga, bila je to prva pjesma na engleskom koja je osvojila dijamantnu ploču u Sjedinjenim Državama i osvojila nagrade za najbolju urbanu pjesmu i najbolju urbanu suradnju.

U listopadu 2013. objavio je svoj treći album “La Familia”, sponzoriran od strane glazbenih producenata Capitolio Latino i EMI Music México. Ova je produkcija bila smještena među prvih deset Billboardovih najboljih latino albuma i donijela mu pet platinastih ploča u Kolumbiji, jednu u Peruu, jednu u Rumunjskoj, dvije u Meksiku i Čileu te zlatnu ploču u Venezueli. Ekvador i Argentine.

Biografija J Balvina ostaje među najboljima u glazbenom žanru i to je pokazala pjesmom "Ay Vamos" 2014. godine s kojom je postigao svoju drugu dijamantnu certifikaciju i po prvi put zauzeo prvo mjesto u Hot Latin Songs. Godinu dana kasnije osvojio je nagradu Latin Grammy za najbolju urbanu pjesmu. Iste godine izdao je singl "Ginza" koji je postigao veliki nacionalni uspjeh i ušao na međunarodnu Billboard Hot 100 listu.

S tom je pjesmom nagrađen i platinastim pločama u Španjolskoj i Sjedinjenim Državama, a zlatnom pločom u Meksiku. Ovaj singl također je dosegao prvo mjesto na Italija, gdje je dobio platinasti disk. Zauzvrat, u zemljama poput Nizozemske, Švicarske i Slovačke, bila je među 50 najboljih pjesama na nekim glazbenim ljestvicama. Godine 2016. postao je prvi kolumbijski umjetnik koji je pjevao na San Juan Song Festivalu. Veslanje, gdje je izveo pjesmu “Ginza”.

Mogla bi vas zanimati:  Biografija Blaisea Pascala: mislilac i veliki matematičar

Na albumu Energía, između ostalih, surađivali su kantautori kao što su Juanes, Alejandro Patiño, Pharrell Williams, Jason Boyd, Daddy Yankee i Yandel. Tijekom 2017. godine, J Balvin je objavio pjesme koje su se istaknule kao glazbeni uspjeh, kao što su: If Your Boyfriend Leaves You Alone, Now Says i Bonita. Osim toga, u njemu su sudjelovali umjetnici trenutka kao što su Ozuna, Bad Bunny, Jowell i Randy, između ostalih.

Još jedan cjelovečernji album bio je Vibras iz 2018., koji je sadržavao mega hit "Mi Gente" i proglašen je jednim od 10 najboljih latino albuma, što ga je učinilo izvođačem koji se najviše streama na Spotifyju, prikupivši više od 48 milijuna mjesečnih slušatelja širom svijeta , pjesma dodatno pojačana remiksom koji je napravio s američkom umjetnicom Beyoncé, a za koji je dospio među deset najboljih u Sjedinjenim Državama.

Od tada se Balvin pomaknuo dalje u mainstream, izvodeći "Que Pretendes" sa svog zajedničkog EP-a s Bad Bunnyjem, Oasis, na dodjeli MTV Music Awards 2019. i pridružio se Jennifer Lopez na pozornici u njezinom medijskom nastupu. Vrijeme za Super Bowl sa Shakirom. Iako su oba izvođača već surađivala na nekoliko pjesama, tek su se na ovom albumu proglasili dvojicom najboljih izvođača urbane glazbe.

Važno je napomenuti, unutar biografije J Balvina, da su sve pjesme na ovom albumu bile pozicionirane kako na Global 100 Chart listi Spotify aplikacije, tako i na Apple Music listi, album na kojem je postigao prvo mjesto na glazbeni rang. međunarodno i s kojim su dobili nominaciju u kategoriji 'Album godine' na Latin Grammy Awards 2020. Posebno tema La Canción, puna romantizma i nostalgije, obožavateljima se jako svidjela i postala je sve Izlaz.

J BALVIN ŽIVOTOPIS

Godine 2020. objavljen je njegov album pod nazivom Colores zajedno s videospotom za naslovnu pjesmu "Amarillo" i novim iskustvom playliste uz Spotify koji funkcionira kao vođena meditacija temeljena na kantautorovim omiljenim bojama i energijama, tako da svaki singl ističe radosno i puno nade značenje koje će hipnotizirati obožavatelje. S vremenom je umjetnik sve popularniji i stalno se obnavlja kako bi svoje pjesme plasirao na razne platforme.

Diskografija i Nagrade

Plodna karijera ovog velikog reggaeton umjetnika, koji se u svojoj dugogodišnjoj karijeri uspio održati na listama najboljih pjesama na međunarodnoj razini, postavljajući latino kulturu na visoko mjesto. Ukupno je izdao sedam studijskih albuma, a njegovi singlovi pomogli su mu da obori svjetske rekorde popularnosti i četiri njegova glazbena videa imaju više od milijardu pregleda na YouTubeu, što sve čini vrlo zanimljivim saznati biografiju J Balvina.

Mogla bi vas zanimati:  Biografija Gustava Ceratija, Soda Stereo i više

Diskografija

  • Royal, 2009. godine
  • Posao, 2011
  • Obitelj, 2013. god
  • Energetika, u 2016. godini
  • Vibes, 2018
  • Oaza, 2019. (u suradnji s Bad Bunnyjem)
  • Boje, 2020

Naša nagrada Zemlja

  • Najbolji urbani umjetnik, 2010
  • Omiljeni izvođač publike i omiljena pjesma publike “No Compromise”, 2011
  • Umjetnik godine i najbolji urban, 2012
  • Omiljeni izvođač publike i najbolji urbani izvođač, 2013
  • Omiljeni izvođač publike, 2014
  • Urbani izvođač godine, Urbani album godine “La Familia”, Urbana pjesma godine i najbolja izvedba godine “6 AM”, 2014.
  • Izvođač godine i Urban album godine “La familia B Sides”, 2016
  • Muški umjetnik godine, 2017
  • Umjetnik godine, 2017

Šok nagrada

  • Najbolji nacionalni izvođač, 2010
  • Najbolji umjetnik godine i najbolji urbani umjetnik, 2011
  • Umjetnik godine, Shock izvođač i najbolja pjesma na radiju “Rekao sam ti”, 2012
  • Najbolji urbani umjetnik, 2013
  • Najbolji urbani umjetnik, 2014., 2016
  • Ikona šoka, 2016

J BALVIN ŽIVOTOPIS

Nagrada za mlade

  • Super turneja za njegovu turneju: “Turneja seksa i ljubavi” s Pitbullom i Enriqueom Iglesiasom
  • Najbolji glazbeni spot, “Nedostaješ mi”, 2017

Nagrada LATIN BILLBOARD

  • Izvođačka latino ritam pjesma godine i latino ritam pjesma godine “Ay Vamos”, 2015.
  • Izvođač albuma latino ritma, 2017.
  • Latino ritam album godine, “Energía”, 2017

Nagrada LATIN GRAMMY

  • Najbolja urbana pjesma "Ay go", 2015
  • Najbolji urbani album “Energija”, 2016

Latinoamerička glazbena nagrada

  • Novi Xfinity umjetnik, 2015
  • Omiljeni ulični umjetnik, 2016
  • Omiljena urbana pjesma, “Ginza”, 2016

Ostale nagrade

  • Heat Latin Music Awards za najboljeg urbanog izvođača, 2015
  • MTV Europe Music Awards 2015
  • MTV Millennial Awards za pjesmu godine, “Ginza”, 2016.
  • Suverena međunarodna nagrada, 2016
  • Guinnessov svjetski rekord za najdužu pjesmu na prvom mjestu američke Hot Latin Songs, 1.
  • Glazbene nagrade iHeartRadio za latino album godine, “Energía”, 2017.
  • Heat Latin Music Awards za najboljeg urbanog izvođača: 2017
  • Heat Latin Music Awards također najbolji glazbeni video, “Bobo”, 2017
  • Heat Latin Music Awards za najboljeg muškog izvođača, 2017

Ako vam se svidio ovaj članak o Zanimljivoj biografiji J Balvina, pozivamo vas da pročitate ostale članke koji sadrže teme od interesa na sljedećim poveznicama:


Sadržaj članka odgovara našim načelima uređivačke etike. Trenutno radimo na ispravljanju i poboljšanju našeg sadržaja na drugim jezicima.

Ako ste ovlašteni prevoditelj, također možete pisati za suradnju s nama. (njemački, španjolski, francuski)

Za prijavu pogreške ili poboljšanja prijevoda kliknite ovdje.

biblioteka trikova
Otkrijte na mreži
Online sljedbenici
lako ga obraditi
mini priručnik
a kako učiniti
TipRelax
LavaMagazin